![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Este una din intrebarile la care oamenii de stiinta nu au raspuns :D
S-au facut investigatii si studii asupra boltii instelate de catre institutele de astronomie cu telescoape performante, putand sa punca la punct o harta cosmica a Universului, formata din toate miliardele de galaxii existente, iar dincolo de acest tot unitar al galaxiilor nu se stie ce exista, decat speculatii, este zona in care nu se stie daca exista dimensiunile spatiu sau timp. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Evrei 1
10. Si: "Intru inceput Tu, Doamne, pămantul l-ai intemeiat si cerurile sunt lucrul mainilor Tale; 11. Ele vor pieri, dar Tu rămai, si toate ca o haină se vor invechi; 12. Si [color=red]ca pe un vesmant le vei strange si ca o haină vor fi schimbate.[/color] Dar Tu acelasi esti si anii Tăi nu se vor sfarsi". Psalmul 8 3. Cand privesc cerurile, lucrul mainilor Tale, luna si stelele pe care Tu le-ai intemeiat, imi zic: 4. [color=red]Ce este omul că-ti amintesti de el?[/color] Sau fiul omului, că-l cercetezi pe el? 5. Micsoratu-l-ai pe dansul cu putin fată de ingeri, cu marire si cu cinste l-ai incununat pe el. Probabil distantele imense din univers ne arata capacitatea uriasa a lui Dumnezeu de a ierta si de a iubi ( el isi aduce aminte de noi si ne iubeste ). |
|
||||
|
||||
![]()
Dumnezeirea insasi inseamna lumina, multa dragoste si iertare. Distantele uriase din Univers sun percepute astfel de mintea noastra, intru cat Dumnezeirea aflandu-se omniprezenta , neavand distanta, timp si spatiu.
|
|
|||
|
|||
![]()
Dar poate ca Universul nu este infinit asa cum am fost invatati de mici, poate are niste limite si noi nu stim de ele pentru ca sunt prea indepartate, astfel incat nici astronomii nu pot ajunge la ele cu toata tehnologia care o au la dispozitie. Suntem mici, suntem foarte mici in comparatie cu Pamantul, nu mai spun de galaxii in care se afla miliarde de stele si sisteme solare, iar numarul stelelor din tot universul coplesesc numarul particulelor de nisip de pe toata Terra. Si cand stau si ma gandesc ca Universul a fost create de Dumnezeu, care pe toate le tine si le controleaza, mintea mea nu poate percepe maretia Lui...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
definiti mai intai ce intelegeti prin Univers si prin Cosmos pt ca sunt notiuni ce nu au sinonimie decat aparent.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu am dat porunca ci am facut o sugestie.Nu poti porunci nimanui pe forum pt ca fiecare e liber sa posteze ce vrea.Eu cunosc mai multe definiri ale acestor notiuni(si nu ma multumeste nici una) si am vrut sa stiu la ce se face referire pt a posta in cunostinta de cauza.De exemplu: universul este limitat de creatia lui Dumnezeu si atunci noi nu putem sti mai mult decat ne revealeaza Dumnezeu.Dar nu are rost sa continui fara sa precizati ce definire a notiunilor acceptati pt ca altfel ca ar trebui sa facut expozeu ceea ce ar insemna aproape un tratat in domeniu si nu stiu daca l-as reusi in spatiul de pe topic fara a plictisi.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
universul individual | mirelat | Teologie si Stiinta | 16 | 23.09.2014 10:02:40 |
Papa: Dumnezeu s-a aflat in spain spatele Big Bang. Universul n-a aparut intamplator. | Eugen7 | Teologie si Stiinta | 15 | 09.01.2011 17:42:36 |
Stephen Hawking - Nu Dumnezeu a creat Universul | pisi | Generalitati | 263 | 30.09.2010 18:04:58 |
ADMIN LA TVR "UNIVERSUL CREDINTEI" | georgeval | Generalitati | 9 | 15.04.2008 01:20:05 |
Universul Credintei TVR | C-tin | Biserica Ortodoxa Romana | 2 | 27.03.2008 23:56:48 |
|