![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Vreau sa am si eu parte de viata vesnica. Ce trebuie sa fac ? |
|
|||
|
|||
![]()
Sa respecti cele 10 porunci.
Iar daca vrei sa fii desavarsit sa-ti lasi averea si tot ce ai si sa-ti dedici viata lui Iisus. |
|
|||
|
|||
![]()
dar de unde stii tu ca nu ai parte de viata vesnica?
|
|
|||
|
|||
![]()
'Si cand iesea El in drum, alergand la El unul si ingenunchind inaintea Lui, Il intreba: Invatatorule bun, ce sa fac ca sa mostenesc viata vesnica?
Iar Iisus i-a raspuns: De ce-Mi zici bun? Nimeni nu este bun decat unul Dumnezeu. Stii poruncile: Sa nu ucizi, sa nu savarsesti adulter, sa nu furi, sa nu marturisesti stramb, sa nu inseli pe nimeni, cinsteste pe tatal tau si pe mama ta. Iar el I-a zis: Invatatorule, acestea toate le-am pazit din tineretile mele. Iar Iisus, privind la el cu dragoste, i-a zis: Un lucru iti mai lipseste: Mergi, vinde tot ce ai, da saracilor si vei avea comoara in cer; si apoi, luand crucea, vino si urmeaza Mie. Dar el, intristandu-se de cuvantul acesta, a plecat mahnit, caci avea multe bogatii. Si Iisus, uitandu-Se in jur, a zis catre ucenicii Sai: Cat de greu vor intra bogatii in imparatia lui Dumnezeu! Iar ucenicii erau uimiti de cuvintele Lui. Dar Iisus, raspunzand iarasi, le-a zis: Fiilor, cat de greu este celor ce se incred in bogatii sa intre in imparatia lui Dumnezeu! Mai lesne este camilei sa treaca prin urechile acului, decat bogatului sa intre in imparatia lui Dumnezeu. Iar ei, mai mult uimindu-se, ziceau unii catre altii: Si cine poate sa se mantuiasca? Iisus, privind la ei, le-a zis: La oameni lucrul e cu neputinta, dar nu la Dumnezeu. Caci la Dumnezeu toate sunt cu putinta.'(MARCU 10/17-27) |
|
|||
|
|||
![]()
Dumnezeu sa ne ajute tuturor sa avem parte de viata vesnica. E un gand frumos si, daca facem voia Lui, Dumnezeu ne poate mantui. Ca sa ne obisnuim cu ideea ca trebuie sa facem voia Lui si nu a noastra, e bine sa spunem de cat mai multe ori rugaciunea ,,Tatal nostru".
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe scurt, daca iti doresti cu toata sinceritatea si din toata inima, roaga-te lui Dumnezeu si Dumnezeu te va ajuta sa te mantuiesti asa cum nici nu iti imaginezi. Fii bun cu toata lumea, dar nu pana la ati compromite credinta. Citandu-l pe Pr. Iustin Parvu, pe necredinciosi e bine sa-i iubim "de la distanta", adica sa nu ne amestecam cu ei. Doamne ajuta, Bogdan. PS: Roaga-te lui Dumnezeu cu sinceritate si din toata inima. Spune-i ca vrei sa te mantuiesti in cuvinte simple, Dumnezeu deja stie de ce anume ai tu nevoie. |
|
|||
|
|||
![]()
Ca sa dobândesti viata vesnica trebuie sa ti-o pierzi pe cea de acum, adica sa mori în fiecare clipa dorintelor si gândurilor tale pentru a gasi si a face voia lui Dumnezeu.
|
|
|||
|
|||
![]()
Pai e simplu - cauta un preot duhovnic din BOR care ti se pare tzie om a lui Dumnezeu si du-te la acela sa te invetze ce si cum.
|
|
||||
|
||||
![]()
Am mai spus undeva, ca in astfel de situatii nu avem un raspuns, ci raspunsuri. Ceea ce este chemare pentru unul, poate fi indepartare pentru altul. Insa, sa nu uitam ca "cine intra inauntrul voii lui Dumnezeu sau a celor voite de El, a intrat in liniste, caci a intrat in zona vietii neamenintata de moarte." (Filocalia XI)
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
credinta ta te-a mantuit | fallen | Pocainta | 2 | 29.04.2012 17:15:50 |
Copiii nascuti prematur trebuie botezati si preotul trebuie chemat | spre_rasarit | Botezul | 3 | 08.04.2011 19:23:54 |
Ce trebuie sa cred si sa fac ca sa fiu mantuit ? | E.M.I. | Despre Sfanta Scriptura | 15 | 25.06.2010 16:04:56 |
Urechile care s-au mantuit | maria32 | Generalitati | 2 | 02.03.2010 10:01:08 |
Ce trebuie sa fac ca sa fiu mantuit ? | Eutifiev_EMI | Preotul | 9 | 15.06.2008 23:47:52 |
|