Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 07.06.2008, 12:02:14
dor dor is offline
Junior Member
 
Data înregistrării: 07.06.2008
Mesaje: 2
Implicit

as vrea sa stiu mai multe despre aceasta "biserica". Organizare, membrii...
Reply With Quote
  #2  
Vechi 16.07.2008, 20:35:03
julian julian is offline
Junior Member
 
Data înregistrării: 15.07.2008
Mesaje: 23
Implicit

exista asa ceva?
Reply With Quote
  #3  
Vechi 17.07.2008, 00:49:41
strajeru's Avatar
strajeru strajeru is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 25.11.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 362
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru strajeru
Implicit

Citat:
În prealabil postat de julian
exista asa ceva?
Nu.Nu exista:)
Reply With Quote
  #4  
Vechi 01.12.2008, 19:43:02
goldfinger17 goldfinger17 is offline
Banned
 
Data înregistrării: 05.06.2008
Locație: Craiova,Dolj,Romania
Mesaje: 72
Red face

Citat:
În prealabil postat de dor Vezi mesajul
as vrea sa stiu mai multe despre aceasta "biserica". Organizare, membrii...

pai cum sa stii daca e secreta :)))......oricum nu este asa ceva :)
Reply With Quote
  #5  
Vechi 01.12.2008, 20:38:16
razvan_m
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Biserica ortodoxa secreta este o secta a unui anume Costica Dogaru, profesor de religie, din Focsani, jud. Vrancea.

Mai multe amanunte despre aberanta secta si conducatorul ei:
http://www.info-portal.ro/articol/bi...reta/2045/1/0/, un articol scris de teologul Laurentiu Dumitru, care se intinde pe doua pagini.

Razvan
Reply With Quote
  #6  
Vechi 17.12.2008, 16:13:33
strajeru's Avatar
strajeru strajeru is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 25.11.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 362
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru strajeru
Implicit

 • Biserica Ortodoxa Secreta (BOS) este o secta dirijata din Statele Unite ale Americii cu scopul subminarii Bisericii Ortodoxe Romane; principiul folosit este stimularea mandriei nationale a adeptilor, cultivarea dependentei de secta, stimularea credintei ca adeptii sunt persoane alese.
 • este dirijata in Romania din Tecuci, jud. Galati, de catre Constantin Dogaru, persoana cu labilitati psihice, usor manipulabila;
 • principalele modalitati de conditionare si control a membrilor si adeptilor sai sunt:
  - comunicari cu “sfinte personalitati ceresti”
  - credinta ca Romania va deveni “Tara Sfanta Ortodoxa Romania”
  - credinta ca Bucurestiul va deveni “Noul Ierusalim”
  - asteptarea celei a doua veniri a lui Mesia, numit Prinț al Viitorului
  - proorocirea ca 2012 va fi un an de cotitura in istoria omenirii (cataclisme, trimiterea la apostolat si la increstinarea intregii lumi)
  - credinta in reincarnare
  - pretind că trebuie scris Christos și nu Hristos
  - credinta si adorarea unor sfinti, ingeri si arhangheli inventati
  - Dogaru fiind “Patriarh” si comunicator principal, numeste preoti si episcopi locali, atat din randul barbatilor cat si din randul femeilor
  - cumpararea si distribuirea de carti si brosuri scrise de Constantin Dogaru si de alti membri ai sectei
  - folosirea ca salut a unor cuvinte inventate ca VAVIOV, cuvant comunicat de “Sfintele Personalitati Ceresti”, cu semnificatia de Dumnezeu sa te binecuvanteze
  - vindecari folosind bioenergia si alte leacuri si terapii alternative si complementare medicinii moderne
  - un regim alimentar aproape in exclusivitate vegetarian
  - rugaciuni pentru trimiterea la pocainta a diavolilor
  - proorociri
 • numeroase persoane sunt afectate de aceasta ratacire de la dreapta credinta.
 • pentru a justifica existenta sectei si convingerile promovate se mentin legaturi stranse cu orice miscare schismatica fata de Biserica Ortodoxa Romana: cu “Noul Ierusalim” de la Pucioasa, cu Manastirea Vladimiresti, cu Oastea Domnului in versiunea protestanta, Desanka de la Arad.
 • Pentru a justifica noua preotie avand ca sursa Dogaru, se iau ca baza mesajele primite prin comunicari de la Sfintele Personalitati Ceresti, sunt acuzati preotii ortodocsi pentru prezentarea deformata a mesajului Sfintei Scripturi si pentru netrairea unei vieti crestine ortodoxe.
 • Secta are centre de actiune in Bucuresti, Timis, Neamt, Constanta, Tulcea, Arad, Cluj, Galati etc.
 • unele persoane dupa ce au inteles ratacirea s-au desprins de secta.
Reply With Quote
  #7  
Vechi 17.12.2008, 16:16:10
strajeru's Avatar
strajeru strajeru is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 25.11.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 362
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru strajeru
Implicit

O nouă așa-zisă disidență, intitulată “Biserica Ortodoxă Secretă” - B.O.S., sau “Biserica Ortodoxă Ascunsă a Maicii Domnului”, ce reclamă că ar fi desprinsă din biserica strămoșească, și-a făcut simțită prezența în țara noastră în ultimii ani.
Fondată de un anume Constantin Dogaru, originar de prin Vaslui, “teolog” în virtutea fostei sale ocupații, de maistru în discipline tehnice la Liceul Industrial nr. 1 din Tecuci, județul Galați, B.O.S. își propune nici mai mult nici mai puțin decât “reformarea ortodoxiei”.
Nici nu mai punem întrebarea legitimă de ce ar fi nevoie ca ortodoxia să fie reformată, ci ne întrebăm la îndemnul cui? Cât ar părea de nelalocul lui, răspunsul este simplu: la ordinul “Sfintelor Personalități Cerești”, unite în “Consiliul Divin de Administrare a Universului”, “comunicat” lui Dogaru (numit de adepții săi chiar “Înalt Comunicator”)!!!
Cum o comunica “Înaltul” cu Personalitățile Cerești nu știm, dar cert e că o face foarte des, iar mesajele le tipărește într-o sumedenie de cărți pe care le publică ici-colo, majoritatea părând copiate după cele ortodoxe. Cartea de căpătâi a B.O.S., scrisă de Dogaru, e chiar impresionantă, având cam la o mie de pagini în format A4, și se numește “Țara Sfântă Ortodoxă România - Biblia Maicii Domnului în România”. În această carte suntem îndemnați să credem că, țara noastră are un rol principal într-o nouă organizare a lumii, deoarece, în viziunea lui Dogaru “Țara Sfântă se va întinde din România în tot mapamondul”.
Bineînțeles că forma actuală de guvernământ nu este potrivită pentru acest plan măreț, noua conducere urmând să fie formată din 7 preoți ai B.O.S., printre ei figurând și - uimitor, nu? - chiar Constantin Dogaru în persoană.

Pe lângă dorința de mărire (ori “preamărire”) a liderului, pe lângă asumarea falsă a titulaturii de preot ortodox pe lângă cea de profesor (de lucru manual?), pe lângă faptul că “hirotonește” în dreapta și în stânga “preoți” și “preotese”, “arhierei” și “arhierițe”, este ciudat că unii oameni se lasă impresionați de acest “comunicator” și de colaboratorii săi, și îi cumpără scriiturile distribuite la sume astronomice comparativ cu prețurile la care poți găsi în librării literatură science-fiction consacrată și eventual, premiată cu Nebula sau Hugo. Pentru că asta sunt tipăriturile individului, S.F. în toată regula, dar de o proastă calitate, datorată în mare parte limbajului sărac, abordări aberante ale unor teme ș. a.
Unde mai pui faptul că mesajele “transmise” de “îngeri” cu nume total ridicole, precum Harpsandarius, Hantrics, Fritzman, Fuziman, Uraganus, Muzicescus, Antifrigus, Marcelus-Fetus-Amin, Grozavenum, Dreptymm, Vestigyann (care poate unui psiholog i-ar spune câte ceva despre frustrările amicului nostru), sunt pline de ură și venin chiar împotriva creștinilor, nu avem de ce să ne mirăm că autorul nu dorește nici mai mult nici mai puțin decât distrugerea iudaismului. Oare ce o avea cu evreii? O fi lăsat vreun tânăr de această nație corigent pentru că nu i-a dat “dreptul”, iar tânărul l-o fi reclamat la conducerea liceului?
Mai mult, “autorul” face vorbire în “scrierile” sale de “misiunea încredințată de Dumnezeu Rusiei, de a unifica lumea sub credința ortodoxă”. Iar Rusia. Din nou unificare sub tutela ei. Parcă românilor nu le-a ajuns atâta amar de vreme sub ruși și sub comuniștii eliberatori veniți de pe la ei.
Nu vreau să se înțeleagă că autorul nu e conștient de corupția unor preoți ortodocși, sau că se împotrivește libertății de exprimare. Dar enormitățile promovate de Dogaru te îndeamnă la replică, chiar dacă, la fel ca și el, nu ai pregătire teologică. Unde mai pui că “Înaltul Comunicator” s-a înhăitat cu un răspopit, “Mitropolitul Bisericii Creștin-Ortodoxe Române” - B.C.O.R. - Ioan Preoteasa, făcut “arhiereu” de “rușii albi” (din nou omniprezenții “vecini”), cunoscut ca un cal breaz pe la Patriarhie pentru scandalurile pe care le provoacă pe unde trece (Ruginești vă sună cunoscut? Sau Copăceni din județul Ilfov?). Iar, din câte s-au văzut, “rușii albi” s-au unit anul acesta cu Biserica Ortodoxă Rusă. Asta înseamnă că avem “mitropolit rus” la noi în țară, iar biserica noastră și autoritățile statului dorm, până se vor găsi față în față cu un fapt împlinit. Ce-or să facă atunci, vom vedea.
Cei doi caută să-și facă cuib aici, la noi, în Vrancea. Au reușit să-l atragă pe fostul preot de la Parohia Ruginești 1, Dumitru Poiană, iar în Adjud, Dogaru este ajutat de “arhierițele” Reta Miron, care a lucrat la un magazin din Piața Centrală, și Olimpia Ciobotaru, croitoreasă, dar și de “preotul” Viorel Gabor, pensionar, fost angajat al depoului C.F.R., persoane cu o “adâncă pregătire teologică” și “pline de har divin”.
Pe “capii” B.O.S. din Adjud i-a vizitat însuși “supremul lider” al noii biserici, Dogaru, împreună cu care au ținut o slujbă în toată regula (îmbrăcați în veștminte albe, cu odăjdii și reverende) în apartamentul Retei, ceremonial efectuat, cum altfel decât în mod … “secret”.
Cazurile Dogaru și Preoteasa au fost mediatizate în cotidianele locale, precum și în cele centrale, dar până în prezent autoritățile statului nu au luat măsuri împotriva acestor doi preoți închipuiți, care atrag în continuare neștiutori (cărora le cer bani și câte și mai câte) în grupările ilegale pe care le conduc. Iar popii noștri ortodocși, uitând că trebuie să-și păstorească atent și cu devoțiune “mioarele”, nu le povestesc enoriașilor despre căile greșite pe care o apucă cei care se duc spre B.O.S. sau B.C.O.R..
Reply With Quote
  #8  
Vechi 17.12.2008, 16:20:24
strajeru's Avatar
strajeru strajeru is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 25.11.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 362
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru strajeru
Implicit

despre biserica paralela, supranumita si "Biserica KGB", creata de fostul cleric Ioan Preoteasa, in Ucraina, cu o filiala si la Bucuresti, pentru a rupe in doua Biserica Ortodoxa Romana (BOR). Ceea ce nu a reusit regimul comunist, incearca acum Ioan Preoteasa din comuna Adunatii Copaceni din judetul Giurgiu, cel care se considera "adevaratul Patriarh al Romaniei". Acesta actioneaza impreuna cu Vasile Iovu (pensionar, fost lacatus mecanic) si Elena Iovu din comuna Bodesti (judetul Neamt). Fosta croitoreasa, aceasta detine gradul de "episcop", ca femeie-preot ortodox in cadrul "Bisericii Secrete", infiintata la Tecuci de Constantin Dogaru, "profesor de tehnologie cereasca", fost ucenic al gurului MISA, Gregorian Bivolaru.

Exclus din clerul BOR, in 2005, din cauza unor probleme grave, precum "imoralitate, violenta conjugala, parasirea familiei, comportament nefiresc ca barbat", Ioan Preoteasa incearca sa gaseasca un sediu pentru "mitropolia" din Romania a "Bisericii Crestinilor Ortodocsi Traditionali a Valahilor de Pretutindeni" (BCOTVP), infiintata in Ucraina de rusii Adrian Lapin si Varsanufie Solopov, tot ca structura paralela, care sa dubleze biserica ortodoxa ucraineana. In dosarul disciplinar de caterisire (nr.3643/2004), Ioan Preoteasa depunea inscrisuri in limba ucraineana prin care sustinea ca nu va lua in considerare o iminenta decizie a Sfantului Sinod al BOR de caterisire a sa, deoarece, in ziua de 30 iulie 2004, el a fost uns ca "ierarh ortodox" in cadrul BCOTVP din Ucraina, de catre "arhiepiscopii" Adrian Lapin si Varsanufie Solopov. Sfantul Sinod al BOR mai avea sa afle ca Ioan Preoteasa, (fost preot ortodox in comuna Saxoni din judetul Giurgiu, inainte de 1989), infiintase la Bucuresti, in anul 2003, o filiala a BCOTVP Ucraina, intitulata "Asociatia Crestinilor Ortodocsi Traditionali Liberi".

In anul 2004, tot cautand o solutie pentru gasirea in Romania a unui sediu al BCOTVP din Ucraina, Preoteasa a pus ochii pe un schit al Manastririi Bistrita din judetul Neamt. El a aflat ca o anume Elena Iovu din comuna Bodesti, in calitate de donator al terenului oferit Manastirii Bistrita, in 1996, vrea sa-si ia pamantul inapoi si sa-l puna la dispozitie "Bisericii Secrete Ortodoxe Adevarate" a lui Constantin Dogaru, un ucenic al lui Gregorian Bivolaru.

Acapararea schitului din Bodesti

Vazand documentul prin care familia Vasile si Elena Iovu daruise BOR suprafata 10.000 mp, prin contractul de donatie nr.102/1996, pentru construirea Schitului "Sf. Vasile cel Mare" din Bodesti (Neamt), Ioan Preoteasa i-a propus un targ femeii (fosta croitoreasa la o sectie de confectii din sat). Cum in anul 2004, pe acel teren, BOR terminase de ridicat cladirile schitului, Ioan Preoteasa, ca ierarh al BCOTVP din Ucraina, i-a cerut Elenei Iovu sa ocupe schitul pe care sa-l ofere ca sediu bisericii paralele contra functiei de "maica stareta" a "manastirii" noi. Elena Iovu a acceptat targul. A devenit "maica stareta" in biserica lui Preoteasa, dar si-a pastrat si calitatea de sotie a lui Vasile Iovu. Ea a ramas si "episcop", ca femeie preot-ortodox in Biserica Secreta a lui Dogaru. Din aceasta calitate, timp de aproape doi ani a hirotonit "preoti", prin formule scornite de "patriarhul" Constatin Dogaru din Tecuci, cu invocarea "unghiului spectral pe azimutul Cer-Pamant" si rugaciunea "Eu, Ligurda, din Sfanta Pertutie Divina, te fac pe tine preot, prin forta de lucru la nivel spiritual de contact ceresc".

Credinciosii au fost alungati

In calitate de mitropolit pentru Romania al BCOTVP din Ucraina, Ioan Preoteasa a intrat, in 2005, in forta, in spatiul schitului BOR de la Bodesti.

BOR si Mitropolia Moldovei si Bucovinei, impreuna cu satenii ortodocsi din Bodesti, ridicasera acel schit pentru calugari Bisericii Ortodoxe Romane. Acestia au fost insa alungati de "oamenii Bisericii Secrete, condusi de aceasta individa care se considera preot, arhierita si numita de caterisitul Preoteasa drept maica stareta a Schitului din Bodesti", se plange ieromonahul BOR Ieronim Andrescu. Acesta considera ca actiunile tandemului Iovu-Preoteasa de confiscare a schitului din Bodesti au menirea "de a face loc liber, aici, in acest asezamant monahal construit din banii credinciosilor BOR, tocmai viitoarei mitropolii a asa-zisei biserici conduse de caterisitul Preoteasa".

Slujba de recompensare

Nemaiavand acces in schitul Manastirii Bistrita, Ioan Preoteasa si Elena Iovu s-au folosit de Dumitru Poiana din comuna Ruginesti (Vrancea), preot ortodox caterisit de BOR in data de 19 aprilie 2007.

Acesta a "donat" lacasul de cult catre BCOTVP din Ucraina. Pentru transferul de patriomoniu si de enoriasi (aproximativ 200 de familii), Preoteasa l-a recompensat pe proaspatul caterisit Dumitru Poiana, exclus din cler din cauza "alcoolismului, comportamentului de afemeiat si tentativei de suicid".

Consilierul parohial Sandu Vieru, martor la circul slujbei de recompensare, sustine ca "Dumitru Poiana a slujit Sf. Liturghie in Parohia I Ruginesti, cu falsul mitropolit, preotul caterist Ioan Preoteasa, care i-a acordat lui Poiana Sfanta Cruce, cu braul albastru si bedernita (cele mai inalte distinctii patriarhale pe care le poate primi un preot ortodox de mir - n.r.)".

Mai mult, unii dintre satenii prezenti la slujbele lui Preoteasa de la Ruginesti au reusit sa filmeze cum acesta, ajutat de Poiana", a facut preoti si diaconi pe banda rulanta.

Iovu si Preoteasa au pierdut la Judecatoria Piatra Neamt

Manastirea Bistrita, institutia care patroneaza schitul din Bodesti, a formulat actiune la Judecatoria Neamt, in 2005, pentru "evacuarea pe cale de ordonanta a paratilor Iovu Elena si Preoteasa Ioan".

Judecatorul Elena Dinca a admis cererea reclamantei BOR, prin Manastirea Bistrita, liderul BCOTVP din Ucraina, Ioan Preoteasa, si "arhierita" Elena Iovu fiind evacuati din spatiul schitului ocupat ilegal. Instanta nemteana a retinut ca parata Elena Iovu a donat, in 1996, un teren catre Manastirea Bistrita, pe care credinciosii locului, cu sprijinul financiar al BOR, au ridicat un schit. Judecatoria a mai retinut, in mod corect si legal, ca "parata Elena Iovu l-a adus pe numitul Ioan Preoteasa sa oficieze slujbe religioase la schitul Bodesti, acesta fiind prezentat de parata ca preot ortodox venit din SUA, sa oficieaze slujbe, fara sa ceara acceptul Mitropoliei Moldovei din cadrul BOR". Instanta a mai consemnat si ca "preotul Ioan Preoteasa a venit din SUA unde a apartinut unei eparhii necanonice, care nu este reprezentata in Conferinta Episcopilor Ortodocsi Canonici din America (SCOBA)". In dosar, reprezentantii BOR au depus inscrisuri si extrase din legislatia bisericeasca, conform carora "nimeni dintre cei care doneaza bani, materiale, terenuri etc., pentru infiintarea unui asezamant monahal, nu are nici un drept de proprietate sau de amestec in administrarea si viata spirituala a acelui asezamant".

Nici o explicatie

Sotii Vasile si Elena Iovu au fost abordati de reporterii ZIUA in holul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in urma cu aproximativ trei saptamani.

Cei doi cerusera la instanta suprema stramutarea dosarului de la Tribunalul Neamt, unde urmeaza sa se judece recursul impotriva sentintei Judecatoriei Piatra Neamt, prin care Elena Iovu si Ioan Preoteasa au fost evacuati din spatiul schitului de la Bodesti. Femeia-preot, imbracata toata in negru, precum o calugarita a BOR, a refuzat sa-si explice actiunile, strigand in gura mare ca va chema politia daca nu este lasata in pace.

Poiana s-a baricadat in biserica

Iubitor al sexului frumos, caterisitul Dumitru Poiana s-a atasat rapid de femeia-preot a Bisericii Secrete, Elena Iovu. La sugestia caterisitului Ioan Preoteasa, Poiana a invitat-o la Ruginesti sa tina slujbe. Elena Iovu s-a dus acolo fara sotul sau, Ioan Preoteasa prezentand-o credinciosilor ca fiind maica stareta a manastirii "Sf. Vasile cel Mare" din Bodesti. Poiana, indragostit lulea de femeia preot a lui Dogaru, i-a permis acesteia sa stea in fata altarului, langa "Inalt Prea Sfintitul Mitropolit al Romaniei Ioan (Preoteasa)". ZIUA detine inregistrarea acestei slujbe colective a Bisericii Secrete si a Bisericii Paralele. Dupa o astfel de slujba in comun, cei trei "preoti ortodocsi", Dumitru Poiana, Elena Iovu si Ioan Preoteasa, postati fiind in fata altarului, au tinut predici unor sateni dezorientati si momiti cu alimente. In urma cu doua zile, reprezentantii Episcopiei Buzaului au venit la Ruginesti pentru a inchide biserica, ramasa fara preot in functiune din cauza caterisirii lui Dumitru Poiana. Acesta insa s-a baricadat in lacasul de cult si, cu un grup de oameni momiti de Preoteasa, a tinut slujba ca preot al bisericii paralele.

Doua slujbe tinute in paralel

Revoltati, foarte multi sateni din Ruginesti, pacaliti initial de Preoteasa si de Iovu, au cerut reprezentantilor BOR sa tina slujba in curtea bisericii. Politia locala a reusit cu greu sa evite orice fel de incaierare intre oamenii gruparii Poiana-Iovu-Preoteasa-Dogaru si credinciosii stransi in jurul reprezentatilor Episcopiei Buzaului. Inspectorul BOR, care l-a somat in zadar pe Poiana sa paraseasca biserica si sa predea cheile si gestiunea, a declarat pentru ZIUA ca "Episcopia Buzaului va formula plangeri in justitie, impotriva caterisitului Poiana, care este acuzat de tulburare de posesie si uzurpare de calitati oficiale". La randul sau, preotul BOR Ionel Ciubotea de la Parohia II Ruginesti, speriat de dimensiunile acestui scandal, ne-a declarat ca in cazul care Ministerul Internelor si Justitia nu vor actiona ferm, localitatea risca sa devina oricand teatrul unui razboi intre credinciosii BOR si oameni manevrati de cei doi preoti caterisiti, Preoteasa si Poiana.
Fratilor, cat de nai poatefi cineva incat sa creada prostiile acestor labili psihic? Oare cat de usor poate fi romanul manipulat? (
Reply With Quote
  #9  
Vechi 18.12.2008, 11:07:37
vsovi vsovi is offline
Banned
 
Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Mesaje: 4.025
Implicit

domnule nu mai facetzi un amalgam din toate, asha o gogoritza uriasha ca o eticheta cu care infieratzi la gramada tot duhul ci filtratzi domnul ce e bun shi e cuprins de extazul minunilor shi revolutziilor shi revelatziilor shi joaca... nu le lasatzi toate sa se duca de-a berbeleacul inspre necredintza, toate proorociile care venind de la Dumnezeu imbraca tot felul de forme, sf ori ilare ori pline de fantasme...

Deosebitzi duhul, deoesbitzi proorociile, deosebitzi ca sa credetzi shi sa traitzi in proorocie shi nu ca sa le aruncatzi pe toate la gunoi cu ideea de secta, de nebunie, de dracie, de satanism....

Daca Cetatea Noului Ierusalim este curata shi pusa de Hristos-Duhul, restul sunt tot felul de ecouri ale Cuvantului lui Dumnezeu, unda care apare in om in tot felul de moduri... de imaginatzii, de extazuri, de interpretari... dar nu sunt minciuni, caci minciunile se scot afara prin desavarshire, prin purtarea crucii credintzei shi nu asha prin judecari, osandiri, shi injunghieri.....

Deci toate sectele shi toate bisericile shi toate paralelismele astea nu sunt ceva rau, ci sunt ecourile Cuvantului lui Dumnezeu in diferit medii, in diferite locuri... nu le osanditzi mereu... nu le aratatzi ca o otrava ca sa-i judecatzi.... ci prin purtarea crucii scotetzi otrava din voi inshiva... deosebind Duhul, pastratzi cirta din conshtiintza aproapelui urmand impreuna cu el, ca sa nu-l ranitzi, urmand in taina Harul shi pe duhovnicii Domnului...

deci draga strajerule:

-ca Romania are o sfanta Misiune de la Domnul este neindoielnic adevarat
-ca este scaunul Domnului, shi casa Maicii Sale, este neindoielnic adevarat
-ca toata lumea va fi carmuita in Duhul de catre duhul Tau cel Bun prin care va shtii sa povatzuiasca aproape orishice roman, prin viatza curata pe care o vor trai, este neindoielnic adevarat in proorocie...
-Ca Romnia este Israelul cel Nou shi Cetatea Noului Ierusalim este in Romania, este neindoielnic adevarat, shi a fost luata de la jidovi... (nu evrei, nu iudei, nu sfantul shi dreptul popor al lui Avraam, Iacov shi Isac, Moisi shi Ioshua, ci vezi cum zic? de la jidovi)
-Ca oamenii vor avea o viatza curata shi se va lasa de la Dumnezeu Slava Sa peste aceste pamanturi, iarashi este neindoielnic adevarat
-Caci iata ca noi, de la nouatate "Noi le facem pe toate"

-dar pentru toate astea shi multe altele, trebuie credintza shi cerut shi lasat ca sa fie Voia Domnului cu aceasta tzara... cu ascultare shi credintza caci altfel nici noi nu vom fi crutzatzi shi aparatzi de ispita shi incercarea shi durerea care vine peste intreg Pamantul...


Deci vegheatzi ca sa nu maniatzi pe Dumnezeu shi sa nu nedreptatzitzi pe aproapele nostru, in conshtiintza lui, in credintza lui asha cum o are el catre Dumnezeu, in cirtutza lui pe care inca n-a lepadat-o shi datorita noua...

caci daca nu ascultatzi shi va impotrivitzi shi va razvratitzi, shi devenitzi rai shi judecatori shi trufashi shi ingamfatzi atunci prin sabie shi sange shi dureri va trece aceasta Tzara... de la Dumnezeu... caci "nu s-au pocait de faptele lor cele rele"

asha ca draga Strajerule, nu mai fa himera aia cu care ii compromitzi pe totzi... ca doar nici ortodocshii nu sunt mai buni, decat doua trei oale, doua trei fire de paie care s-au mantuit din toata ortodoxia... restul suntem pleava... mandrie shi slava de la oameni, orbitzi de faradelegi cum spune CLD.

nu incerca sa faci curatzenie, caci o va face Hristos-Duhul, ci cauta sa nu faci dumneata murdarie... shi cu murdaria aia pe care ai meshteshugit-o sa ii ungi pe unul sau pe altul, asha ca shtii dumneata ca-s sectantzi ori ca sunt draci, ori diavoli, ori pagani, ori goi, ori akumi, ori caini, ori cai, ori porci, ori satanizatzi, ori masoni, ori papistashi, ori alte soiuri de oameni shi credintze shi haine...

sf. Ioan Hrisostom ("Gura de aur", intaiul dintre sfintzi):
"Amandoua acestea ne fac sa ne pierdem mantuirea:
increderea, pe cel din picioare; deznadejdea, pe cel cazut."
Parintele Staniloaie:
"Cunostinta nu e cea care e dobandita in lupta pentru cunostinta ca atare. Cunostinta aceasta e de la diavol, intrucat are ca premisa o incredere trufasa a credinciosului in puterile lui. Cunostinta de la Dumnezeu, cunostinta adevarata, e cea care vine crestinului fara sa o caute in calitate de cunostinta, ci prin straduinta dupa smerenie. De aceea cunostinta adevarata nu vine curand. Si cand vine, omul cauta sa o indeparteze de la sine "prin mana smereniei" continuand sa se socoteasca un nestiutor."
"Caci cine te deosebeste pe tine ? Si ce ai, pe care sa nu-l fi primit ?
Iar daca l-ai primit, de ce te falesti, ca si cum nu l-ai fi primit ?" (I Cor. 4, 7).

nu-i asha greiere-furnica nu-i asha ca esti o defapt o râmă de pămant shi de mare? (nu se refera la strajeru, ci asta se refera la nebunia de pe urma, sau la aia de inceput sau la aia de mijloc, spre care merge firea cea veche daca nu se lasa invartoshata de Dumnezeu prin cumpatare, spre firea cea noua cara in veacul acesta va primi cele bune iar in veacul viitor Viatza veshnica, daca a sluit cu intzelepciune shi cu taina lui Dumnezeu shi s-a rugat nu pentru lume)
Reply With Quote
  #10  
Vechi 18.12.2008, 11:15:07
vsovi vsovi is offline
Banned
 
Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Mesaje: 4.025
Implicit

intr-un cuvant:
-nu e voie sa fim domnule calare pe matura ca o vrajitoare, ca aia nu-i matura ci e CaMila-Cămila, asha ca o sfoara fmarinareasca foarte groasa shi ca o cămila ca daca ar fi fost dromader, s+ar schimba treaba

chiar daca da senzatzia unei responsabile responsabilitatzi caci nu este decat o forma de desfranare draceasca ... cica civica... creshtineasca... nici vorba... e mandrie.... ca sa vezi printre shtiri chipul marshav shi spurcat al antichristului ce se va arata printre shtiri.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare


Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
biserica catolica versus biserica ortodoxa sovidiu Biserica Romano-Catolica 36 08.06.2013 23:58:51
Biserica secreta!? ovidiu.mihai05 Despre Biserica Ortodoxa in general 22 29.03.2011 23:41:53
Ierarhia in biserica ortodoxa deviant Generalitati 4 27.04.2010 21:13:53
Vinul si Biserica ortodoxa LapetiteMoc Generalitati 15 02.10.2009 23:26:05
Biserica Ortodoxa Secreta mathly24 Alte Religii 27 28.11.2008 18:29:08