Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.08.2008, 21:45:28
someone199 someone199 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 15.08.2008
Implicit

Sunt o adolescenta si nu de mult m-am desfranat.Problema este ca nu pot scapa de poftele trupesti,fara sa vreau ma gandesc tot timpul la ele.Acum cateva luni am vrut si sa ma sinucid din mai multe motive.I-am si intorS spatele Lui Dumnezeu,refuzam pur si simplu sa mai cred in El.Important este ca am reusit sa trec oarecum peste asta.Acum ma simt vinovata pentru ce-am facut si vreau sa ma reintorc la credinta cea dreapta.Sunt o foarte mare pacatoasa,recunosc...Vreau sa ma reintorc la Dumnezeu,am si inceput cu rugaciuni si lecturi din sfanta Biblie si alte carti duhovniesti,insa simt ca nu-i de ajuns.Cu parintii n-am curaj sa vorbesc despre asta.Va rog sa ma ajutati si pe mine sa revin pe drumul cel bun.
Reply With Quote
Vechi 16.08.2008, 06:23:01
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de someone199
Sunt o adolescenta si nu de mult m-am desfranat.Problema este ca nu pot scapa de poftele trupesti,fara sa vreau ma gandesc tot timpul la ele.Acum cateva luni am vrut si sa ma sinucid din mai multe motive.I-am si intorS spatele Lui Dumnezeu,refuzam pur si simplu sa mai cred in El.Important este ca am reusit sa trec oarecum peste asta.Acum ma simt vinovata pentru ce-am facut si vreau sa ma reintorc la credinta cea dreapta.Sunt o foarte mare pacatoasa,recunosc...Vreau sa ma reintorc la Dumnezeu,am si inceput cu rugaciuni si lecturi din sfanta Biblie si alte carti duhovniesti,insa simt ca nu-i de ajuns.Cu parintii n-am curaj sa vorbesc despre asta.Va rog sa ma ajutati si pe mine sa revin pe drumul cel bun.
Nu trebuie sa spui la parintii tai neaparat, cautati un duhovnic si spune-i lui problema ta el iti v-a da sfatul cel mai bun. Pina atunci roaga-te la Maica Domnului ajutatoare noastra.
Reply With Quote
Vechi 16.08.2008, 14:43:48
aurel1211 aurel1211 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.11.2006
Implicit

Incearca sa te spovedesti si va trece acest suspin al inimii. E greu cateodata sa te spovedesti recunosc ca am fost pus in aceasi situatie dar daca te gandesti oare merita sa nu te spovedesti 10 minute si sa te duci in iad pentru asta . Oare merita sa nu Ii spui Lui ca ai gresit si ca vrei sa te indrepti si sa primesti pentru aceasta munci vesnice?
Merita sa Ii spunem ca am gresit , El ne iubeste caci Dumnezeu nu vrea moartea pacatosului ci sa se intoarca sa fie viu. Sa vie viu in traire.
Eu am pacatuit si inca pacatuiesc greu , dar cu ajutorul Mantuitorului Iisus Hristos si al Maicii Domnului m-au ajutat sa ma duc sa ma spovedesc.
Ispite vin de la diavol de ce sa spovedesti weekendul asta ca poti urmatorul si tot asa amani de pe o zii pe alta si atuncea prapastia in care te aflii se adanceste.
"De cate ori vei cadea scoala-te si te vei mantui" . Bucurie se face in cer cand un pocatos se pocaieste.
Noi nu putem sa pacatuim atata cat poate ierta Dumnezeu .
Doamne ajuta !
Reply With Quote
Vechi 16.08.2008, 20:03:47
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Pacatosi suntem cu toti. Important este sa constientizam pacatele noastre si sa dorim din tot sufletul a ne indrepta, caindu-ne pentru cele ce am facut . Rugaciunea este cel mai simplu si eficient remediu si un pas important in indreptarea noastra si a apropieri de Dumnezeu. Rugaciunea spusa din inima cu dragoste si multa credinta, este pansamentul sufletului nostru ranit si incarcat de atatea si atatea pacate. Calea spre indreptare se face tinand legatura in permanenta cu Duhovnicul nostru, iar de nu-l avem, sa ne rugam ca Bunul Dumnezeu sa ni-l scoata in cale. Legatura cu Duhovnicul este extrem de importanta intru calauzirea corecta intru cele Duhovnicesti. Exista remuscarea faptelor noastre, o remuscare ce naste rusinea, o rusine curatitoare in timp precum fierul inrosit in foc ce-si leapada rugina nefolositoare.
Reply With Quote
Vechi 27.08.2008, 18:22:47
maria63 maria63 is offline
Member

Data înregistrării: 29.03.2008
Implicit

Citat:
Si spui toate astea pe 15 august!De Sfanta Maria!
Te-ai spovedit?Fa-o cat mai curand , nu lasa raul sa se inradacineze ,o sa-ti fie mai greu ,poate imposibil daca lasi sa treaca zeci de ani!
Reply With Quote
Vechi 31.08.2008, 13:21:15
MarinaAlca's Avatar
MarinaAlca MarinaAlca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.07.2008
Locație: The Land from Down Under
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria63
Citat:
Si spui toate astea pe 15 august!De Sfanta Maria!
Te-ai spovedit?Fa-o cat mai curand , nu lasa raul sa se inradacineze ,o sa-ti fie mai greu ,poate imposibil daca lasi sa treaca zeci de ani!
Maria draga mea, tu chiar crezi ca are importanta cand o spune? ca e de Sfanta Marie sau intr-o zi oarecare? Eu cred ca e de admirat ca a invins rusinea de a afirma pe un forum, cat de pacatoasa se simte.. cati dintre noi avem curajul de a ne pune sufletul pe tava pe un forum??? Si chiar doreste sa schimbe intr-un fel viata sa...asta e cel mai important acum.. si apoi daca tot ai pomenit de sfanta sarbatoare a Adormirii Maicii Domnului, putem sa gandim chiar ca Maicuta Domnului a fost cea care a ajutat-o sa invinga bariera rusinii cre numai de la diavol vine.. nu crezi?:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Reply With Quote
Vechi 25.07.2009, 03:21:02
cherub cherub is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2007
Implicit

Si Sfanta Maria Egipteanca fusese, mai inainte, o mare desfranata. Dar mai apoi a cerut ajutorul Maicii Domnului (Careia i-a si facut promisiunea ca nu va mai pacatui, si i-a cerut mereu, cu multa staruinta, sa o ajute sa nu-si incalce promisiunea facuta) s-a pocait, a parasit pacatul, s-a retras in pustiu, traindu-si restul vietii in rugaciuni, post si nevointze, si a devenit Sfanta... F. impresionant! Daca ai sa citesti viata acestei Sfinte, ai sa afli ca si ea a fost luptata, aproape permanent, de patima desfranarii (de care nu scapa nimeni, chiar si unii calugari f. in varsta, imbunatatiti, cu viata sfanta etc, se lupta cu demonii desfranarii/curviei), dar Sfanta mereu a iesit invingatoare! Spune acolo (in viata acestei Sfinte) ca uneori ea statea zile intregi cu fatza la pamant, negustand nimic, rugandu-se neincetat si refuzand sa se ridice pana ce duhul desfranarii nu se departa de la ea. Bine, ca noi, muritorii de rand, nu suntem in stare de astfel de fapte si lupte supraomenesti, si nu putem trai in pustiu etc, nu suntem sfinti, dar este de ajuns sa ne spovedim si sa ne 'tinem de biserica', sa cerem ajutor de la Dumnezeu si Maica Domnului, de la Sfinti, si vom invinge, de fapt, Bunul Dumnezeu, Maica Domnului si Sfintii vor invinge pt. noi. Bunul Dumnezeu nu ne da mai mult decat putem noi duce. Pana la urma, nici o tentatie nu poate fi atat de greu de rezistat/invins - vorba ceea: 'Orice invatz are si dezvatz'. Sau este ca un produs de care ajungi la saturatzie, de care ti se face greatza, lehamite, iar apoi simtzi nevoia de a te 'dezintoxica'. Daca vrei cu adevarat sa te 'cumintzesti', se poate - numai sa Ii ceri asta Bunului Dumnezeu. F. importanta este spovedania sincera, caintza si respectarea, implinirea canonului/epitimiei dat/a de catre preotul (parintele) duhovnic, insa si participarea la slujbele bisericii, postul si rugaciunea (dupa puteri, sau randuite de catre preotul duhovnic la care obisnuiesti te spovedesti etc).

Patima asta a desfranarii/curviei este 'boala grea' - un viciu f. daunator (cu toate ca multi dintre noi, majoritatea, de fapt, nu realizam, si de multe ori ii cadem prada 'ca mushtele', fara ca macar sa avem timp sa ne dam seama, fara macar a ne impotrivi) si f. raspandit (ca o adevarata epidemie, in ultima vreme, dar nu numai - exista inca din vechime, din vremuri stravechi, 'de cand e lumea', dar parca in zilele noastre a capatat o amploare semnificativa, namaiintalnita - si ce e mai grav, ca a intrat in sfera 'normalitatii', a devenit sau tinde sa devina un mod/stil de viata. In plus, suntem asaltati din toate partile, de reclame indecente, 'seducatoare' si de mesaje subliminale care indeamna la curvie; si mai ales prin muzica s.a.m.d.).

Si Sf. Maria Magdalena fusese, mai inainte, desfranata, apoi a parasit pacatul si a devenit Sfanta, si 'intocmai cu apostolii'! Ea fusese cea fin care Mantuitorul Iisus Hristos a scos 7 demoni si a salvat-o de la a fi ucisa cu pietre din cauza ca era desfranata (se prostitua). Tot ea a fost prima persoana careia Mantuitorul Iisus Hristos I S-a aratat imediat dupa Inviere! Deci, nu Sf. Apostoli, si nici macar Maicii Domnului, ci Sf. Maria Magdalena a ales si a randuit Mantuitorul a i Se arata, intai si-ntai, dupa ce a inviat!

Mai sunt si alte cateva Sfinte, care mai inainte fusesera desfranate, dar aici ti le-am mentionat pe 2 dintre cele mai importante. Le poti citi vietile si acatistele, cerandu-le, de asemenea, ajutorul.

Fie ca Bunul Dumnezeu sa iti ajute, sa iti lumineze mintea, sa iti dea credinta, putere si toate cele de folos! Sper ca intre timp Bunul Dumnezeu te-a calauzit pe drumul cel bun.

Last edited by cherub; 25.07.2009 at 03:32:29.
Reply With Quote
Vechi 18.08.2009, 12:35:36
belle123 belle123 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 18.08.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de someone199 Vezi mesajul
buna! nu te mai gandi sub nicio forma la sinucidere, viata e prea frumoasa ca sa o pierzi! vorbeste cu parintii tai, nu alerga sa ceri ajutorul strainilor, parintii ar tb sa-ti fie cei mai buni prieteni! daca chiar nu reusesti, poate ai o prietena, o sora sau ceva consilier pe la scoala..
invata, instruieste-te, daca vrei sa fii independenta! nu te mai invinovati pentru nimicuri! nu face prostia sa te mariti acum din cauza asta, daca vrei sa fii emancipata, altfel ajungi la cratita!
iti inteleg varsta si iti dau cel mai pertinent si rational sfat: nu te mai invinovati aiurea, lasa gandurile negre si respecta-te! mult succes la scoala si in viata!
Reply With Quote
Vechi 18.08.2009, 15:37:45
moshu's Avatar
moshu moshu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2008
Locație: Tg-Mures
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru moshu
Implicit

Nu cred ca te vei sinucide. Si aici poate te astepti sa incep: ca viata e frumoasa, ca ajungi in iad cu acceleratul, fara a mai pierde vreme la declaratii cu heruvimi, ca esti prea cuminte pentru asta etc. De fapt, o sa pun in joc un simplu sondaj facut de psihologi: procentajul sinuciderilor e muuult mai numeros in cazul baietilor. Baietii cand sunt afectati sufleteste nu mai gandesc rational, insa fetele raman rationale si realiste aproape in orice situatie (in afara de Mall, presupun). Putinele tentative de sinucideri in cazul fetelor s-au observat a fi foarte "demonstrative", adica ele nu voiau sa o duca la capat sau nu puteau, dar voiau sa arate la lume ca sunt intr-o situatie disperata. In alte cuvinte, era un tipat de ajutor, o dorinta de a comunica.

Se pare ca este asa si in cazul tau. Tu nu vroiai sa te sinucizi atunci cu adevarat; erai doar intr-o pasa proasta, si din cauza ca nu aveai cu cine sa vorbesti si sa te intelegi erai in stare sa "demonstrezi" la lume ca esti in stare sa te sinucizi pentru ca ai probleme si nimeni nu te asculta. Asa sunt adolescentii! Pentru te miri ce fac o boacana! Doar pentru ca nu gasesti pe nimeni care sa te asculte nu inseamna sa te sinucizi. Gandeste logic: nici macar nu ai incercat, sa le dai o sansa, sau sa le spui celor din jur ca esti in belea.

Cheia problemei tale e comunicarea. Cauta pe cineva care te intelege si poti sa vb. Prietena cea mai buna, mama (daca ti-e rusine sa spui parintilor, asa cum ai spus tu, atunci iti va fi rusine sa ii spui si lui Hristos), etc. Duhovnicul nu e chiar o solutie ideala, parerea mea, pentru ca nu poti petrece o gramada de timp cu el asa cum poti sa faci cu o prietena, si nu poti sa povestesti "deschis" in afara de cele cateva minute cat vei vorbi prin el. Totusi, el e obligatoriu pentru indrumare. Trebuie sa mergi la el, ca daca nu vei fi si mai rau. Intre timp, leaga prietenii. Daca nu gasesti, incearca chaturile online, ca mirc mess forumuri etc. Nimic nu se compara cu discutiile deschise (pentru ca pur si simplu nu ai de ce sa il minti sau sa te ascunzi de un om pe care nu il vezi fata in fata) pe net, unde vei gasi o gramada de prieteni.

http://www.youtube.com/watch?v=Q4027l_BsDE&NR=1 - it's supposed to be funny like me!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ajutor! zriyac Generalitati 18 16.10.2010 16:47:38
un mic ajutor evelon Rugaciuni 4 29.10.2008 16:06:45