Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 02.09.2008, 20:50:33
razvan_m
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Am descoperit de curand pe un site ce se ocupa de intrunirile grupului elitist-global BILDERBERG si de hotararile ce se iau la aceste intruniri (care mai devreme sau mai tarziu vor fi incluse in oricare legislatie nationala) urmatorul text. Citez:

Citat:
CONFISCAREA PROPRIETATII PRIN TAXE
Din 2008 in Romania urma introducerea unei taxa de succesiune/donatie de 30% din valoarea proprietatii. Astfel oamenii vor reipoteca la banca o proprietatea care era platita integral, iar asta doar pentru a intra in posesia casei parintesti, sau a bunicilor. Am devenit vacile de muls ale bancherilor care au subjugat guvernele !

Asa se intampla in toata Europa de ceva ani - spre exemplu in Spania daca o persoana moare si doneaza copiilor sai o proprietate, acestia trebuie sa plateasca un impozit de 35% din diferenta dintre valoarea de achizitie si pretul de piata, iar cum asta nu ar fi suficient se mai adauga o taxa de succesiune sau de donatie de 34% din valoarea de piata. Aceasta taxa trebuie platita de catre copii.

Practic 69% din pretul casei este luat cu japaca de stat ; daca luam in consideratie si Lista Impozitelor Draconice din Europa pentru ce mai muncim ? Pentru ce mai cumparam case daca nu le putem lasa copiilor - acestia trebuind sa plateasca statului 69% din valoare din nou ? Acesta este un mecanism comunisto-bancar, o bomba economica cu ceas care in 10 ani va lasa in strada milioane de oameni. Am ajuns sa ne consumam intreaga existenta pentru niste cavouri pe timp de viata care mai apoi ne sunt luate de catre stat si banci printr-o taxa aberanta !
Ma intreb si va intreb si pe voi, dragi frati si surori in Hristos, cat din continutul acestui text este adevarat si cat nu? S-a introdus in Romania legea taxei de succesiune? Daca da, cine beneficiaza cel mai mult de pe urma ei, daca nu statul si bancherii ?...

Caci in caz ca textul ar fi 100% adevarat, niciun urmas nu si-ar mai putea practic mosteni proprietatile imobiliare de la parinti, iar acestea, in urma neputintei de a plati aberanta taxa de 69% din valoarea lor de piata, ar fi acaparate de stat si de bancherii in folosul carora se face ipoteca acestor proprietati...

Doamne ajuta!

Razvan
Reply With Quote
  #2  
Vechi 02.09.2008, 21:28:15
fllorina fllorina is offline
Member
 
Data înregistrării: 10.04.2008
Mesaje: 80
Implicit

Doamne ajuta, frate!

Nu e cazul sa te panichezi!

Am postat aceasta intrebare pe avocat.net si mi-au raspuns:

http://www.avocatnet.ro/content/forum|displayTopicPage?topicID=23453&pageID=0#postMessa ge

"In noua reglementare, Codul Fiscal prevede scutiri pentru taxa asupra succesiunii. Aceasta nu va mai fi platita daca procedura succesorala se dezbate in termen de 2ani de la data decesului proprietarului bunurilor. In cazul nefinalizarii procedurii succesorale in termenul prevazut mai sus, mostenitorii datoreaza un impozit de 1% calculat la valoarea masei succesorale."
Reply With Quote
  #3  
Vechi 02.09.2008, 22:07:43
C-tin C-tin is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 29.07.2007
Mesaje: 642
Implicit

Razvan, legea cu pricina e de mult timp in vest!
Asa sunt taxate mostenirile in vest. E chestie doar de aplicara ei si-n cealalta parte a Europei.

Pe langa ce a spus Florina, mai simplu e ca mostenitorii, inainte de a fi prea tarziu(de a muri), sa isi treaca succesorii in actele de proprietate.

Si aici nu mai platesti nimic decat taxele de notariale, din cate stiu eu!

Reply With Quote
  #4  
Vechi 03.09.2008, 11:44:43
Casiana Casiana is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 30.06.2007
Mesaje: 102
Implicit

Doamne ajuta!
Taxa care trebuie platita pentru dezbaterea mosteniri este asa numita taxa de timbru de care esti scutit daca faci dezbaterea mostenirii intr-un an de zile de la decesul persoanei mostenite(decujus).
Impozitul care trebuie platit este cu totul altceva....
Chiar daca faci sau nu dezbaterea mostenirii impozitul trebuie platit .(vb aici de bunuri imobile si mobile asupra carora se percepe impozit de catre stat)
Cat despre onorariul notarului ... acesta difera de la caz la caz si oricum nu scapi de el .


Daca este cineva interesat....

Acte necesare deschiderii succesiuni:

Certificat de deces
acte de stare civila (certificat de nastere si de casatorie in cazul in care la mostenire vine una din fice care s-a casatorit)
Titlurile de propietate ale defunctului
Certificat fiscal eliberat de directia de taxe si impozite
Certificat de deschidere a succesiuni

Daca le aveti pe toate acestea... urmatii urmatorii pasi:

1. Deschiderea succesiuni se poate face la notar unde se va completa o cerere unde se vor trece datele de identificare ale mostenitorilor, numele si prenumele defunctului precum si activul si pasivul succesoral. Cererea va fi insotita de certificatul de deces al defunctului. Notarul va inregistra cererea si va cita mostenitorii.

2. Pe baza declaratiei date de mostenitori se intocmeste dosarul de succesiune care se va inainta Camerei notarilor publici de la ultimul domiciliu al defunctului.
Dezbaterea mosteniri se face la notarul public la ora si data stabilita de acesta.
Pe baza titlurilor de propietate ale defunctului si declaratiilor martorilor notarul public dezbate mostenirea si stabileste cotele de mostenire.
Daca exista si un sot supravetuitor cota sa de mostenire difera in functie de calsa de mostenitori cu care vine in concurs.

3. Dupa dezbaterea mostenirii notarul public va intocmi o incheiere finala, iar in termen de 20 de zile se va redacta certificatul de mostenitor care va contine nr si calitatea mostrenitorilor precum si cota de mostenire ce ii revine succesorului in cauza. Ulterior se va elibera certificatul de mostenitor dupa plata tatelor si onorariilor .

4.Odata eliberat certificatul de mostenitor se va face intabularea adica inscriierea iin crtea funciiara a noului propietar (nu este obligatorie dar este utila) deasemena trebuie facuta si o modificare de rol la directia de taxe si impozite (obligatorie) in termen de 30 de zile de la data eliberarii certificatului de mostenitor.

Acestia sunt pasi ce trebuie urmati.

Mai e ceva....
Daca mostenitori nu se inteleg pe cale amiabila pot sa ceara instantei de judecata sa faca dezbaterea mostenirii.

In cazul unui testament se va prezenta testamentul insa aici se va complica putin situatia deoarece mai apar si mostenitori rezervatari... si daca se atinge rezerva succesorala se poate cere desfintarea testamentului deoarece se poate dispune de bunurii doar in limita cotitatii disponibile... ei situatia este un pic mai complicata...

Mult succes si multa rabdare pt cei care au de dezatut o mostenitre!
Doamne ajuta!
Reply With Quote
  #5  
Vechi 03.09.2008, 14:46:10
C-tin C-tin is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 29.07.2007
Mesaje: 642
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Casiana
Ulterior se va elibera certificatul de mostenitor dupa plata taxelor si onorariilor .
preturile de prin 2005 erau ...

Exemple de calcul

Mosteniri

1. Casa si bunuri in valoare de 10.000 euro, adica aproximativ 400 milioane de lei.
Taxa de timbru: 7.080.000 lei
Onorariu notar: 4.850.000 lei
TVA: 921.500
Total: 12.851.500 lei


2. Casa si bunuri in valoare de 20.000 euro, adica aproximativ 800 milioane de lei.
Taxa de timbru: 9.645.000 lei
Onorariu notar: 7.310.000 lei
TVA: 1.388.900 lei
Total: 18.343.900 lei


Dupa cum se poate vedea, prin 2005 nu erau taxele deloc mici! Dar acum???
DECI, IN FINAL, CINE NU ARE BANII ASTIA INTR-UN AN? ,.. TRECE ANUL SI...?
Reply With Quote
  #6  
Vechi 03.09.2008, 15:06:47
razvan_m
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

...ca sa completez ideea pe care fratele Constantin a lasat in suspans, trece anul si urmeaza suprataxarea de 30%, iar finantare pentru aceasta poti gasi numai la banci contra ipotecarii respectivului imobil. Cu alte cuvinte, nestiind de unde ai putea face rost pentru un imobil estimat pe piata la 20.000 euro pentru a plati suprataxa de 6.000 euro, care imobil este ipotecat deja bancii, la care se adauga dobanzile si comisioanele ascunse sau nu ale bancii, in cele din urma banca se va face stapana peste mostenirea ta imobiliara de 20.000 euro.
Placut, nu ?...

Alternativa: sa ne rugam staruitor lui Hristos (nu de teama ca ne-am putea pierde mostenirea, Doamne fereste, ci pentru ca El este Creatorul si Stapanul nostru...) ca sa le randuiasca pe toate dupa voia Sa si sa nu ne lase pe noi, desi am pacatuit mult inaintea Lui.

Razvan

Doamne ajuta!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Doamne, Iisuse Hristoase, Fiullui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul!
Reply With Quote
  #7  
Vechi 04.09.2008, 13:07:17
razvan_m
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Hmmm, referitor la imobilul in valoare de 20.000 euro ipotecat la o banca oarecare pentru plata [supra]taxei de succesiune de 30% [adica 6.000 euro], am cam reusit sa inteleg de ce se spunea in articolul "CONFISCAREA PROPRIETATII PRIN TAXE", citat la primul meu mesaj din acest topic, ca de fapt nu platim o taxa de 30%, ci undeva pe la 69%. Smecheria bancherilor e urmatoarea: "buuun, tu imi dai imobilul in ipoteca, eu iti dau cei 6.000 euro pentru plata la stat a taxei de succesiune, tu apoi trebuie sa imi returnezi acesti 6.000 euro, plus ceva dobanzi si comisioane ascunse [secrete] bancii", adica un procent de 30% [cei 6.000 euro dati la stat] + 6.000 euro [returnati la banca in contul imprumutului] = 60% din valoarea de piata a imobilului mostenit.
Plus un procent din cei 6.000 de euro [imprumutul pe care ti l-a dat banca contra imobilului pe care fraierul de tine l-ai ipotecat bancii pentru plata [supra]taxei de succesiune] drept dobanda si comisioane secrete pentru banca, procentul initial de 60% se va duce pe undeva la aproape 70% din valoarea de piata a acelui imobil. Iata modul fraudulos, in care statul a conceput in favoarea bancherilor [camatarilor, in fapt...] legea pentru plata suprataxei de succesiune. Caci e dificil sa dai 6.000 de euro la stat, inca 6.000 de euro la banca + cam 1.000-1.500 de euro dobanzi si comisioane = 13.000 pana in 13.500 de euro.
Iar raportat la valoarea de piata de 20.000 de euro a imobilului, asta inseamna un procent de 65% pana la 67,5%, foarte apropiat de procentul de 69% propus de autorul articolului mai sus-mentionat. Ceea ce, de cele mai multe ori, datorita lipsei puterii financiare a celor mai multi dintre noi, ca vom ceda imobilul ipotecat bancii, pentru un pret ridicol, 6.000 de euro + 1.500 euro = 7.500 euro, adica un procent de 37,5% din valoarea reala de piata a imobilului.
Adica, ati fost jecmaniti cu acte in regula de un bancher [citeste, frate sau sora, CAMATAR], caci cartea noastra sfanta, BIBLIA, interzice luarea oricarui fel de dobanda pentru un imprumut, chiar daca teoria economica [inventata de oameni precum ADAM SMITH, DAVID RICARDO, etc, etc] spune ca incasarea dobanzii este ceva etic, adica pretul platit de imprumutat pentru ca l-a lipsit pe imprumutator o vreme de resursele financiare pe care acesta din urma le detinea.

Doamne, ajuta!

Razvan

Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiestema pe mine pacatosul!
Reply With Quote
  #8  
Vechi 05.09.2008, 09:00:30
Casiana Casiana is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 30.06.2007
Mesaje: 102
Implicit

Doamne ajuta!
Unde ati gasit voi chestia cu suprataxa pt mostwenire fratilor....
Sper sa nu fi inteles eu bine.....dar nu poti greva un bun cu o ipoteca daca nu esti titularul lui, adica un imobil mostenit nu poate fi grevat de nici o sarcina dupa moartea lui decujus, ci doar duupa dezbaterea mostenirii .

Iar chestia cu suprataxa nush de unde ati scoso...
Reply With Quote
  #9  
Vechi 05.09.2008, 11:23:43
ancah
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de C-tin
Citat:
În prealabil postat de Casiana
Ulterior se va elibera certificatul de mostenitor dupa plata taxelor si onorariilor .
preturile de prin 2005 erau ...

Exemple de calcul

Mosteniri

1. Casa si bunuri in valoare de 10.000 euro, adica aproximativ 400 milioane de lei.
Taxa de timbru: 7.080.000 lei
Onorariu notar: 4.850.000 lei
TVA: 921.500
Total: 12.851.500 lei


2. Casa si bunuri in valoare de 20.000 euro, adica aproximativ 800 milioane de lei.
Taxa de timbru: 9.645.000 lei
Onorariu notar: 7.310.000 lei
TVA: 1.388.900 lei
Total: 18.343.900 lei


Dupa cum se poate vedea, prin 2005 nu erau taxele deloc mici! Dar acum???
DECI, IN FINAL, CINE NU ARE BANII ASTIA INTR-UN AN? ,.. TRECE ANUL SI...?
Ctin, unde se mai gasesc aceste case de 10.000 si 20.000 €? Preturile s-au multiplicat, presupun ca si taxele.
Reply With Quote
  #10  
Vechi 06.09.2008, 19:17:24
razvan_m
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

casiana a scris:
Citat:
Doamne ajuta!
Unde ati gasit voi chestia cu suprataxa pt mostwenire fratilor....
Sper sa nu fi inteles eu bine.....dar nu poti greva un bun cu o ipoteca daca nu esti titularul lui, adica un imobil mostenit nu poate fi grevat de nici o sarcina dupa moartea lui decujus, ci doar duupa dezbaterea mostenirii .
Sa incerc sa explic care sunt chichitele dreptului civil in domeniul mostenirii proprietatii pe care le aplica statul, sora Casiana: ei bine, la moartea fostului proprietar imobilul trebuie sa ramana in proprietatea cuiva, a rudeniei celei mai apropiate a defunctului proprietar [nu insa cu titlu definitiv, asta-i hotia cea mai urata din partea statului...], o perioada in care aceasta rudenie poate face rost de fondurile banesti necesare platii suprataxei de mostenire de 30% din valoarea de piata a imobilului. Daca dupa aceasta perioada, sa o numesc de gratie, mostenitorul nu plateste contravaloarea taxei, haiducul - stat prin reprezentantul legal vine la mostenitor, isi trece imobilul in contul sau si-si legalizeaza in baza legii pirateresti privind suprataxa de mostenire la un notar public. Ce-i asa greu de priceput, in afara faptului ca un mostenitor nu poate fi nicicand proprietar cu titlu temporar asupra imobilului mostenit, ci numai cu titlu definitiv.
Dar ca sa intelegi mai bine cat pret pune statul [nu numai cel roman] pe drepturile de proprietate si de liber arbitru in a alege sa indeplineasca sau nu o anumita actiune ale omului, pun mai jos doua link-uri, unul despre suprataxa de mostenire ce se practica in intreaga UE cat si in SUA, iar celalalt despre abuzurile reprezentantilor armatei americane care vaccineaza in mod ilegal fetitele americane [si imbolnavindu-le astfel in mod intentionat cu un anumit virus...] impotriva vointei parintilor acestora, pe care ii pot si trimite la inchisoare daca se opun vaccinarii, deoarece guvernul federal american finanteaza cu fonduri publice nerambursabile o anumita corporatie farmaceutica multinationala, care a incheiat un contract ILEGAL cu armata in scopul vaccinarii fetitelor americane. Stiu ca pare de domeniul SF, ceva gen romanul lui George Orwell "1984", dar exact asa se intampla in SUA, tara asa-zisa "campioana a respectarii drepturilor omului". Te rog sa-ti formulezi o opinie dupa ce citesti informatiile de pe cele doua situri:

schimbarea.blogspot.com/2007/12/europa-nu-garanteaza-proprietatea.html


si


schimbarea.blogspot.com/2007/11/hpv-virus-de-laborator.html


Infricosator acest virus aparut din senin [in laboratoarele unor corporatii farmaceutice multinationale sponsorizate de guvernul federal al SUA, nu? Vezi cum arata acele fete dupa ce au fost vaccinate de reprezentantii armatei? Se pare ca guvernul federal doreste reducerea numerica a populatiei tarii, alegand in acest scop doar fete tinere [si fertile, care ar putea naste multi copii...]

Teribil de infricosator scenariul. Iar romanul lui Orwell "1984" incepe sa para o gluma nevinovata pe langa ce pun la cale masonii iluminati si celelalte structuri conspirationiste globale.

Razvan

Doamne ajuta!
Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul!
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare


Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
prin fire si prin har anonim30 Dogmatica 174 26.01.2012 14:29:37
Spalare pacate prin suferinta sau prin facere de bine spre_rasarit Generalitati 0 09.09.2011 13:09:26
Durerea unei mame, lilisor Generalitati 83 28.08.2011 18:21:48