despre principiul fundamental
lansez o intrebare : sunteti de acord ca fiecare sa isi expuna in acest topic principiul fundamental dupa care se conduce ? dar sa spuna sincer si in cateva cuvinte : care este principiul dupa care se conduce pe sine , in general in toate actiunile sale exterioare si interioare ... deci nu ma refer la reguli de genul : regula nr 1 , regula nr 2 etc . , ci ma refer la principiul cel mai general dupa care isi guverneaza toata activitatea interioara si exterioara ; iar in cazul in care are un numar de reguli nu e necesar sa le expuna , ci numai sa zica in cateva cuvinte cam despre ce e vorba ...
nu as vrea prin acest topic sa fie cineva criticat sau ca unii sa se considere mai presus decat altii , ci as vrea ca sa ne cunoastem prin aceasta mai bine pe noi insine ; as vrea ca fiecare , de buna voie , analizand cuvintele fratilor de pe forum , sa cunoasca poate mai bine cum gandesc ceilalti , si , poate , sa se cunoasca mai bine chiar si pe sine insusi ...
bine , asta este numai o propunere , o simpla curiozitate de moment de a mea ... nu stiu insa daca acest lucru li se va parea interesant si celorlalti ...
eu deja pot sa spun care este principiul meu fundamental : iubirea de Dumnezeu si de aproapele pe care ne-a poruncit-o Hristos ...
Doamne ajuta si numai bine ...
|