Dilema
Buna ziua!...am si eu o nelamurire: stau cu viitoarea mea soacra in casa si ea ca si mine, respecta traditiile crestin ortodoxe, insa avand in vedere diferenta de generatii eu nu sunt intru totul de acord cu toate obiceiurile pe care ea le tine....si unul dintre ele ar fi cel legat de spalatul rufelor in ziua de sambata cand se face pomenirea mortilor...eu nu fac inca pomeni la biserica si acum este o perioada in viata mea cand am mai mult timp disponibil in cursul saptamanii pentru treburile casnice (si respect dorinta ei), dar in general numai in ziua de sambata pot face toate necesare in casa.
Ea in trecut a avut un necaz mare- i-a murit o fetita la numai cateva luni, cauza medicala, si acum ii face pomeni. Este obligatoriu chiar daca nu fac eu pomenile sa nu spal sambata? Mama soacra spune ca nu pot nici macar sa spal pe jos sau tot ce tine de facut apa murdara...? La mine in familie bunicile mele si mama mea nu faceau ele treburile astea, dar pe mine ma lasau cel putin sa spal lucrurile absolut necesare.
As vrea un raspuns, daca se poate, va rog frumos, din partea unei persoane care are cunostinte sigure legate de aceasta problema, pe cat posibil din partea unui preot. Multumesc!
|