![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Inainte de spovedanie am gasit pe internet pasaje din Indreptarul de spovedanie, scris de Valeriu Gafencu.
Alaturat va transmit linkul de pe Internet: http://valeriugafencu.wordpress.com/...la-spovedanie/ Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Și eu m-am inspirat odată din îndreptarul Pr Gafencu (cartea sa ) dar trebue studiat cu atenție fiind foarte lung și complex trebue să -l reformulezi
|
|
||||
|
||||
![]()
Va marturisesc ca eu nu ma analizez pe baza unui indreptar de spovedanie. Nu imi place sa fac o lista in care sa spun: am cazut in pacatul..., am facut.... etc, sa o prezint duhovnicului ca pe o lucrare scrisa, pe baza careia pot primi dreptul de a ma impartasi sau nu.
Cand ma simt bolnav duhovniceste alerg de graba la duhovnic sa ma vindec. E ca atunci cand te-ai ranit. Alergi degraba la medic. Alergarea imediata te poate face sa spui si cum simti ca lucreaza patima in tine. Daca te vei duce dupa o vreme, cand deja te-ai obisnuit cu pacatul respectiv, risti sa nu-l mai marturisesti sau sa o faci cu putina intensitate. Pe de alta parte, va pot spune ca un indreptar poate aduce si ispita. Am intalnit un preot care ne marturisea ca o persoana a intalnit in indreptar un pacat pe care nu-l intelegea cum se manifesta. A cerut explicatie de la duhovnic, dar din slaba credinta, a dorit sa vada cum este si asa a cazut intr-un pacat pe care nu-l cunostea. Asa ca numai mersul des la duhovnic te face sa pasesti in viata cum trebuie. E ceva asemanator cu o mama care isi creste propriul copil. Ea stie cand acesta are nevoie sa fie tinut ca sa paseasca si cand acesta a devenit capabil sa mearga si fara ajutorul ei. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Valeriu Gafencu + | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 10 | 19.02.2014 07:31:54 |
Comemorare Valeriu Gafencu, 13 februarie 2010 | Cezarina | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 02.02.2010 22:31:46 |
Valeriu Gafencu | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 4 | 30.01.2010 19:17:34 |
Comemorare Valeriu Gafencu - Targu Ocna, sambata, 14 februarie 2009 | Cezarina | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 04.02.2009 20:51:15 |
Parastas Valeriu Gafencu Bucuresti 22 februarie | Cezarina | Stiri, actualitati, anunturi | 4 | 25.02.2008 16:48:59 |
|