Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sarbatori > Diverse Sarbatori

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.08.2009, 20:29:21
ramona-elena ramona-elena is offline
Junior Member

Data înregistrării: 20.11.2007
Locație: spania
Religia: Ortodox
Implicit Sfanta Mucenita Iraida

Acum 2 luni am nascut o minune de fetita!Nu exista bucurie mai mare data de la Dumnezeu ca aducerea pe lume a unui copil!
Ne-a fost dificil sa-i alegem numele.Ne doream unul de sfanta,din calendarul nostru ortodox.Ne-a placut mult numele de Iraida si asa am si numit-o.Problema este ca dorim sa stim mai mult despre viata acestei Sfinte Mucenite.Singura informatie care am gasit-o este aceasta,foarte putina de altfel:
"Aceasta sfânta s-a nascut în Egipt, la locul ce se cheama Tama, fiica fiind unui preot anume Petru, si a îmbracat schima monahiceasca, având ea doisprezece ani. Deci pogorându-se împreuna cu alte fecioare la fântâna ca sa-si scoata apa si vazând multe fecioare, femei si multime de barbati, preoti si diaconi si calugari, pe care îi prinsese ighemonul Luchian, si-i ducea legati într-o corabie, si aflând ea ca sunt legati pentru Hristos, îmbarbatându-se, a intrat si ea între dânsii, rugându-se lui Comentarisie care era mai mare, ca sa fie si ea cu aceia, iar acela o învata sa-si aleaga ce este mai bine: sa nu patimeasca chinuri, nici sa moara cu acei legati. Dar nevrând ea, a stat înaintea ighemonului si a batjocorit pe zeii lui si l-a scuipat în obraz caci îsi batea joc de credinta crestinilor. De aceea, dupa multe chinuri i s-a taiat capul"

Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfanta Mucenita Ecaterina dorinastoica14 Diverse Sarbatori 7 25.11.2011 01:38:26
Sfanta Cuvioasa Parascheva si Sfanta Mucenita Paraschevi VLAHOPOL Intrebari utilizatori 5 17.02.2011 19:02:09
Sfanta Mucenita Heruvima de la Man. Petru Voda razvan_m Biserica Ortodoxa Romana 5 11.04.2008 12:56:47
Sfanta Mucenita Lucia Fecioara lucia_anghelina Intamplari adevarate 0 03.02.2008 21:45:01
SFANTA MUCENITA ECATERINA icamilin Moaste 3 25.11.2007 15:32:26