Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.08.2005, 20:45:53
loredana loredana is offline
Junior Member

Data înregistrării: 17.08.2005
Implicit

Sfarsitul de saptamana inseamna multa munca.Sambata fac curat in toata casa si pregatesc mancarea si hainele pentru duminica.Duminica dimineata, impreuna cu sotul meu mergem la Biserica, apoi venim acasa, luam pranzul, ne odihnim apoi vreo doua ore.Spre sfarsitul zilei megem la plimbare, in parc sau in zone mai linistite ale orasului.In cazul in care e vreme urata citim vreo carte sau urmarim impreuna un film la tv.
Reply With Quote
Vechi 26.06.2007, 11:15:20
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Nu stiu sigur cate persoane mai au un program special pentru sfarsitul de saptamana in zilele noastre,cand grijile ne impresoara si timpul parca nu mai are rabdare.Pentru mine weekend-ul se rezuma la ziua de duminica,cand merg la slujba si redevin un alt om,simt ca pot incepe o noua saptamana,ca pot face fata ispitelor si greutatilor care se pot ivi.Sambata trece mereu foarte repede,sunt multe treburi de facut:curatenie,invatat si multe altele,iar duminica dupa-amiaza iti faci deja planuri pentru noua saptamana de lucru.
Reply With Quote
Vechi 28.06.2007, 01:44:56
Va_iubesc Va_iubesc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

La mine depinde de fiecare sfarsit de saptamana. Cateodata merg la o manastire si stau de sambata pana duminica dupa-amiaza. Altadata sambata fac ceva ordine in casa si dupa-amiaza ma duc sa ma spovedesc, urmand ca duminica sa merg la biserica. Cand se face parastas sambata incerc sa pregatesc si eu o coliva (nu prea-mi reuseste, dar cel putin ma straduiesc!!!) si apoi raman pana duminica in locul unde e biserica (in general la manastire sau intr-un oras mai mare; la mine in oras se face slujba numai duminica).

Cateodata sambata o am ocupata cu altele si numai duminica libera, iar dupa slujba merg la prieteni si discutam de una, de alta. Cateodata duminica dupa slujba raspund la mesajele prietenilor de departe sau merg in vizita la un bolnav sau la cineva singur sau cu probleme, ori dau niste telefoane prietenilor de departe. Sau cateodata dupa slujba merg undeva in natura (fie singura, fie insotita) si ma minunez de ce a creat Domnul. Altadata imi iau ceva de citit (evident nu profesional!!!) si ma duc intr-un loc verde si cu soare. Altadata ies dupa Liturghie la un picnic cu cei dragi, cum a fost in week-end-ul asta. Sau merg sa ma inchin la niste Sf. Moaste din apropiere sau la un muzeu, expozitie. Deci mereu e altfel, singurul lucru care se repeta e participarea la Sf. Liturghie, celelalte sunt in schimbare.

Ce mi se pare mie f important e sa avem un program in cursul saptamanii, adica sa ne "blocam" un timp pt hrana sprituala. Cine face asa ceva si cum?

Elena
Reply With Quote
Vechi 28.06.2007, 05:29:15
mirelat
Guest

Implicit

la noi toate sfarsiturile de saptamana sunt la fel. sambata o dedicam cumparaturilor saptamanale si ingrijirii casei. duminica dimineata merg la biserica (aproape) intotdeauna, iar dupa amiaza program de voie. ruperile de ritm sunt rare, in general cand plecam din localitate, pentru ca de-abia asteptam sfarsitul de saptamana ca sa ne odihnim, iar cel mai bine ne reuseste asta cand stam acasa!
Reply With Quote
Vechi 20.07.2009, 10:30:47
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de loredana Vezi mesajul
Sfarsitul de saptamana inseamna multa munca.Sambata fac curat in toata casa si pregatesc mancarea si hainele pentru duminica.Duminica dimineata, impreuna cu sotul meu mergem la Biserica, apoi venim acasa, luam pranzul, ne odihnim apoi vreo doua ore.Spre sfarsitul zilei megem la plimbare, in parc sau in zone mai linistite ale orasului.In cazul in care e vreme urata citim vreo carte sau urmarim impreuna un film la tv.
Un program identic observ si eu in familia mea.

Reply With Quote
Vechi 22.07.2009, 17:31:16
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Acum cativa ani, la sfarsit de saptamana, ma ducem la parinti. Era momentul cand ne povesteam cele intamplate in timpul saptamanii. Ieseam cu cei de pe strada la fotbal.

Acum am ales sa stau in casa, sa vorbesc la telefon si cel mult sa-i privesc pe altii cum joaca. Pacat. De multe ori ziua de sambata si de duminica poarta pentru mine chipul zilei de luni, marti, miercuri, joi si vineri. Asta din cauza serviciului.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Saptamana Patimilor admin Sfintele Pasti - Invierea Domnului 71 04.05.2013 16:00:01
Cum sa petrecem de anul nou? NECTARIE Generalitati 3 29.12.2010 00:40:58
cum ne petrecem anul nou?(Sfantul Ioan Gura de Aur, Pr.Gh. Calciu, Ierom. Ioan Buliga andrei_im Generalitati 8 31.12.2009 17:51:44
Saptamana branzei florinrusu Nunta 5 20.02.2009 09:14:12
Saptamana Patimilor iosif Din Noul Testament 21 23.04.2008 12:56:11