![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Un episcop a povestit la o conferinta preoteasca urmatoarea intamplare: La un azil de batrani din Germania, cineva a dus mancare unei cunostinte, i-a asezat farfuria in fata si s-a dus, apoi, sa mai rezolve niste treburi. Cand s-a intors, a vazut ca batrana nu se atinsese de mancare. De ce n-ai mancat? - intreba vizitatoarea. Ich bin keine bettlerine! (Nu sunt cersetoare!). Am crezut ca, daca ma vizitezi, stai si de vorba cu mine, nu ma tratezi ca pe o cersetoare…
|
|
|||
|
|||
![]()
off, saraca!. Cine are batrini in casa stie exact despre ce este vorba. Usor nu este deloc!
Batrinetea nu este o fericire pentru prea multi! Vai de ei si vai de capul celor care stau cu ei! Nu inteleg ce conotatie religioasa s-a dat acestui incident, insa cine-i cu picioarele pe pamint stie cit de urit se poate manifesta scleroza! Doamne fereste-ne! Nu ne lasa sa ajungem in ultimul hal! |
|
||||
|
||||
![]()
Batrana nu voia milostenie trupeasca, ci sufleteasca. E incredibil cat de mult poate valora o vorba calda, un zambet, o privire frumoasa, un simplu gest. Nu costa nimic, dar absolut nimic, dar bucuria pe care o aduc este nepretuita.
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai bine nu mai comentam, povestea este miscatoare asa cum este! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Voi fetelor ati stat vreodata cu BATRINI IN CASA, cu socrii sau cu vre-o bunica sau bunel razvratit? Sa vedeti acolo milostenie sufleteasca! Din raspunsurile voastre se vede clar ca nu! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cat despre exemplele de la conferinte... iti dau exemplul pe care ma gandeam sa il dau in postarea anterioara: o profesoara foarte in varsta (aproape 80 de ani, mi-ar putea fi bunica), la vremea dumisale, o personalitate, model de cultura si eruditie. De onomastica ei, ne-am gandit noi sa ii cumparam o floare, sa fim politicosi (ne gandeam ca va primi o gramada de felicitari din cercurile elitiste si sa nu spuna: uite, studentii mei nu mi-au luat o floare), mai ales ca este unul dintre oamenii care ne merg la suflet. Cand i-am daruit floarea, a fost atat de emotionata, parca mai avea un pic si incepea sa planga. Ne-a multumit atat de frumos mai multe zile dupa aceea si chiar ii povestea cuiva: ce suflu nou mi-au adus copiii astia ... mi-au luat o floare de ziua mea, inchipuie-ti! si nici acum, dupa atatea zile nu s-a uscat, ci se inalta in glastra... eu credeam ca o sa se ofileasca, dar nu, se vede ca mi-au dat-o cu dragoste. Si avea atata bucurie in ochi! Si ne miram noi... cum poate sa fie cumparata o portie de fericire de la floraria din coltul strazii? Dar daca dragoste nu e , nimic nu e!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Toți oamenii au nevoie de afecțiune și de puțină atenție,dar cel mai mult bătrânii pe care avem tendința de a-i marginaliza și ai ține departe de noi.
Bătrânii sunt asemenea comorilor îngropate.Dacă știii să te porți cu ei strălucesc mai ceva decât soarele. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cu mult mai mult, oamenii au nevoie de caldura si de cuvant, decat de paine.
Tags |
intamplari din viata |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
intamplari gasite in pateric | donisaadriana | Calugarul | 13 | 18.01.2015 06:42:43 |
Vise si intamplari "ciudate". Ce reprezinta ? | TudorN | Morala Crestina | 11 | 28.11.2013 11:47:51 |
intamplari adevarate | arle | Intamplari adevarate | 39 | 01.03.2012 17:38:41 |
7 intamplari cu Arsenie Boca | florisca | Generalitati | 13 | 31.08.2010 20:40:31 |
intamplari | Saurian | Intamplari adevarate | 16 | 11.05.2007 19:30:39 |
|