![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu sunt noua pe aici si nu sunt familiarizata cu forumul(sper doar sa fie locul potrivit pentru acest topic),dar nici cu viata de crestin ortodox.Pe langa ispite,ma mai lupt si cu unele nelamuriri.
Una dintre ele ar fi legata despre o "stire" pe care am citit-o pe un site.De ce crucea intoarsa invers inseamna lepadarea de Iisus?De unde stim lucrul acesta?Apostolul Petru a fost rastingnit (la cererea lui) cu capul in jos.Ce sa inteleg de aici?Ca s-a lepadat de Hristos? |
|
||||
|
||||
![]()
Este ca si cum ti'as lua fotografia cu cel/cei dragi si as rasuci'o cu susul in jos.
Sau, cum te'ai simti ca la mormantul celor dragi sa fie pusa o cruce intoarsa? Petru a cerut aceasta din princina smeriniei sale, ca nu se vedea vrednic a muri asemeni lui Hristos. Pe langa greutatea mortii pe cruce, Petru mai adauga inca o alta, si anume a muri cu capul in jos si cu picioarele in sus. Probabil se gandea in sinea lui ca daca Hristos, lipsit pana si de cel mai mic pacat si gand de pacat a murit pe cruce, el (Petru) care avea mai multe pacate, se simtea vrednic de o moarte si mai grea si mai urata. Dar sa ramanem la acestea. Lucrurile firesti trebuiesc sa ramana firesti. Doar diavolul intoarce totul pe dos, stricand rostul fiecarui lucru.
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
O nelamurire. | Templier Knight | Biserica Ortodoxa Romana | 2 | 05.03.2012 00:23:55 |
nelamurire | mirela.b | Calugarul | 77 | 22.07.2011 23:49:35 |
Nelamurire !? | ducesa | Sectiune dedicata profesorilor de religie | 9 | 04.12.2010 12:23:26 |
nelamurire | cristina83 | Generalitati | 2 | 28.10.2007 18:22:40 |
|