Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.02.2010, 17:56:48
annajanette
Guest

Implicit Cei ca s.o.vantu de ce sunt bine mersi?

Am si eu o mare nedumerire: Sunt multi pungasi in tara asta mai ales in fruntea tarii si sunt bine mersi si altii care chiar au suflet bun si fac fapte bune si sunt credinciosi sufera...imi explica si mie cineva dar as prefera nu bla bla ci argumentat spiritual.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2010, 19:15:57
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de annajanette Vezi mesajul
Am si eu o mare nedumerire: Sunt multi pungasi in tara asta mai ales in fruntea tarii si sunt bine mersi si altii care chiar au suflet bun si fac fapte bune si sunt credinciosi sufera...imi explica si mie cineva dar as prefera nu bla bla ci argumentat spiritual.
E greu de raspuns, dar poti sa-mi spui ce merge bine in lumea noastra atat de afectata de rau din toate partile si in toate domeniile?

Dumnezeu nu a promis bogatie sau absenta bolilor celor ce il vor urma ci a dat de inteles ca viata de credinta e o lupta care nu se sfarseste decat atunci cand inchidem ochii. Cand Domnul vine si ne elibereaza de pacat, de poverile noastre avem impresia ca vom ramane mereu in acea stare, dar mai mergem un pic pe drumul vietii si ne lovim iar de una, de alta. Tot Domnul ii spune apostolului Pavel ca ii va arata tot ce are sa sufere pentru Numele Lui.

Cineva spunea ca a fi fericit inseamna sa iti doresti ceea ce ai, contrar curentului care spune ca vei fi fericit cand vei avea ceea ce nu detii deja. Saracia sau bogatia nu au de a face cu credinta, nici boala sau sanatatea, uneori o stare precara de sanatate te indreapta spre Dumnezeu ori cum spunea unul ca nu-i pasa daca va crapa in clipa urmatoare.

Dumnezeu lucreaza la inima oricui, indiferent de cati bani are in buzunar, apropo, daca ar putea cumpara banii inteligenta, mila, bunavointa, dar nu pot, astea vin de Sus. Cam atat, pe scurt.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2010, 19:22:12
annajanette
Guest

Implicit

da, dragut raspuns.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2010, 20:06:09
Dani2009's Avatar
Dani2009 Dani2009 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Post De ce

1. Fiecare popor, la fel ca fiecare familie, om sau orice alt grup uman au pacate individuale, care insa sunt in legatura unele cu altele si care sunt insumate colectiv, pentru ca oamenii sunt interconectati unul cu altul la nivel spiritual. Suntem toti frati si surori intru Hristos, copii neascultatori ai Domnului. In termeni spirituali, fiecare grup are o "constiinta colectiva", emana un fel de "fiinta spirituala comuna", pe care unii o numesc "egregor". Asa ca fiecare tara are conducatorii care-i merita, la fel ca fiecare om, are soarta pe care o merita. Suferinta vine intotdeauna dupa pacatele neispasite ale oamenilor, nu conteaza unde sunt in ierarhia sociala. Dreptatea divina nu seamana nu ceea ce credem noi ca e dreptatea sociala.

2. Daca per ansamblu pacatele covarsesc faptele bune, atunci trebuie toti sa indure faptul ca grupul lor a mers inspre cel necurat si nu inspre Dumnezeu, mai mult sau mai putin, in functie de planul lui Dumnezeu, pe care mintea noastra ingusta nici nu-l intuieste macar. De aceasta se roaga preotii si calugarii pentru conducatori, armata, pentru intreaga lume, pentru pace etc. Conducatorii au mai multe raspunderi, pe langa cea personala, familiala, o au si pe cea a comunitatii pe care au condus-o. Nu stim noi cum judeca Domnul, dar cu siguranta ca responsabilitatea e mare. Nu intamplator conducatorii si regii tirani au sfarsit crunt si probabil ca aceea a fost partea cea mai usoara...

3. Orice om foarte bogat este randuit de Dumnezeu cu bogatie ca sa-i ajute pe saraci si sa dezvolte comunitatea din care face parte. Cei care nu respecta acest indemn de a-l ajuta pe "Lazarul din poarta lor", ori nu se bucura de averi ca le da Domnul alte necazuri, ori le cheltuiesc pe nimicuri, ori le pierd. N-are rost sa-ti dau exemple ca ai vazut si tu casatorii din interes daramate, bani risipiti pe luxuri inutile, certuri dupa mosteniri de unde multi bani raman prin tribunale...

4. Eu cunosc oameni bogati, dar credinciosi, care si-au dat banii la constructii de biserici si nu ma refer la exemplul arhi-cunoscut noua din presa, ci la oameni care nu au o viata publica in lumina reflectoarelor. E drept ca aceasta categorie de "camile care trec prin urechea acului" e mai rara sau noi nu o putem vedea, ca suntem orbiti de nevoile si dorintele noastre de inavutire, care socotim ca bogatia e rea. Nimic nu e rau in sine, ci poate fi rea proasta intrebuintare a lucrurilor.

5. Noi nu trebuie sa cerem lui Dumnezeu bogatia si sa nu asociem bogatia cu credinta. Rationamentul: sunt credincios, Domnul sa-mi dea bogatii, este semn ca nu intelegem voia sfanta a lui Dumnezeu si cerem cu orice pret fericirea materiala, care poate nu slujeste sufletului nostru. Exista oameni credinciosi si saraci, care stiu sa multumeasca Domnului pentru orice si nu isi doresc mai mult decat au nevoie. Nu cred ca e cazul sa conditionam credinta noastra de judecarea aproapelui care este bogat, dar poate mai necredincios. Nu e al nostru sa judecam, ci al lui Dumnezeu. Eu cred ca Domnul stie ce sa ne dea, o viata in saracie sau in bogatie, si nu ni le da ca sa ne fie bine aici, ci ca sa ne mantuim sufletul aici, sa parcurgem niste trepte de evolutie spirituala.

6. Nu avem dreptul sa judecam, ca nu cunoastem sufletul omului. Nu stim cat de bine ii este fiecaruia pe care-l etichetam intr-un anume fel; dupa cum uneori nu ne dam seama cat de bogati suntem. Bogatia este o stare de abundenta, fie materiala, fie de alta natura; putem avea abundenta de dragoste, de timp (noi cei de pe forum), de idei, de sperante, de bucurii. Si cu saracia e la fel. Nu acestea sunt scopul vietii. Cand ne vom face mai buni, atunci ne va fi mai bine...

(Despre bogati si bogatii)
Matei 6:19 Nu va strangeti comori pe pamant, unde le mananca moliile si rugina, si unde le sapa si le fura hotii;
Matei 6:20 ci strangeti-va comori în cer, unde nu le mananca moliile si rugina si unde hotii nu le sapa, nici nu le fura.

Matei 19:24 Va mai spun iarasi că este mai usor să treaca o camila prin urechea acului, decat sa intre un bogat în împaratia lui Dumnezeu.

(Pilda cu lucratorii viei)
Matei 20:11 Dupa ce au primit banii, carteau impotriva gospodarului,
Matei 20:12 si ziceau: Aceștia de pe urmă n-au lucrat decât un ceas, si la plata i-ai făcut deopotriva cu noi, care am suferit greul și zaduful zilei
Matei 20:13 Drept raspuns, el a zis unuia dintre ei: Prietene, ție nu-ti fac nici o nedreptate; nu te-ai tocmit cu mine cu un leu?
Matei 20:14 Ia-ti ce ti se cuvine, și pleaca. Eu vreau să platesc și acestuia din urma ca și tie.
Matei 20:16 Tot asa, cei din urma vor fi cei dintai, și cei dintai vor fi cei din urma; pentru ca mulți sunt chemati, dar putini sunt alesi.

(Prohodul Domnului)
Matei 27:57 Spre seara, a venit un om bogat din Arimatea, numit Iosif, care era si el ucenic al lui Iisus.
Matei 27:58 El s-a dus la Pilat, si a cerut trupul lui Iisus. Pilat a poruncit sa i-l dea.
Matei 27:59 Iosif a luat trupul, l-a înfasurat într-o panza curata de in,
Matei 27:60 si l-a pus într-un mormant nou al lui însusi, pe care-l sapase in stânca. Apoi a pravalit o piatra mare la usa mormantului, si a plecat.

(A judeca)
1 Corinteni 4.5: De aceea sa nu judecati nimic inainte de vreme, pana va veni Domnul, care va scoate la lumina lucrurile ascunse in intuneric, si va descoperi gandurile inimilor. Atunci, fiecare isi va capata lauda de la Dumnezeu.
Matei 7:2 Caci cu ce judecata judecati, veti fi judecati; si cu ce masura masurati, vi se va masura.

SI SUNT SI ALTE EXEMPLE...
Reply With Quote
Vechi 14.02.2010, 18:55:20
vlad90's Avatar
vlad90 vlad90 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.05.2009
Locație: Rivulus Dominarum
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
O sa-si primeasca pana la urma rasplata si acesti pungasi, vorba ta. :)
Vechi 14.02.2010, 21:59:55
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Aici si acum fiecare isi da arama pe fatza.
Socotelile se vor incheia putin mai tarziu.

Sa nu se grabeasca nimeni la Judecata cu cel de langa el, ca nu se stie ce va fi scris pana la urma in dreptul tau sau al lui.

Si cu judecata care judeci, vei fi judecat.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Copiii avortati sunt trimisi in iad. Nu exista, il avortez ca sa ii fie mai bine. spre_rasarit Generalitati 101 26.09.2011 17:19:19
descantecele care fac bine oamenilor sunt pacate? nutzy Generalitati 9 01.02.2009 21:38:51
Cum e mai bine? Thheo Generalitati 9 20.11.2008 21:27:35
e bine? mina94 Generalitati 5 23.09.2008 16:20:47