![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu vorbim aici de farmece ci despre aceste ghicitorii. Cat de grav este acest pacat, de ce este considerat pacat, exista mantuire ptr el?
Ar fi interesanta o dezbatere pe acest subiect deoarece se practica foarte mult din disperare de multe ori din nevoia de cunoastere samd.Cum ne afecteaza viata aceste lucruri si de ce nu trebuie sa le facem. Este un thread de avertizare care salveaza suflete. |
|
|||
|
|||
![]()
Mai soro duhovnicul trebuie sa aibe inspiratie de la Dumnezeu pentru vindecarea sufleteasca a celui de vine la Sfanta Spovedanie.
Fara inspiratie de la Duhul Sfant nu se poate. Asa ca nu se poate discuta asa in general ci de la caz la caz in functie de persoana respectiva. Duhovnicul e doctor sufletesc si inspirat de Duhul Sfant aplica Sfintele Canoane in asa fel incat sa fie vindecat sufleteste cel care vine la Sfanta Spovedanie. Se aplica acrivia si iconomia. |
|
|||
|
|||
![]()
Ba da, cred ca s-a mai discutat pe acest forum referitor la acestea si altele asemenea, sunt la categoria 'Alte discutii', subcategorii precum 'Vrajitoria', 'Exorcismul' etc etc. Dar pt. ca tot (re) veni vba... sunt pacate mari, grave si greu condamnabile/condamnate de Biserica noastra, Crestin-Ortodoxa. Scris este: 'Sa nu ispitesti pe Domnul Dumnezeul tau'.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Un crestin cind face asta isi pune viata in afara voii si purtarii de grija a lui Dumnezeu si deci faptele acestea nu pot fi bune.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ce are aface Hristos cu mamona ? ... si nici nu a existat pina acum cineva care sa poata sluji la doi stapini ! Asa de mieros este formulata deschiderea threadului incit am putea sa uzam prost (ca in foarte multe situatii, exceptional de multe situatii !!) si neinduhovnicit in realitate de dragostea si iertarea aproapelui, ne-am putea chiar intreba ca : a invita intro biserica ortodoxa o sora ghicitoreasa cu cartile sau cafelele ei pt. a ghicii si a-i clarifica viitorul preotului si apoi chiar lui Dumnezeu insusi ... ar fi gresit ??? Probabil ca nu , deoarece D.zeu este dragoste si iertare si El ne iubeste atit de mult incit nici nu putem gresi noi chiar atit de temeinic ca sa se supere EL !!!!!!!!!!! Nu punem in discutie faptul ca nu ii este ingaduit omului sa-si cunoasca viitorul si nici sa se arunce in bratele ispititorului ci dorim sa punem in discutie alt aspect : tu omule, in momentul cind ai fost botezat , preotul si nasii au cintat cu bucurie ,,citi in Hristos v-ati botezat , in Hristos v-ati si-n bracat" pt. ca cu adevarat de atunci in colo esti purtator de Hristos si apoi de fiecare data cind te unesti cu Hristos prin sfintele taine Mintuitorul se reactualizeaza in tine . Dar acest Hristos este neschimbat atit El in sine cit si in tine , asa precum ne spune ap. Pavel in epistola catre evrei ,citita si la ziua sfintilor trei ierarhi Vasile , Grigorie si Ioan (ca de aceea mergem la biserica , pt. a fi atenti si a trai ce se intimpla in cadrul slujbelor !): ,,Hristos , acelasi este ieri si astazi si in veci " ! Adica , Hristos nu stie si nu va sti nici o data de partasia cu ispititorul prin nici o fapta . Dar tu , acest om , care purtator de Hristos fiind , cu de la tine putere il ,,desfrinezi" pe El (din tine) cu mamona , facind cele ale lui mamona , apelind la ele... este vai de tine ! Sau poate cumva te indoiesti ca ghicitul este de la ispititor ? Ar fi dureros de aiurea sa credem asa ceva ! Este mare caderea ca purtatori de Hristos apelind la pacate grele . In alta ordine de idei, la ce sa ne intereseze viitorul nostru daca viata omului (a celuia care urmeaza pe Hristos ! ca a celora care nu au treaba cu El, este jalnic !) stim precis ca este cruce si jertfa ! Nu spune asa Hristos in evanghelia de la ziua inaltarii sf. cruci : ,,cine voieste sa-mi urmeze, sa se lapede de sine , sa-si ia crucea si sa vina dupa mine ". Si daca stim cum ne este viata, care sunt poruncile pe care le avem de urmat si ca drunul mintuirii este f. ingust ... ce sa mai aflam ca cica nu am sti ! Stim totul, dar mai ales stim ca suntem purtatori de Hristos , care este un lucru formidabil de mare ! Am inceput parerea mea spunind ca nu inteleg folosul si logica threadului dar aceasta nu vrea sa insemneze ca as si astepta vreo explicatie. Eu aici am spus parerea celor care nu sunt interesati de asemenea practici , le dezavueaza ferindu-se de ele si de motivele pt. care nu ne intereseaza, intro forma ,desigur, care poate fi si altfel exprimata ! De ispititor si de toate viclesugurile lui se fuge si nici de cum sa ne alintam cu el ! |
|
|||
|
|||
![]()
nici eu nu inteleg ce cauti sa discuti daca nu ti se pare folositoare, afla ca este un pacat poate unul dintre cele mai des practicate si prin acest thread se aduce la cunostinta asupra pericolului practicarii lui, te-ai bagat fix ca musca in lapte.
|
|
|||
|
|||
![]()
Spre marea mea rusine, dar si regret amarnic, indignare, amaraciune scl. asemenea, si eu am tot umblat pe la tot felul de astfel de persoane care se ocupau cu astfel de practici dubioase, adica am tot apelat pe la ghicitoare si ghicitori, vrajitoare si vrajitori etc. Desi pozeaza mereu in persoane 'de buna credintza', sunt, de obicei, extrem de viclene, diabolice, subtile, sirete, perfide, prefacute, false, ipocrite, marsave, josnice etc (alte asemenea 'epitete', numai din cele care denumesc si denota insusiri si calitati negative) si nu cauta nimic in afara propriior interese pecuniare (financiare, banesti - si ce alte sinonime or mai fi, legate de castiguri) si satisfacerea propriilor lor lacomii hraparetze - va asigur de chestia asta! Cauta sa induca sau/si creeze dependentza de ele (ca doar au nevoie de cineva si de undeva sa tot 'mulga' bani, macar pt. o perioada, cat le tzine; isi privesc/vad victimele-clientzi, pe fiecare in parte, ca pe nimic mai mult decat '(inca) o alta oportunitate de afaceri' - murdare si lipsite de scrupule -, ce nu trebuie ratata, idealmente); nu fac decat sa transforme pe cineva intr-o eventuala sursa de venit financiar, otravindu-i, in fel si chip, existentza (si-asa destul zbuciumata din cauza grijilor zilnice etc) si nu se dau in laturi de la mai nimic dintre metodele lor abuzive dracesti - fie la ele acolo si intoarca-se asupra lor insele, pe propriile lor capete!... (fiindca merita din plin!)
Pot transforma viata cuiva intr-un adevarat iad, calvar, agonie continua, dand falsa impresie ca tot raul din viata cuiva s-ar petrece in mod 'natural' si ca ele (ghicitoarele si vrajitoarele, 'clarvazatoarele', in gr-al) nu fac decat sa-ti rezolve tie toate problemele de genul acesta, cand, de fapt, in realitate, nu fac decat sa le accentueze/inrautateasca si mai mult!... Influentza lor negativa (mai precis, a dracilor cu si prin care lucreaza, 'opereaza') poate fi de proportii coplesitoare/covarsitoare, 'catastrofale' asupra mintii/psihicului, sufletului (si, implicit, vietii, in gr-al) cuiva!... ![]() Pot hipnotiza si manipula psihic/mental (chiar si de la distantza), 'clientii' (victimele, mai bine-zis, fiindca cei care le frecventeaza si le trec pragul, nu se pot numi altfel decat victime, dupa umila mea parere si din propriile experiente nefericite) fara voia lor si fara ca macar sa dea de banuit, inainte ca acestia sa realizeze macar (multi nu-si dau seama deloc ceea ce li se intampla, fiind 'sub transa') si poate dura ceva timp sa se 'dezmeticeasca' mai apoi... exista si riscul de a se transforma intr-o stare aproape (sau cvasi) permanenta (care se poate manifesta ori prin letargie/apatie - astenie, moleseala, blegosenie, somnolentza constanta, lipsa de chef de viatza, trandaveala, 'zacut ca de lingoare', slabiciune gr-la etc -, ori prin stari de confuzie, delir (fantasme si fanteziste etc), vecine cu nebunia (sau care pot chiar conduce la nebunie), uneori paranoia, suspiciune, obsesii, fixatii/manii si/sau fobii, frica nejustificata, atacuri de panica, indobitocire, incetineala mentala/prostie (diminuare semnificativa a capacitatilor intelectuale etc), dificultati mari de concentrare si deficit de atentie asupra lucrurilor cu adevarat importante, dementzie, amnezie, scleroza, schizofrenie, agresivitate, violentza, manie/furie necontrolata (si multe alte gesturi si/sau 'ticuri' necontrolate si/sau impulsive, ca de pilda rabufniri/accese de ras-plans etc), oboseala (epuizare, extenuare) fizica/mentala nejustificata, insomnii, migrene, imbatranire prematura, dar si disperare, deznadejde, tristetze, depresie si anxietate profunde/puternic accentuate, stari (ca) de posedari demonice, multipla personalitate, ori suicidale chiar! s.a.m.d. - tulburari de comportament si personalitate, sau invazie/invalmaseala de ganduri urate, hulitoare, blasfemiatoare etc, la nivel mental - imbolnavirea imaginatziei, trairi diverse si felurite, dar numai dintre cele negative. Ca sa nu mai vb de cosmaruri (vise urate) dintre cele mai abjecte, sau/si vise inselatoare, false vise 'premonitorii' ('premonitii', 'deja-vu'-uri), stari 'ecstatice' (dar dracesti) s.a. Pot semana discordie, ura, invrajbire, predispozitie spre sau certuri oribile si 'din nimic' (sau motive total nesemnificative, insignifiante, in mod normal) s.a.m.d. Ma opresc aici cu insiruirile, ca daca mai continui, nu mai termin nici pana maine. Cate si mai cate rele... fiecare, 'aplicabile' si 'aplicate' in diverse imprejurari (un intreg arsenal de rautati, cu 'aplicatii multiple') . Nu intru acum in detalii mai amanuntzite aici, ca e mult de povestit, si nici nu am dispozitia necesara, timp si spatiu suficiente, nici nu stiu cum sa formulez/redau cat mai explicit in cuvinte etc; in plus, nu vreau sa mai provoc sminteala si altora - nimanui - si alte asemenea considerente si motive, lesne de inteles. Exemplul meu, insa, poate fi considerat drept avertisment (dur) si 'aviz amatorilor' de 'senzatii tari' - lol. Asadar, nu va faceti un obicei din a apela la asa ceva, fiindca e pierdere de timp si bani, si sa nu se transforme, D-ne fereste, in pierdere irecuperabila de suflet!... Vba ceea: ‘De-ar stii omul ce-ar patzi, dinainte s-ar feri’. Ceea ce pot sa afirm cu certitudine este ca, din nefericire, nu m-am ales cu absolut nimic bun, pozitiv, din toate astea, ci numai cu experiente, efecte si urmari dintre cele mai neplacute, consecintze al caror pret il mai platesc inca si astazi, sechele, traume pe care le mai resimt inca si de care nu am reusit sa scap definitiv. Deh, asa mi-a trebuit, daca m-a 'mancat' undeva!... 'Prezicerile' respective, complet aberante si aiuristice, nu s-au adeverit niciodata, nici macar partial sau din coincidenta, 'accidental' etc!... M-am fript rau de tot, am platit totul cu pret greu (atat material, cat si sufleteste!) s.a.m.d., cat pt. mai multe vieti laolalta!... Cu siguranta ca mi-a servit drept/fost spre invatatura de minte!... L-am suparat pe Dumnezeu si mi-am atras asupra mea urgia maniei Lui, mi-am atras osanda si pedepse insuportabile (sau care cel putin mie, personal, mi s-au parut F. greu de indurat/suportat, dar nu imposibil, totusi), de aproape ca nu le-am putut duce!... cu toate ca, poate as fi meritat altele si mai grele, Doamne fereste de mai rau (caci intotdeauna e loc si de mai rau, la fel ca si de mai bine, depinde si de situatie este vba etc). ![]() Nimic mai adevarat si mai de luat in seama, de respectat, decat expresia: 'Scris este: 'Sa nu ispitesti pe Domnul Dumnezeul tau''! M-am convins pe deplin, pe propria-mi piele, din pacate! Si inca cum, in ce hal (fara de hal)!... In sfarsit, recuperare exista, si tot cu ajutorul lui Dumnezeu (mai ales prin spovedanie si sfatuirea cu un duhovnic iscusit, cu multa rabdare si tact, prin implinirea canonului dat de rugaciuni, post etc), dar/desi poate fi un proces de durata, un drum lung si anevoios... dar mai bine mai tarziu, decat niciodata!... in final, sa speram ca tot raul, spre bine! ![]() ![]() Last edited by cherub; 15.02.2010 at 22:44:52. |
|
|||
|
|||
![]()
Regele Saul s-a dus la ghicitoare si Dumnezeu S-a suparat pe el!
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Carti | adina91 | Resurse ortodoxe on-line | 54 | 02.10.2017 16:59:34 |
Carti noi | brandusa | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 13.03.2010 16:55:33 |
Carti | teddy09 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 04.12.2009 15:27:06 |
carti | georgiana52 | Generalitati | 2 | 11.09.2009 23:24:19 |
carti | Annamarria | Generalitati | 41 | 02.09.2007 21:38:17 |
|