Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 26.11.2006, 00:35:11
carmenrachita carmenrachita is offline
Junior Member
 
Data înregistrării: 26.11.2006
Mesaje: 1
Implicit

Am nevoie de o casa pentru a nu mai sta cu chirie. Ce rugaciuni sa fac?
Reply With Quote
  #2  
Vechi 26.11.2006, 01:26:18
mirelat
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Draga Carmen, cred ca esti constienta ca indiferent ce rugaciune ai face, nu vei primi o casa peste noapte. Uite, eu lucrez de mai bine de 10 ani, am avut servicii bune, si totusi inca nu am o casa ci stau cu chirie. Cu toate astea, nu mi-a dat prin cap sa ma rog la Dumnezeu in mod special ca sa imi dea o casa, stiu ca El imi da tot ce am nevoie, la timpul potrivit.

In plus, eu cred ca rugaciunile grabnic ajutatoare sunt date cu scopul de a te scoate dintr-un necaz existent sau iminent; ori faptul ca stai cu chirie nu mi se pare asa o mare nenorocire, bine ca ai unde sa stai si cu ce sa platesti acea chirie.

Cineva spunea aici pe forum ca Paraclisul Maicii Domnului este o rugaciune grabnic ajutatoare, asa ca daca doresti poti face aceasta rugaciune. Eu te-as sfatui insa ca mai inainte de a cere ceva, sa te spovedesti ca sa nu ai pacate pentru care Dumnezeu sa nu-ti asculte ruga. Doamne ajuta!


Reply With Quote
  #3  
Vechi 26.11.2006, 06:38:54
getasart's Avatar
getasart getasart is offline
Member
 
Data înregistrării: 12.08.2005
Locație: Roman- Neamt
Religia: Ortodox
Mesaje: 58
Implicit

Carmen,roaga-te la Maica Domnului si la Fiul Ei,sa-ti dea rabdare;cu rabdare si cu rugaciune,toate sunt posibile la Dumnezeu;stii cum spunea parintele Cleopa-Dumnezeu sa-l odihneasca?--rabdare,ravbdare,rabdare,si cind ajungi la capat,iar o ieie de la inceput cu-rabdare,rabdare,rabdare--;stiu ca nu te ajuta cu mult ce-ti spun eu;dar sunt milioane de tineri in tara si se vor inmulti cei care vor sta cu chirie;eu spun mai bine,sa te rogi pentru iertare de pacate,sanatate,si ajutor in cele trebuincioase;sa stii ca Dumnezeu stie ce ne trebuie,si cind ne trebuie;
Doamne ajuta,si rabdare....
Reply With Quote
  #4  
Vechi 10.04.2010, 22:59:54
rainbow rainbow is offline
Junior Member
 
Data înregistrării: 21.12.2009
Religia: Ortodox
Mesaje: 16
Implicit

Nu stiu daca am postat bine mesajul aici...bunicul meu e grav bolnav ce rugaciuni sa fac? cum pot sa-l ajut? pana acum am primit doar vesti proaste dar am speranta ca boala va da inapoi si ca Dumnezeu il va ajuta...daca stiti un acatist sau aveti un sfat...
Reply With Quote
  #5  
Vechi 10.04.2010, 23:08:03
AlinB AlinB is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Mesaje: 20.214
Implicit

Probabil bunicul tau are totusi o anumita varsta.

Nu e rau sa te gandesti si la faptul ca foarte mult nu o va mai putea duce si problema cea mai importata nu este CAT o va mai duce sau ce poti sa faci sa-i prelungesti viata ci cum va pleca de aici.

Tu esti o persoana credincioasa? Atunci probabil stii ca pentru cei care si-au pus nadejdea si viata in mainile lui Dumnezeu, e mai importat ce urmeaza dupa viata asta decat ceea ce este/avem acum.

El este un om credincios? Oricum ar fi situatia, ai grija sa nu moara nespovedit si neimpartasit.

Este undeva departe? Fa-ti timp sa ajungi la el in momentele astea, sigur ar fi un gest frumos pentru el.
Reply With Quote
  #6  
Vechi 10.04.2010, 23:18:40
rainbow rainbow is offline
Junior Member
 
Data înregistrării: 21.12.2009
Religia: Ortodox
Mesaje: 16
Implicit

Nu e departe...dar el nu stie cat este de grav medicii se feresc sa-i spuna, probabil ca va afla curand, nu pot nici eu sa spun nimic deocamdata Sper sa fie bine, sa dea boala inapoi, nu vreau sa ma gandesc la ce e mai rau...
Nu stiu cand spovedit ultima oara, dar cand voi putea sa-i spun, ii voi spune.
Reply With Quote
  #7  
Vechi 10.04.2010, 23:49:20
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 5.713
Implicit

Citat:
În prealabil postat de rainbow Vezi mesajul
Nu e departe...dar el nu stie cat este de grav medicii se feresc sa-i spuna, probabil ca va afla curand, nu pot nici eu sa spun nimic deocamdata Sper sa fie bine, sa dea boala inapoi, nu vreau sa ma gandesc la ce e mai rau...
Nu stiu cand spovedit ultima oara, dar cand voi putea sa-i spun, ii voi spune.
Si eu am bunic si stiu ce inseamna!
Te poti ruga la Sf. Nectarie, care vindeca bolile - http://www.crestinortodox.ro/acatist...rie-67076.html Sa il citesti cu credinta si sa dea Dumnezeu ca bunicul tau sa se faca bine, cum s-a facut si al meu!
De asemenea, asa cum spunea Alin, este foarte important ca bunicul tau sa fie spovedit si impartasit. Sa ii spui tu ca este bine sa se spovedeasca si sa se impartaseasca nu ca sa fie pregatit pentru moarte, ci pentru a se vindeca!
__________________
Pe noi inșine și unii pe alții și toată viața noastră lui Hristos Dumnezeu să o dăm.
Reply With Quote
  #8  
Vechi 10.04.2010, 23:53:31
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 5.713
Implicit

Citat:
În prealabil postat de carmenrachita Vezi mesajul
Am nevoie de o casa pentru a nu mai sta cu chirie. Ce rugaciuni sa fac?
Observ ca mesajul este foarte vechi, sper ca persoana care a intrebat sa isi fi luat casa, cu ajutorul lui Dumnezeu, dar poate ca se va folosi cineva de aceasta intamplare adevarata din biografia lui Danion Vasile:

Acum, pentru că pentru mulți tineri căsătoriți locuința e o problemă, vreau să îți spun cum a fost cu noi. Până pe 1 octombrie am putut sta în gazdă la o cunoștință apropiată. După acea dată se ivea din nou problema unui cămin.
Cu câteva zile înainte de 1 octombrie, un prieten apropiat, pe nume Ioan, ne-a întrebat: „Nu vreți să stați în apartamentul moștenit de la fosta mea soție? Aveți acolo tot ce vă trebuie...“. Evident, nu puteam refuza o asemenea ofertă. Am văzut în ea mâna lui Dumnezeu. Dumnezeu nu ne-a lăsat. În toate încercările mari prin care am trecut, a fost alături de noi. Chiar dacă de câteva ori ni s-a părut că ne-a părăsit, că ne-a lăsat fără ajutor. [/font]
Ioan ne-a ajutat enorm cu casa. El nu era și nu e un om cu bani. Pentru a-și întreține familia (soția lui abia născuse), a fost nevoit să își ia și un serviciu de noapte. Dacă ar fi închiriat apartamentul în care ne-a ținut pe noi, ar fi scos bani buni. Dar a preferat să ne ajute creștinește (făcând astfel și o pomană pentru sufletul fostei sale soții și pentru al fetiței lor care murise; adevărată pomană, ca a văduvei din Evanghelie care nu a dat din surplusul pe care îl avea, ci din puținul pe care îl agonisise).
Cu câteva zile înainte de a afla că vom avea unde să ne mutăm, Claudia a rămas însărcinată (încă nu știam, dar mai târziu, la ecografie a aflat data aproximativă). Într-un interval scurt de timp am avut două bucurii în care am văzut mâna lui Dumnezeu.
Trecuseră doi ani de când stăteam în casa lui Ioan, și șederea noastră se apropia de sfârșit. El avea foarte mari probleme financiare (restanță mare la întreținere etc.) și ne rugase ca peste aproximativ un an să ne găsim o altă locuință pentru ca el să poată închiria apartamentul în care stăteam.
Duhovnicul pe care îl aveam atunci (cel din Moldova, care ducea o viață de nevoință aspră) auzind de la Claudia cât de frământată era de gândul casei, mi-a zis: „Vezi ce faci și rezolvă problema. Trebuie să găsești o soluție...“
Când mi-a dat acest sfat, am simțit că Dumnezeu mă va ajuta să cumpăr o casă. Un apartament de două camere costa vreo zece mii de dolari, iar noi nu aveam decât un sfert din sumă (o moștenire de la bunica). Oricum, nu i-am spus părintelui că nu am de unde să fac rost de bani.
(Descriu aventura cu casa tocmai pentru a da mărturie că Dumnezeu poartă de grijă celor care se căsătoresc; și chiar dacă problema locuinței e o problemă reală, Dumnezeu găsește soluție pentru fiecare. Sau mai bine-zis ne ajută pe fiecare să găsim cea mai bună soluție de care avem nevoie. Și, chiar dacă uneori ni se pare că ne scufundăm, în ultima clipă găsim soluția de care aveam nevoie.)
M-am dus la moaștele Sfântului Mucenic Ciprian (care înainte de convertire fusese un mare vrăjitor, și de care mă simt apropiat și pentru că și eu am cunoscut gustul amar al rătăcirii) ca să îl rog să ne ajute să facem rost de o casă. În clipa în care m-am rugat în fața raclei, am simțit că vom primi ceea ce cer. Am simțit precis că sfântul îmi spune că voi avea casă. Deși nu am auzit nici o voce, deși nu se întâmplase nimic ieșit din comun, am fost convins că Dumnezeu ne va face curând o bucurie.
Nu peste mult timp am aflat că s-a scos la licitație un apartament cu trei camere în centrul Bucureștiului, la un preț mic, nu mult peste zece mii de dolari (pe mine mă încânta ideea de centru ca să pot ajunge mai ușor la moaștele Sfântului Mare Mucenic Mina, ale Sfântului Mucenic Ciprian, ale Sfântului Dimitrie Basarabov și ale Sfântului Nicolae).
Am vorbit cu părintele din Moldova și acesta mi-a zis că se va ruga la Dumnezeu să luăm casa. Licitația se apropia, dar noi nu reușiserăm să împrumutăm banii. Cu două zile înainte de licitație m-a biruit deznădejdea: „Doamne, de ce nu m-ai ajutat să fac rost de bani?... Și de ce am simțit la moaștele Sfântului Ciprian că ne vei da o casă, când nu avem cu ce să o cumpărăm?...“ Eram foarte trist, nu puteam dormi.
A doua zi, duminică, ne-a întrebat o cunoștință foarte apropiată la ce licitație vrem să mergem: i-am vorbit despre apartament, dar și despre faptul că nu avem bani. Și răspunsul a fost:
„Am aproape jumătate din suma de care aveți nevoie. Voiam să donez banii vreunei mănăstiri. Dar vi-i dăruiesc vouă...“
Mi se părea că visez. Un părinte, auzind cum ne-a trimis Dumnezeu banii în ultima clipă, mi-a spus: „În asta trebuie să vedeți o minune a zilelor noastre. Chiar dacă nu pare spectaculoasă, s-a arătat puterea ascultării. În loc să vă plângeți că nu aveți bani, ați avut încredere în rugăciunile părintelui duhovnic, și pentru rugăciunile lui și ale voastre, și pentru ca să îi fie bine copilului vostru, banii au venit.“
La licitație nu au fost alți clienți, așa că am reușit să luăm apartamentul. În patruzeci de zile trebuia să dăm banii. Cu o zi înainte de termen am reușit să îi strângem pe toți. Și am reușit să luăm casa. Chiar dacă au fost și peripeții.
__________________
Pe noi inșine și unii pe alții și toată viața noastră lui Hristos Dumnezeu să o dăm.
Reply With Quote
  #9  
Vechi 10.04.2010, 23:55:15
rainbow rainbow is offline
Junior Member
 
Data înregistrării: 21.12.2009
Religia: Ortodox
Mesaje: 16
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Si eu am bunic si stiu ce inseamna!
Te poti ruga la Sf. Nectarie, care vindeca bolile - http://www.crestinortodox.ro/acatist...rie-67076.html Sa il citesti cu credinta si sa dea Dumnezeu ca bunicul tau sa se faca bine, cum s-a facut si al meu!
De asemenea, asa cum spunea Alin, este foarte important ca bunicul tau sa fie spovedit si impartasit. Sa ii spui tu ca este bine sa se spovedeasca si sa se impartaseasca nu ca sa fie pregatit pentru moarte, ci pentru a se vindeca!
Multumesc! Doamne Ajuta!
Reply With Quote
  #10  
Vechi 11.04.2010, 00:31:57
camivero19 camivero19 is offline
Member
 
Data înregistrării: 26.08.2008
Religia: Ortodox
Mesaje: 63
Implicit

"Sa ii spui tu ca este bine sa se spovedeasca si sa se impartaseasca nu ca sa fie pregatit pentru moarte, ci pentru a se vindeca!"
Ba sa-i spui sa se spovedeasca si sa se impartaseasca ca sa fie pregatit sa moara. Chiar isi imagineaza cineva ca e nemuritor? De ce tot ne ferim bolnavii de realitatea mortii si ii imbarligam pana si pe batrani ca totul o sa fie bine, ca moartea nu e pentru ei?
Citeam undeva ca gandul la moarte ne poate pazi de multe pacate... si noi fugim de el... si ii ferim si pe altii de el... Poate suna dur, toti ne dorim sa ii avem cat mai mult pe cei dragi langa noi, si sa dea Domnul sa fie asa, dar le este mai de folos sa cunoasca realitatea si sa se pregateasca: Impartasania e spre viata dar mai ales spre VIata. Nu ajuns nimeni in Imparatie ocolind moartea. Pana si DOamne a murit si Inviat... sa invatam si noi sa murim... si la propriu si la figurat... caci ne asteapta invierea, nu? Eu asa nadejduiesc!
__________________
Doamne, miluieste pe cei ce mi-au facut si imi fac rau, pe cei ce m-au facut si ma fac sa sufar si ii binecuvateaza pe ei!
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare


Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciune grabnic ajutatoare - Rugaciunea Sfintei Marta mihaelatoporas Intrebari utilizatori 25 18.04.2017 15:56:18
Rugaciuni grabnic ajutatoare lavinia40 Generalitati 57 29.12.2013 19:19:42
Sfantul Fanurie-celor in nevoie grabnic ajutator Marius22 Diverse Sarbatori 26 27.08.2012 16:04:32
O rugaciune emiliulia Umanitare 49 03.03.2010 05:33:21
Rugaciune jenica Rugaciuni 16 07.11.2007 19:55:02