![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
...In loc de a spune....
de exemplu: "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu,miluieste-ma pe mine, pacatosul." vom spune, "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu,miluieste-ne pe noi, pacatosii." amintindu-i astfel,pe toti in rugaciunile noastre. |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru a fi auzit este ESENTIAL sa pronunti numele celor pentru care te rogi!
Nu tine faza cu pluralul. La fel cum pentru cresterea personala este FOARTE IMPORTANT cind vorbesti unui auditoriu sa TE PREZINTI, pronuntind clar numele si pronumele tau. |
|
|||
|
|||
![]()
Si daca spun "Doamne, ai mila de tata" , crezi ca nu va fi primit pentru ca nu i-am spus numele?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat timp ne-ar lua sa mentionam cat mai multi cunoscuti? Cum am face sa-i amintim si pe cei necunoscuti? |
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca Bunul Dumnezeu ii/ne stie pe toti, mai bine ca noi si cunoaste inimile fiecaruia... doar El este Cel care ne-a creat pe noi toti, pai nu?... cred ca poti sa zici in rugaciunile tale, pur si simplu, ceva de genul: 'Doamne Iisuse Hristoase, miluieste-ma pe mine pacatosul/pacatoasa, pe X si Y (nominal, poti mentiona si numele pers. mai importante din familie, de ex. sotie, copii, parinti, bunici etc), si pe toti cei cunoscuti ai mei si pe cei necunoscuti, vii si adormiti/raposati, familie, prieteni si neprieteni, miluieste-ne pe noi toti'...
Last edited by cherub; 30.05.2010 at 18:53:26. |
|
||||
|
||||
![]()
Exista deja , aici , un Topic creat de dorinastoica " Grup de rugaciune pentru neputintele noastre si pentru tara " , precum si " Liturghie pentru mine , Liturghie pentru toti " creat de strajerul , ce raspund dorintei tale . Te poti alatura lor ! Doamne ajuta !+
|
||||
|
||||
![]()
Parerea mea este,ca nu poti sa fii smerit si in acelasi timp sa te rogi cu aceasta formula.Automat i-ai judeca pe altii mai mult decat sa te rogi pentru ei.Adica nu-i faci pe altii pacatosi,decat pe tine.La adresa ta poti sa spui pacatosul/pacatoasa si atat.Dar poti sa te rogi si pentru altii cu alta formula/formulare.Cel mai bine este sa spui rugaciunile din cartea "Psaltirea",care se gasesc la sfarsit,unde ii pomenesti pe toti si pe cei vii si pe cei morti si pe cei ce ne conduc si pe vrajmasi...Asta tot cu smerenie,cu dorinta fierbinte ca Dumnezeu sa-ti asculte rugaciunea ta.Nu vreau sa dau eu retete despre cum sa ne rugam,a fost doar o sugestie.Doamne ajuta!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() Last edited by cherub; 30.05.2010 at 20:51:27. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mantuitorul ne cere sa echilibram aceasta balanta : " iubeste-i pe ceilalti ,macar cat pe tine insuti " De aceea sa spunem impreuna cu Apostolul ,ca suntem cel dintai dintre pacatosi ,si ca oricare dintre oameni nu a gresit asa cum am gresit noi. Doar asa mai echilibram un pic iubirea imensa de sine care o avem ,cu dragostea pentru ceilalti. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rugaciunea de acasa si rugaciunea din Biserica | georgeval | Rugaciuni | 3 | 30.07.2012 23:01:10 |
rugaciunea | dorinel78 | Generalitati | 60 | 26.01.2011 02:52:56 |
Rugaciunea de Joi | tatolivia | Intrebari utilizatori | 0 | 25.02.2010 14:02:02 |
Rugaciunea | 14carol06 | Generalitati | 10 | 10.02.2009 08:43:20 |
Rugaciunea | Laurentiu | Generalitati | 8 | 24.10.2006 20:01:58 |
|