Sfantul Ilie

Sfantul Ilie Mareste imaginea.

Sfantul Ilie a trait in Regatul de Nord al lui Israel, in vremea domniei regelui Ahab. Sfantul Ilie a fost fiul preotului Sovac din Tesvi (din neamul lui Aaron) si a trait cu mai bine de 800 de ani inainte de Hristos. Vechiul Testament istoriseste despre faptele lui minunate in cartile numite Regi. Este ales de Dumnezeu sa certe aspru pe regele Ahab si pe cei care-l urmau pe calea paganeasca a adorarii lui Baal.

Sfantul Ilie a fost hranit in chip minunat de corbi pe cand era retras la paraul Cherit si de un inger pe drumul spre Muntele Horeb; datorita rugaciunii sale, Dumnezeu opreste ploaia timp de trei ani si jumatate; inmulteste faina si uleiul vaduvei din Sarepta Sidonului si il invie pe fiul ei; a chemat foc din cer prin care a ars jertfa adusa de el lui Dumnezeu; a inlaturat cultul zeului Baal; l-a vazut pe Dumnezeu in isihie, (vantul linistit); a fost ridicat in carul de foc si s-a aratat la Schimbarea la Fata a Mantuitorului de pe muntele Tabor.

Sfantul Ilie este reprezentat iconografic, cel mai adesea, fie in gura pesterii sale (hranit de corb), fie in carul de foc (in care a fost rapit la cer). Sfantul Ilie este socotit si protoparintele monahismului crestin.

Citeste mai multe informatii despre Sfantul Proroc Ilie

Tot astazi, facem pomenirea:
- Sfantului Ilie, patriarhul Ierusalimului;
- Sfantului Flavian al II-lea, patriarhul Antiohiei;
- Sfantului Ilie Chavchavadze (cel Drept), din Georgia;
- Innoirea Bisericii Botezatorului Ioan, de la Manastirea Studion, din Constantinopol.

Maine, facem pomenirea Sfintilor Simeon si Ioan Pustnicul.

Sursa: CrestinOrtodox.ro

Calendar Ortodox

Pe aceeaşi temă

20 Iulie 2018

Vizualizari: 99587

Voteaza:

Sfantul Ilie 4.67 / 5 din 3 voturi. 3 review utilizatori.

Comentarii (3)

  • Mihail VasilePostat la 2015-07-20 23:50

    Sfinte Ilie, roaga-te lui Hristos Dumnezeu pentru mine pacatosul, sa ma miluiasca.

  • simona turkPostat la 2015-07-20 12:23

    Milostivul Dumnezeu sa se indure spre noi pacatosii prin ale tale puternice rugaciuni Sfinte Ilie,sa ierte greselile noastre si sa izbaveasca de boli,necazuri,venirea altor neamuri asupra noastra! Amin!

  • TRAIAN IOACHIM NICULAPostat la 2012-07-19 21:30

    SFINTE ILIE TESVITEANUL ROAGA-TE PENTRU NOI PACATOSII!!! TRIMITE-NE PLOAIE CURATA PENTRU RECOLTELE NOASTRE!!! MARIT SI LAUDAT SA FIE NUMELE TAU!!! AMIN

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Afiseaza Calendarul Ortodox