Oastea Domnului

Asociatie religioasa in cadrul Bisericii Ortodoxe Romane, infiintata la Sibiu in 1923 de catre preotul Iosif Trifa, avand ca obiectiv intarirea sufleteasca a credinciosilor si apararea dreptei credinte fata de prozelitismul sectelor neoprotestante. in 1948 a fost scoasa in afara legii de catre regimul communist. In ianuarie 1990 si-a reluat activitatea, iar prin hotararea Sinodului Bisericii Ortodoxe Romane a fost cooptata in activitatea misionara prin apostolatul laic.

13 Februarie 2009

Vizualizari: 2215

Voteaza:

OASTEA DOMNULUI 0 / 5 din 0 voturi. 2 review utilizatori.

Comentarii (2)

  • robert tomyPostat la 2010-07-08 09:46

    SLAVIT SA FIE DOMNUL IISUS HRISTOS! Sincer sa fiu si eu am avut multe indoieli si nedumeriri referitor la aceasta activitate misionara, dar ma-m dus sa vadem cum este la adunarea Oastei Domnului si mi-a placut mult armonia-pacea cu care se canta cantarii/poiezii/cuvantul Domnului se explica mult mai pe larg si sincer va spun ca atunci cand am timp merg cu placere la adunare. Mis din Timisoara si in fiecare Duminica la 3-3.30pm ne adunam la subsolul Sf.Catedrale. Incercati sa mergeti si incercati sa simtiti cu sufletul. Cu respect pt. toti, Robert. ADUNARE PE TARA A OASTEI DOMNULUI ESTE LA TIMISOARA IN DATA DE 11/10/2010 (DUMINICA) SI TOATA LUMEA SE ADUNA LA CATEDRALA ORTODOXA DIN CENTRU TIMISOARA DE LA ORA 14.

  • Icleanu AnamariaPostat la 2010-02-12 15:24

    Ma bucur sa citesc despre Oastea Domnului ca este o activitate misionara in cadrul Bisericii Ortodoxe Romane si nu in afara ei, cum se auzea la un moment dat! Doamne ajuta! Bine ca s-a lamurit si acest fenomen! :)

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.