17 Februarie 2016

28: Si unul dintre carturari, care-i auzise luandu-se intre ei la intrebari si vazand ca bine le-a raspuns El, s'a apropiat de El si L-a intrebat: "Care porunca este intaia din toate?"

29: Iisus i-a raspuns ca intaia este: "Asculta, Israele, Domnul Dumnezeul nostru este singurul Domn;

30: si: Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau din toata inima ta, din tot sufletul tau, din tot cugetul tau si din toata puterea ta. Aceasta este cea dintai porunca.

31: Iar a doua este aceasta: Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti. Alta porunca mai mare decat aceasta nu este".

32: Si I-a zis carturarul: "Bine, Invatatorule; adevarat ai spus ca unul este Dumnezeu si nu este altul in afara de El.

33: Si sa-L iubesti pe El din toata inima, din tot sufletul, din tot cugetul si din toata puterea si sa-l iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti este mai mult decat toate arderile-de-tot si decat toate jertfele".

34: Iar Iisus, vazand ca a raspuns cu intelepciune, i-a zis: "Nu esti departe de imparatia lui Dumnezeu!" Si nimeni nu mai indraznea sa-I puna intrebari.

35: Si'n timp ce invata in templu, Iisus dadea raspunsuri , zicand: "Cum de spun carturarii ca Hristos este fiul lui David?

36: Insusi David a spus intru Duhul Sfant: Zis-a Domnul catre Domnul meu: Sezi de-a dreapta Mea pana ce-i voi pune pe vrajmasii Tai asternut picioarelor Tale.

37: Asadar insusi David Il numeste pe El Domn; atunci, de unde pana unde este fiul lui?...". Si multa multime Il asculta cu bucurie.

Evanghelia dupa Marcu 12 (28-37)
Biblia audio
Biblia pentru copii

Afiseaza Calendarul Ortodox