Volum despre icoanele pe sticla de la Sibiel, la Mulazzano


Volum despre icoanele pe sticla de la Sibiel, la Mulazzano

Volumul "Icoanele pe sticla din Sibiel", in editia italiana, va fi prezentat vineri, 30 ianuarie, in apropiere de Sala Comunitatii din localitatea italiana Mulazzano, Piazza della Chiesa, 1 - Oratorio, transmite Romanian Global News, care citeaza Romen in Italia. Cartea beneficiaza de o prefata semnata de dr. Laurentiu Streza, arhiepiscopul Sibiului si mitropolitul Ardealului, si de o postfata scrisa de Dorin Oancea. Evenimentul va incepe la ora 20:30 si ii va avea ca invitati pe jurnalistul Giovanni Ruggeri, autorul cartii, parintele Emilio Ardemagni, parohul din Mulazzano, si Marco Baratto, vice-presedintele Asociatiei "Dacia", consiler in cadrul Ligii Romanilor din Italia. Cartea "Icoanele pe sticla din Sibiel" a mai fost prezentata in Italia la finele anului trecut, la Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia.

Cele 72 de pagini de text, insotite de fotografii color, reprezinta efortul de cercetare, dar si dragostea si admiratia pe care jurnalistul italian Giovanni Ruggeri le nutreste pentru Romania si cultura sa traditionala. Autorul a fost fascinat de patrimoniul inestimabil (circa 600 de exponate) al Muzeului din Sibiel, considerat drept "cel mai mare muzeu de icoane pe sticla din lume".Muzeul a fost infiintat in plin regim comunist, intemeietorul sau, parintele Zosim Oancea (1911-2005), reusind sa supravietuiasca la zece de ani de temnita grea si la cinci ani de munca fortata.

Volumul este disponibil in limbile romana, engleza, germana si franceza si reprezinta un inestimabil ghid in cunoasterea pe larg a istoriei icoanelor pe sticla din Transilvania.Reamintim ca in luna decembrie, Agentia pentru Strategii Guvernamentale din Bucuresti, prin Fundatia Nationala pentru Romanii de Pretutindeni a achizitionat un numar de 150 de exemplare din aceasta lucrare pe care le-a difuzat la principalele institutii culturale din Italia, in cadrul campaniei de imagine derulata pe parcursul anului trecut.

.

15 Ianuarie 2009

Vizualizari: 1951

Voteaza:

Volum despre icoanele pe sticla de la Sibiel, la Mulazzano 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE