Religia islamica va deveni obiect de studiu in scolile de stat din Germania


Religia islamica va deveni obiect de studiu in scolile de stat din Germania

Scolile publice din Germania vor introduce ore de religie islamica in limba germana. Acest lucru a fost decis in cadrul unei conferinte desfasurate la Berlin pe tema integrarii musulmanilor.

"In viitorul nu foarte indepartat, acolo unde se doreste si unde este necesar - vom avea ore de religie in scolile din Germania", a declarat Wolfgang Schaeuble, organizatorul conferintei. El a spus ca acest lucru va permite parintilor sa evite trimiterea copiilor la cursuri particulare neoficiale de religie islamica, predate de instructori neatestati de stat.

"Vrem sa-i combatem pe cei care promoveaza ura. Scopul este de a oferi islamul ca obiect de studiu predat in limba germana de profesori pregatiti in Germania", a declarat Schaeuble. Pana acum, continutul orelor de religie in scolile din Germania era coordonat de pedagogi impreuna cu oficiali ai culturilor crestin si mozaic.

Lipsa acuta de profesori calificati pentru a preda religia islamica ar putea insemna ca vor trece cativa ani pana cand proiectul va fi implementat.

Conferinta Islamica, care reuneste anual reprezentanti ai comunitatii musulmane din Germania si parlamentari germani, este destinata sa aplaneze tensiunile dintre comunitatea musulmana si societatea germana. In Germania traiesc circa 3,4 milione de musulmani, majoritatea turci. Un sondaj publicat inaintea conferintei a aratat ca peste jumatate din acestia se simt ca niste "musafiri nepoftiti".

Ana-Maria Vieru

.

18 Martie 2008

Vizualizari: 1005

Voteaza:

Religia islamica va deveni obiect de studiu in scolile de stat din Germania 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE