10 ani de ecumenism practic la Sighisoara - rugaciune si intrajutorare intre toate confesiunile crestine


Se implinesc 10 ani de cand la Sighisoara se organizeaza an de an Saptamana de rugaciune ecumenica, la care participa preotii si credinciosii celor 6 biserici istorice din aceasta localitate transilvana. 

Ieri de la ora 16.00, in biserica Manastirii Evanghelice din cetatea Sighisoarei, 4 episcopi ai confesiunilor: evanghelice, romano-catolice, greco-catolice si unitariene din Ardeal, alaturi de reprezentanti ai Bisericii Ortodoxe si Reformate s-au rugat impreuna pentru unitatea crestinilor de pretutindeni. Rugaciunile s-au facut in limbile: romana, germana si maghiara, limbi ce se vorbesc curent in Sighisoara.


Parintele Protopop Ovidiu Dan, care l-a reprezentat la aceasta rugaciune ecumenica pe IPS Andrei, ne-a spus ca a Sighisoara ecumenismul nu este doar unul teoretic sau doar la nivel de rugaciune, ci este si un ecumenism practic:


"La Sighisoara se desfasoara si un ecumenism practic: ma refer la actiunea extraordinara ce se desfasoara sub patronajul protopopiatului ortodox prin Centru Crestin-Medical Social de Zi, unde primesc asistenta sociala, hrana, igienizare,ingrijire medicala, recuperare, ingrijire la domiciliu 96 de oameni de diverse nationalitati si confesiuni.

O alta lucrare ecumenica ce se desfasoara tot cu binecuvantarea IPS Arhiepiscop Andrei, este lucrarea cu comunitatea de surdo-muti din Sighisoara. Peste 80 de oameni de toate confesiunile il primesc pe Hristos prin intermediul acestui limbaj. Mai trebuie amintite colectele interconfesionale de ajutorare a varstnicilor si copiilor din Sighisoara".

.

23 Ianuarie 2007

Vizualizari: 2641

Voteaza:

10 ani de ecumenism practic la Sighisoara - rugaciune si intrajutorare intre toate confesiunile crestine 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE