O noua gradinita crestin-ortodoxa, in Bucuresti


O noua gradinita crestin-ortodoxa, in Bucuresti

Cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Fundatia "Preasfanta Fecioara Maria" din Capitala va infiinta o noua gradinita - "Sfanta Ecaterina". Pe ce se pune accent in institutiile de invatamant ale fundatiei ne-a spus prof. Mona Serbanescu, presedinte-director general al Fundatiei "Preasfanta Fecioara Maria": "Gradinitile Fundatiei "Preasfanta Fecioara Maria" si Scoala "Anastasia Popescu", cu caracter crestin-ortodox, au pus intotdeauna accent atat pe dezvoltarea orelor de Religie, a atelierului de icoane, a corului care interpreteaza cantari religioase si colinde, cat si pe invatarea de catre cei mici a unei limbi straine".

De asemenea, prof. Mona Serbanescu ne-a spus si ce isi propune noua gradinita: "Aceasta gradinita va putea deschide celor mici o poarta minunata catre intelegerea si practicarea rugaciunii, a lucrului in atelierul de pictura religioasa, a modelajului cu caracter ortodox, a intelesului cantarii ortodoxe, a orelor de Religie desfasurate chiar in biserica, care deja au dat roade extraordinare".



Nu in ultimul rand, prof. Mona Serbanescu ne-a mentionat si efectele benefice pe care educatia in spirit crestin-ortodox le are asupra copilului: "Copilul mic, caruia i se deschide o poarta spre rugaciune si credinta, are un mare avantaj: el nu va avea niciun fel de neincredere la un moment dat, cand mare fiind i se vor pune intrebari sau isi va pune intrebari. Pasii lui vor fi fost deja trasati cu siguranta, cu dragoste si cu multa caldura. Copiii sunt extrem de bucurosi cand inteleg in profunzimea lor, atunci cand profesorii incearca sa le explice cu model, cu lucrul facut de fiecare in parte, ceea ce poate ar parea abstract in abordarea de mai tarziu a lectiilor religioase".

.

21 Martie 2008

Vizualizari: 4526

Voteaza:

O noua gradinita crestin-ortodoxa, in Bucuresti 0 / 5 din 0 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • Cristina BalcuPostat la 2014-04-16 18:52

    Am citit acest articol si am ramas profund dezamagita cand am vazut cum Preafericitul Parinte Daniel ia dat binecuvantarea acestei doamne Mona Serbanescu. Banuiesc ca nu se cunosc toate detaliile despre aceasta Fundatie. Sub asa zisa "morale crestina" aceasta doamna a dezvoltat o adevarat BANCA in spatele Fundatie. Nu se tine cont de parerea parintilor, nu se respecta o programa normala de invatamant, nu exista dialog parinte-profesor-copil, nu se pune accent pe valorile romanesti, ci doar se discuta cand este vorba de bani. Modul de abordare al acestei Fundatii ma duce cu gandul la multele banci care au distrus familii intregi in Romania. Pacat domnilor, ca sub paravanul Sfintei noastre Maici se fac asemenea lucruri.Cu respect si multa dragoste de Dumnezeu va rog sa verificati! Mentionez ca provin dintr-o familie cu multi preoti si multi din ei sunt martiri, aici si peste Prut, deci stiu ce spun. Paste Fericit si pace!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE