Mustrarea pacatelor levitilor si ale poporului.

1. Si acum catre voi se indreapta aceasta porunca, o, preotilor!
2. Daca voi nu veti asculta si nu veti pleca inima ca sa dati slava numelui Meu", zice Domnul Savaot, "voi trimite peste voi blestemul si voi blestema binecuvantarea voastra. Si chiar am blestemat-o, caci voi nu puneti la inima poruncile Mele.
3.
Iata ca Eu voi sfarama bratul vostru si va voi arunca in fata spurcaciuni, spurcaciunile praznicelor voastre - si veti fi inlaturati o data cu ele.
4. Atunci va veti da seama ca Eu v-am dat porunca aceasta, ca sa fie neclintit legamantul Meu cu Levi", zice Domnul Savaot.
5. "Legamantul Meu cu el era viata si pace si i le-am dat, ca sa se teama de Mine si sa se cutremure, si el se temea si se cutremura inaintea numelui Meu.
6. Invatatura adevarului era in gura lui si pe buzele lui nu s-a aflat nedreptate; in pace si in dreptate a umblat cu Mine si pe multi i-a intors de la rau.
7. Caci buzele preotului vor pazi stiinta si din gura lui se va cere invatatura, caci el este solul Domnului Savaot.
8. Dar voi v-ati indepartat de drumul cel drept si pe multi i-ati facut sa se poticneasca de la Lege. Voi ati stricat legamantul Meu cu Levi", zice Domnul Savaot.
9. "Pentru aceasta si Eu v-am facut sa fiti de dispretuit si de nimic in fata intregului popor, fiindca voi n-ati pazit caile Mele, si, invatand legea, ati privit cu partinire la fata oamenilor.
10. Oare nu este un singur parinte pentru noi toti? Nu ne-a creat oare pe noi un singur Dumnezeu? Pentru ce suntem vicleni unul fata de altul, ca sa pangarim legamantul parintilor nostri?
11. Iuda este viclean si uraciune se savarseste in Israel si in Ierusalim; caci Iuda pangareste templul pe care il iubeste Domnul si s-a unit cu fiica unui dumnezeu strain.
12. De-ar scoate Domnul pe omul care lucreaza asa, oricine ar fi el - martor si aparator - din corturile lui Iacov si din ceata celor care aduc prinoase Domnului Savaot!
13. Si iata a doua fapta pe care o savarsiti: spalati cu lacrimi jertfelnicul Domnului, cu plansete si cu gemete, pentru ca El nu mai cauta la prinoase si nu mai binevoieste sa le primeasca din mainile voastre.
14. Si de ziceti: "De ce?" Din pricina ca Domnul a fast martor intre tine si femeia tineretilor tale, fata de care tu ai fost viclean, desi ea era tovarasa ta si femeia legamantului tau.
15. Oare nu i-a facut El ca sa fie o singura faptura cu trup si suflet? si aceasta faptura intrunita ce nazuieste ea? Urmasi de la Dumnezeu! Pastrati-va deci viata voastra; iar tu nu fi viclean eu femeia tineretilor tale.
16. Caci Eu urasc alungarea femeii", zice Domnul Dumnezeul lui Israel, "si ca cineva sa intinda nedreptatea pe vesmantul sau", zice Domnul Savaot. "Deci aveti respect pentru viata voastra, si nu mai savarsiti aceasta viclenie!
17.
Voi obositi pe Domnul cu vorbele voastre. Si mai ziceti: "Cum Il obosim?" - Cand ziceti: "Cel ce face rau este bun inaintea Domnului si de unii ca acestia are El placere!" Sau: "Unde este Dumnezeul dreptatii?
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 268

Voteaza:

Mustrarea pacatelor levitilor si ale poporului. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE