Biserica de lemn Sf. Nicolae si Biserica Sf. Apostoli Petru si Pavel (situata in partea de SV a satului, in cimitir)-CORODESTI (com. GHERGHESTI)

Biserica de lemn Sf. Nicolae si Biserica Sf. Apostoli Petru si Pavel (situata in partea de SV a satului, in cimitir)-CORODESTI (com. GHERGHESTI) Mareste imaginea.

Ctitorire : 1743, rep. 1856, 1890, 1905, 1930, 1969 , Tip : Biserica de lemn , Religie : ortodox , Localitatea : CORODESTI , Comuna : GHERGHESTI , Judetul : Vaslui , Episcopie/Arhiepiscopie : Episcopia Husilor , Mitropolie : Mitropolia Moldovei si Bucovinei.


12 Februarie 2009

Vizualizari: 673

Voteaza:

Biserica de lemn Sf. Nicolae si Biserica Sf. Apostoli Petru si Pavel (situata in partea de SV a satului, in cimitir)-CORODESTI (com. GHERGHESTI) 0 / 5 din 0 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • Nicolae MunteanuPostat la 2010-04-07 18:08

    Biserica de lemn "Sf. Nicolae" Monument istoric Ctitorita de obstea satului la 1743, mesteri, Neculai din Galati si Dumitru din Corodesti. Biserica de plan dreptunghiular, cu absida altarului poligonala, decrosata si pridvor initial deschis, este construita din barne de lemn incheiate in "cheotoare dreapta". Absida altarului este acoperita cu o semicalota pe console, iar naosul si pronaosul cu bolti de sectiune poligonala, pe nervuri decorate. Naosul este delimitat de pronaos prin stalpi in acolada. Fatadele au fost captusite intr-o faza mai recenta cu scanduri. Decoratia fatadelor este vizibila doar in pridvor: brau median in torsada, dinti de ferastrau sub cornisa si ancadramentul de usa cu motivul vasului cu flori.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Locasuri de cult