Carti ortodoxe

Carti ortodoxe pentru copii, parinti si teologi. Carti ortodoxe online pentru iubitorii de carte religioasa.

 • Cum indrumam copilul in viata duhovniceasca Cartea Cum indrumam copilul in viata duhovniceasca impleteste invataturile patristice ortodoxe cu sugestii practice adresate parintilor; din aceasta impletire a rezultat o carte care nu este numai o sursa de inspiratie, ci si o lectie de bun simt. 
 • Indeletnicire iubitoare de Dumnezeu - Talcuiri la Pentateuh Indeletnicire iubitoare de Dumnezeu este singura Talcuire la Pentateuh existenta in limba romana. Prima sa editie a fost tiparita la Iasi, in 5 volume, intre 1815 si 1819, in traducerea Mitropolitului Veniamin Costachi.
 • Cunoaste-te pe tine insuti sau despre virtute Cunoaste-te pe tine insuti sau despre virtute este o carte ce cuprinde invataturi duhovnicesti ale Sfantului Nectarie din Eghina, Vindecatorul de boli.
 • Moartea si doliul Moarte si doliul - O teologie a nadejdii este o carte scrisa de Parintele Filotei Faros. In viata oricaruia dintre noi este prezenta, in mod inevitabil, si moartea.
 • Dumnezeu si omul Dumnezeu si omul este o carte a Mitropolitului Antonie de Suroj. Lucrarea Dumnezeu si omul face parte din seria Mari Predicatori.
 • Pentru o intelegere a adolescentei - Primavara innegurata Cartea Pentru o intelegere a adolescentei - Primavara innegurata incearca sa-i sensibilizeze pe toti cei care au copii aflati in aceasta perioada a vietii, pe toti cei ce catehizeaza adolescenti sau le predau acestora, dar si pe noi, cei care dorim sa ne intelegem mai bine propria adolescenta.
 • Sfantul Ioan cel Nou de la Suceava Sfantul Mare Mucenic Ioan cel Nou cu sfintele moaste la Suceava. Viata, minunile, istoricul moastelor, acatistul, paraclisul.
 • Iata duhovnicul: parintele Arsenie Papacioc Iata duhovnicul: parintele Arsenie Papacioc - un duhovnic harismatic in mijlocul unui neam este lumina acelui neam. Cata vreme cuvintele lui sunt primite de ucenici ca intr-o scoala, duhovnicul este lumina scolii aceleia.
 • Talcuire la rugaciunea Sfantului Efrem Sirul Talcuire la rugaciunea Sfantului Efrem Sirul a Parintelui Arhimandrit Serafim Alexiev. Am inceput talmacirea de fata a Rugaciunii Sfantului Efrem prin analiza pacatelor ce par mici: trandavia, grija de multe, iubirea de stapanire si grairea in desert, dar care in realitate sunt insemnate, si am incheiat‑o prin analiza osandirii aproapelui, care pentru multi pare inofensiva si chiar virtuoasa, pe cand in realitate aceasta aduce mantuirii o vatamare hotaratoare.
 • Cum sa educam ortodox copilul Cum sa educam ortodox copilul, 300 de sfaturi intelepte pentru parinti de la sfinti si mari duhovnici.
 • Fericita Maria de Olonet, pustnica din codrii Rusiei Fericita Maria de Olonet, pustnica din codrii Rusiei era o reprezentanta tipica a aspiratiilor feminine intr-un tinut "masculin" – salbaticul nord al Rusiei. De altfel pustnicii, atat barbati, cat si femei, au cucerit acest pamant salbatic prin rugaciune si ravna necontenita, croindu-si drum prin hatisuri necunoscute.
 • Viata si minunile Sfantului Simeon de Verhotur Sfantul Simeon de Verhotur este un sfant de la inceputurile crestinismului siberian. Nascut in Rusia, intr‑o familie evlavioasa de nobili, sfantul a intors spatele inca din copilarie desfatarilor si grijilor lumesti, indreptandu‑si cu­ge­tarea spre Dumnezeu si urmarind cele folositoare sufletului.
 • Vesnicia, amara sau fericita - Viata de dupa moarte Vesnicia, amara sau fericita - Viata de dupa moarte este o carte a Parintelui Arhimandrit Serafim Alexiev. Ne place sau nu, moartea este o realitate care face parte din viata noastra, a tuturor. Odata cu constientizarea acestui fapt, se naste negresit intrebarea: Ce urmeaza apoi?
 • Sfaturi pentru mireni Sfaturi pentru mireni este o carte ce cuprinde invataturi duhovnicesti ale Sfantului Macarie de la Optina. Cartea Sfaturi pentru mireni este parte a colectiei Parinti Rusi.
 • Enigmele ereditatii - Pacatele stramosilor si genele urmasilor Enigmele ereditatii. Pacatele stramosilor si genele urmasilor este o carte Konstantin V. Zorin. Temele cartii sunt prezentate din doua puncte de vedere: spiritual si medical. De aceea, textul are multe citate din Sfintii Parinti si argumentari din diverse publicatii stiintifice
 • Dumnezeu in imprejurarile vietii de zi cu zi Dumnezeu in imprejurarile vietii de zi cu zi este o carte a Sfantului Tihon de Zadonsk. Pe calea pe care ne-o descopera Sfantul Tihon si pe care insusi ne si povatuieste a calatori, lucrurile din jurul nostru si intamplarile cotidiene pot sa depaseasca banalul lor previzibil, plictisitor si aducator de uzura si de moarte sufleteasca.
 • Invataturi despre mersul la biserica Invataturi despre mersul la biserica este o carte a Sfantului Teofan Zavoratul. Prin invataturile cuprinse in cartea de fata, Sfantul Teofan Zavoratul ne arata cum sa facem ca el sa nu se transforme intr-o rutina, ci sa devina pentru fiecare un izvor de binecuvantare si de putere spre rezolvarea problemelor vietii si continua sporire duhovniceasca.
 • Principesa si monahie: Domnita Ileana - Maica Alexandra Cartea Principesa si monahie: Domnita Ileana - Maica Alexandra este cheia intelegerii unei vieti de al carei exemplu are nevoie orice roman, deoarece cu totii avem nevoie sa ne limpezim mintile si sufletele, sa ne redefinim valorile si modelele, sa ne "schimbam la fata” si noi, primind in suflet povestea acestei Mari Doamne.
 • Scrisori catre mireni - Sfantul Ignatie Briancianinov De la intristarea inimii la mangaierea lui Dumnezeu sau Scrisori catre mireni este o carte a Sfantului Ignatie Briancianinov. Viata pamanteasca e o calatorie ce nu se intrerupe nici macar o clipa. Mergem, mergem, si dintr‑o data se deschid portile vesniciei, si ne pierdem in intinderea ei neinchipuita, asa cum minunat graieste Sfantul David: strain sunt eu pe pamant, sa nu ascunzi de la mine poruncile Tale (Ps. 118, 19)
 • Taina persoanei - calea catre Dumnezeu Taina persoanei - calea catre Dumnezeu este o carte scrisa de Anthony M. Coniaris. Cumpara cartea Taina persoanei de pe carti.crestinortox.ro
 • Iconarul si artistul Cartea Iconarul si artistul il are ca autor pe Jean Claude Larchet. Iconografia, ca si teologia, este un element viu din trupul cel viu al Bisericii si nu se poate multumi cu simpla reproducere a unor modele date o data pentru totdeauna.
 • Razboiul si Biblia Razboiul si Biblia este o caret scrisa de Sfantul Nicolae Velimirovici: atata vreme cat oamenii se razboiesc cu Dumnezeu prin gandu­rile, poftele si faptele lor, degeaba viseaza la pace. Fie ca vor sau nu, razboiul n‑are cum sa nu vina acolo unde este semanata samanta razboiu­lui. Razboiul impotriva lui Dumnezeu, pe fata sau intr‑ascuns, duce inevitabil la razboi intre oameni. Ca nu este pace necredinciosilor, zice Domnul (Isaia 48, 22).
 • Sfantul Ioan de Rila, facatorul de minuni Cartea Sfantul Ioan de Rila, facatorul de minuni este prima incercare de tra­du­cere in limba romana a catorva dintre cele mai vechi si autentice texte hagiografice despre acest sfant.
 • Sfantul Amfilohie de la Poceaev Intreaga viata a Sfantului Amfilohie de la Poceaev a fost o jertfire de sine adusa lui Dumnezeu si aproapelui in numele dragostei, fiindca dragostea este principalul rod al vietii crestinului si scopul vietii monahale.
 • Minuni ale vremii noastre Cartea Minuni ale vremii noastre cuprinde povestiri ale unor intam­plari adevarate pe temeiul marturiilor nemincinoase ale unor crestini despre manifestarile harului si ale puterii lui Dumnezeu. Unele dintre acestea prezinta pilde bune de urmat, iar altele pot servi credinciosilor ca un avertisment in vederea evitarii unor greseli.
Pagina 2 din 6
Carti Ortodoxe

Carti Ortodoxe audio