Grau fiert amestecat cu zahar sau miere si cu nuci pisate, , care se imparte la inmormantari sau la parastase dupa ce este slujita de preot. A fost introdusa in practica Bis. de Sf. Teodor Tiron, servind la inceput ca hrana, apoi la pomenirea mortilor. Reprezinta un simbol al trupului celui raposat, iar leganarea vasului cu mainile este expresia legaturii sufletesti cu el.
Folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul si reclamele, pentru a oferi caracteristici specifice retelelor sociale si pentru a analiza traficul nostru.
De asemenea, impartasim informatii despre felul in care ne utilizati site-ul, cu partenerii nostri de pe retelele sociale, de publicitate si de statistica in conformitate cu Politica de confidentialitate.
Va puteti administra preferintele in .
Nu ai acceptat Termeni si Conditii
Pentru a continua utilizarea serviciilor oferite de site-ul CrestinOrtodox.ro, avem nevoie de acordul dumneavoastra la modificarile aduse la Termeni si Conditii.
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.