Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Asemanari esentiale intre ortodoxie si adventism (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16202)

stefan florin 16.04.2013 20:37:54

Citat:

În prealabil postat de drumetul6519 (Post 515382)
In raspunsul dvs. faceti referire la antropologia ortodoxa (care nu este la fel cu antropologia Sfintei Scripturi). Tot de antropologia ortodoxa ma leg si eu.

Dupa dvs., sufletul mortului este chiar persoana celui care a murit, in apropape toata plenitudinea (cu gandire, cu sentimente, cu suferinte, cu bucurii, etc). Aceasta persoana (sufletul mortului) se duce in Rai, in prezenta Domnului.

Revin cu aceeasi intrebare, sperand sa primesc un raspuns direct la intrebare:
Ce rost mai are invierea pentru cel care traieste deplin, in Rai, cu Domnul? Doar pentru a face rost de un invelis (trupul)?

In alta ordine de idei: dati o interpretare falsa si rautacioasa, semnificatiei invierii pentru adventisti. Pentru adventisti, revenirea Domnului si invierera reprezinta singura nadejde. Adventistii, cand mor, mor cu adevarat si nu traiesc mai departe ducandu-se la Domnul. Adventistii sunt dependenti de fagaduintele Mantuitorului: "Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine" (Ioan 14:3).

a spus asta Alin? Cum sa fie sufletul omului PERSOANA ACESTUIA? O persoana este formata din trup si suflet, nu DOAR din suflet asa cum ai afirmat tu mai sus. Asta o spune si Solomon:
" până nu se întoarce țărâna în pământ (trupul), cum a fost, și până nu se întoarce duhul la Dumnezeu (sufletul), care l-a dat" (Eclesiastul 12:7-Biblia Cornilescu)

Lucian008 16.04.2013 22:05:11

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 514533)
Citat:

În prealabil postat de patrunjeluldigital (Post 514405)
Stați vă rog la rând, nu supralicitați! Încă n-a răspuns nimeni la prima întrebare care arde... Asta cu cine merită să se mântuiască e simplă: nimeni! Toți suntem păcătoși și merităm moartea. Aia veșnică. Mântuirea nu ni se dă pe merit, ci prin har.

Dumnezeu nu Se uită la grandoarea domurilor și a catedralelor. Pentru El, Biserica e reprezentată mai degrabă de "căsuțe de adunare". Biserica din căsuța lui Acvila și Priscila, Biserica din căsuța lui Filimon, Biserica din căsuța lui Nimfas, Biserica din căsuța lui...

Exact asa interpretati si Sf Scriptura. Scoateti versetele din context si iese exact ce trebuie. Reiesea explicit din postarea mea ca nu ma refer la dimensiunea lacasului de cult sau la stilul in care este ornat. Dar partea cealalta a fost ignorata cu desavarsire. Macar daca ati fi pus toata fraza, dar incurca.

Asa ca reiau, poate se gaseste vreun adventist care sa aiba vreun raspuns: A fost biruita Biserica lui Hristos? Pentru ca daca nu a fost biruita, casutele de adunare/rugaciune si comunitatea adventista sau orice alta comunitate protestanta si neoprotestanta nu poate fi Biserica lui Hristos. Pentru ca Biserica lui Hristos sa aiba continuitate si sa nu fi fost biruita se presupune ca a existat cel putin un om, mereu, de la Cincizecime pana astazi care sa fi marturisit toate invataturile Bisericii. Sau poate ne pot demonstra adventistii ca au continuitate istorica (de continuitate harica nu poate fi vorba) de la Apostoli.

Hmmmm. Deci nu ati disparut. Eu inca astept un raspuns atat la partea unde va acuz de nesimtire pentru ca ati incercat sa sugerati ca as fi spus altceva si mai ales la veridicitatea asa-numitei biserici adventiste.

Illuminatu 16.04.2013 22:43:07

Citat:

In raspunsul dvs. faceti referire la antropologia ortodoxa (care nu este la fel cu antropologia Sfintei Scripturi). Tot de antropologia ortodoxa ma leg si eu.

Cum explici "drumetule spre nicaieri" versetele de mai-jos?

"9.Dar un tânăr cu numele Eutihie ședea la fereastră și a fost prins de somn în timp ce Pavel vorbea îndelung; și, doborât de somn, a căzut jos de la catul al treilea; și l-au ridicat mort.
10.Dar Pavel s'a coborât și s'a aplecat peste el și l-a luat în brațe și a zis: „Nu vă tulburați, căci sufletul său este în el“. Fapte 20.

drumetul6519 17.04.2013 07:21:31

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 515388)
Cum sa fie sufletul omului PERSOANA ACESTUIA?

Cum numiti ceva care traieste deplin, rational, sentimental, etc.? Nu este o persoana?

Citat:

O persoana este formata din trup si suflet, nu DOAR din suflet asa cum ai afirmat tu mai sus.

Va referiti la om, ca persoana. Conform filozofiei grecesti, aveti dreptate. Conform Sfintei Scripturi nu aveti dreptate. Biblia spune ca Dumnezeu L-a facut pe om din tarana si i-a dat suflare de viata, iar omul s-a facut un suflet viu. Deci, omul este format din trup si suflare de viata.

Citat:

Asta o spune si Solomon:
" până nu se întoarce țărâna în pământ (trupul), cum a fost, și până nu se întoarce duhul la Dumnezeu (sufletul), care l-a dat" (Eclesiastul 12:7-Biblia Cornilescu)

Nu trebuia sa puneti expresia "suflet", in paranteza. Nu sufletul se intoarce la Dumnezeu ci suflarea de viata. In Eclesiastul 12:7 se vorbeste de spre suflarea de viata (ruach) nu despre suflet (nephes).

drumetul6519 17.04.2013 07:55:46

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 515426)
Cum explici "drumetule spre nicaieri" versetele de mai-jos?

"9.Dar un tânăr cu numele Eutihie ședea la fereastră și a fost prins de somn în timp ce Pavel vorbea îndelung; și, doborât de somn, a căzut jos de la catul al treilea; și l-au ridicat mort.
10.Dar Pavel s'a coborât și s'a aplecat peste el și l-a luat în brațe și a zis: „Nu vă tulburați, căci sufletul său este în el“. Fapte 20.

Expresia "suflet" are mai multe semnificatii in Sfanta Scriptura (dar, nicidecum nu semnifica ceva care poate trai independent dupa moartea omului). Una din semnificatii este cea de "viata". Ex: "Eu sunt pãstorul cel bun. Pãstorul cel bun îsi pune sufletul pentru oile sale.(Ioan 10:11).

Deci, Sfantul Apostol Pavel ne spune, despre tanarul Eutihie, ca avea viata in el. De altfel, daca veti cauta si prin alte traduceri (ale confesiunilor care cred in "nemurirea sufletului") veti vedea ca cele mai multe folosesc expresia "viata".

patrunjeluldigital 17.04.2013 08:52:52

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 515414)
Hmmmm. Deci nu ati disparut.

Nu, nu am dispărut. Chiar dacă umila-mi prezență pe acest pământ deranjează pe unii, Domnul S-a milostivit și încă mi-a dăruit viață...

Citat:

Eu inca astept un raspuns

Iar eu v-am rugat să răspundeți la rând la prima întrebare. Poate se va lămuri astfel răspunsul și la întrebarea ulterioară pusă de dumneavoastră...

Citat:

atat la partea unde va acuz de nesimtire

Credeți că poate ieși ceva bun și constructiv din acest tip de acuze?

RHIANA 17.04.2013 10:24:31

Necredinta maxima

Citat:

În prealabil postat de roboam (Post 507150)
Spuneti ce inseamna pentru dvs. "astept invierea mortilor"? Cand va avea loc acest eveniment (pe care-l asteptam) si ce rost are?

Prietene, n-ai ce sa-ntelegi altceva, decat exact ceea ce "E SCRIS". CREZUL nu e o metafora, nu e vreo opera filosofica gen Tutea sau Eliade.....este MARTURIA de credinta in D-zeu, la in cel mai clar & propriu sens al cuvintelor folosite!
Nu-nteleg de ce faci o dezbatere prelungita, cand e evident faptul ca esti combatut in toate felurile dar cu probe! Daca tu esti atat de convins de adventii tai....ramai acolo si nu-ncerca s-aduci sminteala, cu totii vom da socoteala la ziua hotarata!
Cat despre faptul ca sunt atat de "asemanatoare" ortodoxia cu aceasta ratacire numita "adventism"......esti intr-o profunda inselare diavoleasca! Ramai acolo....sa te calareasca diavolul!

stefan florin 17.04.2013 20:35:34

Citat:

În prealabil postat de drumetul6519 (Post 515471)
Cum numiti ceva care traieste deplin, rational, sentimental, etc.? Nu este o persoana?

Va referiti la om, ca persoana. Conform filozofiei grecesti, aveti dreptate. Conform Sfintei Scripturi nu aveti dreptate. Biblia spune ca Dumnezeu L-a facut pe om din tarana si i-a dat suflare de viata, iar omul s-a facut un suflet viu. Deci, omul este format din trup si suflare de viata.

Nu trebuia sa puneti expresia "suflet", in paranteza. Nu sufletul se intoarce la Dumnezeu ci suflarea de viata. In Eclesiastul 12:7 se vorbeste de spre suflarea de viata (ruach) nu despre suflet (nephes).

ce este suflarea de viata?

Illuminatu 17.04.2013 22:30:16

Citat:

În prealabil postat de drumetul6519 (Post 515472)
Expresia "suflet" are mai multe semnificatii in Sfanta Scriptura (dar, nicidecum nu semnifica ceva care poate trai independent dupa moartea omului). Una din semnificatii este cea de "viata". Ex: "Eu sunt păstorul cel bun. Păstorul cel bun îsi pune sufletul pentru oile sale.(Ioan 10:11).

Deci, Sfantul Apostol Pavel ne spune, despre tanarul Eutihie, ca avea viata in el. De altfel, daca veti cauta si prin alte traduceri (ale confesiunilor care cred in "nemurirea sufletului") veti vedea ca cele mai multe folosesc expresia "viata".

Daca avea viata in el inseamna ca tanarul Eutihie NU ERA MORT, NU-I ASA?

Dar Sf.Scriptura spune foarte clar:
"9.Dar un tânăr cu numele Eutihie ședea la fereastră și a fost prins de somn în timp ce Pavel vorbea îndelung; și, doborât de somn, a căzut jos de la catul al treilea; și l-au ridicat mort." Fapte 20.

Cum explici asta? Acum era mort tanarul Eutihie sau nu era mort? Ce marturiseste Sf.Scriptura? (stii tu chestia aia "Sola Scriptura").

Si traducerea cu suflet = viata aici nu este valabila, pentru ca textul grecesc foloseste cuvantul "ψυχὴ":
"...γὰρ ψυχὴ αὐτοῦ ἐν αὐτῷ ἐστιν." care numai "viata" nu inseamna.

AlinB 17.04.2013 23:11:42

Citat:

In raspunsul dvs. faceti referire la antropologia ortodoxa (care nu este la fel cu antropologia Sfintei Scripturi).

Nu e la fel cu antropologia adventista care nu e la fel cu antropologia Sfintei Scripturi.

Citat:

Dupa dvs., sufletul mortului este chiar persoana celui care a murit, in apropape toata plenitudinea (cu gandire, cu sentimente, cu suferinte, cu bucurii, etc). Aceasta persoana (sufletul mortului) se duce in Rai, in prezenta Domnului.
Revin cu aceeasi intrebare, sperand sa primesc un raspuns direct la intrebare:
Ce rost mai are invierea pentru cel care traieste deplin, in Rai, cu Domnul?
Simplu.
"aproape" -le tau, nu este suficient, dupa planul creatiei Divine.

Citat:

Doar pentru a face rost de un invelis (trupul)?
Trupul nu e doar un "invelis".

Citat:

In alta ordine de idei: dati o interpretare falsa si rautacioasa, semnificatiei invierii pentru adventisti. Pentru adventisti, revenirea Domnului si invierera reprezinta singura nadejde. Adventistii, cand mor, mor cu adevarat si nu traiesc mai departe ducandu-se la Domnul. Adventistii sunt dependenti de fagaduintele Mantuitorului: "Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine" (Ioan 14:3).
Adventistii pot spune ce prostii vor, dar nu ei fac regulile, nici ale vietii nici ale mortii.

Lucian008 18.04.2013 00:37:10

Citat:

În prealabil postat de patrunjeluldigital (Post 515475)
Credeți că poate ieși ceva bun și constructiv din acest tip de acuze?

Din a denatura cu bunastiinta un mesaj iese ceva bun?

Ps: L-a intrebare s-a raspuns deja. Dumnezeu nici nu greseste pentru ca El judeca si El da sentinta. Daca ar fi doar drept nu s-ar mantui nimeni. Deci am stabilit partea cu gresitul.
Dumnezeu nu este mituit cu o coliva. Coliva are o semnificati si este partea vazuta si efortul ce insoteste rugaciunea. Asa cum si la adventisti pentru botez e nevoie de apa. Si apa nu e folosita pentru a-L mitui pe Dumnezeu pentru pogorarea Duhului Sfant. A nu se intelege ca eu as pune ca sunt valide "tainele" adventiste.

In fine, am raspuns la intrebare. Astept si eu un raspuns la intrebarea mea.

drumetul6519 18.04.2013 07:29:01

Citat:

În prealabil postat de RHIANA (Post 515481)
Prietene, n-ai ce sa-ntelegi altceva, decat exact ceea ce "E SCRIS". CREZUL nu e o metafora, nu e vreo opera filosofica gen Tutea sau Eliade.....este MARTURIA de credinta in D-zeu, la in cel mai clar & propriu sens al cuvintelor folosite!

Aveti dreptate. Crezul nu este o metafora. Pentru adventisti, "astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa vie", este o nadejde exprimata clar, simplu, pe inteles. Fara aceasta fagaduinta, credinta este zadarnica (1 Corinteni 15).

Totusi, pentru unii, Crezul poate fi o metafora. De vreme ce problema vietii vesnice impreuna cu Domnul, este rezolvata, fara sa fie nevoie de revenirea Domnului si inviere, nu vad care este sensul real al Crezului. Pare simpla literatura cu caracter religios.

Poate reusiti dvs. sa-mi explicati ce rost are revenirea Domnului si invierea, pentru cel care traieste in Rai, in prezenta Domnului.

Citat:

În prealabil postat de RHIANA (Post 515481)
Nu-nteleg de ce faci o dezbatere prelungita, cand e evident faptul ca esti combatut in toate felurile dar cu probe!

Nu am cum sa fiu combatut deoarece doar am cerut explicatii la ceva ce nu pricep.

drumetul6519 18.04.2013 07:33:13

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 515563)
ce este suflarea de viata?

Suflarea de viata (ruach - in ebraica, pneuma - in greaca) este ceea ce primim de la Dumnezeu, cand incepem sa traim, si se intoarce la Dumnezeu, cand murim. Este puterea de viata pe care Dumnezeu ne-o da si ne-o ia. Fara suflare de viata, sufletul este mort (Scriptura spune, in mod repetat, ca sufletul moare).

drumetul6519 18.04.2013 07:50:06

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 515586)
Cum explici asta? Acum era mort tanarul Eutihie sau nu era mort? Ce marturiseste Sf.Scriptura? (stii tu chestia aia "Sola Scriptura").

Nu stiu sa explic. Trabuie sa mai cercetez. Stiu doar ca Scriptura nu minte.

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 515586)
Si traducerea cu suflet = viata aici nu este valabila, pentru ca textul grecesc foloseste cuvantul "ψυχὴ":
"...γὰρ ψυχὴ αὐτοῦ ἐν αὐτῷ ἐστιν." care numai "viata" nu inseamna.

De ce sa nu fie valabila? Vedeti aici.

http://interlinearbible.org/acts/20-10.htm

drumetul6519 18.04.2013 08:06:52

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 515590)
Nu e la fel cu antropologia adventista care nu e la fel cu antropologia Sfintei Scripturi.

Aratati o diferenta intre antropologia adventista si antropologia Sfintei Scripturi.

Citat:

Simplu.
"aproape" -le tau, nu este suficient, dupa planul creatiei Divine.

Ce-i mai lipseste? Ce-ti mai trebuie inviere de vreme ce traiesti cu toate capacitatile (mentale, sentimentale, poti vedea, poti umbla, poti vorbi, etc)?

Citat:

Trupul nu e doar un "invelis".

Ce este trupul pentru cel care traieste precum ingerii?

Citat:

Adventistii pot spune ce prostii vor, dar nu ei fac regulile, nici ale vietii nici ale mortii.

Regulile vietii si mortii le face Domnul. O regula este aceea ca cel mort poate trai daca este inviat de Domnul. Altfel, nu vad nici un rost al invierii mortilor.

Poate ma lamuriti, totusi, care este rostul revenirii Domnului si invierii celor care oricum traiesc cu Domnul.

Este cert faptul ca Domnul va reveni si va invia pe cei morti ( o spune Sfanta Scriptura si o spune si Crezul, care este in armonie cu Sfanta Scriptura). Nu stiu cum sta treaba cu mortii care traiesc si urmeaza a fi inviati. Aici astept niste lamuriri directe, clare.

AlinB 18.04.2013 11:08:53

Citat:

În prealabil postat de drumetul6519 (Post 515612)
Suflarea de viata (ruach - in ebraica, pneuma - in greaca) este ceea ce primim de la Dumnezeu, cand incepem sa traim, si se intoarce la Dumnezeu, cand murim. Este puterea de viata pe care Dumnezeu ne-o da si ne-o ia. Fara suflare de viata, sufletul este mort (Scriptura spune, in mod repetat, ca sufletul moare).

Moartea sufletului, asa cum este descrisa in Sfanta Scriptura, este despartirea de Dumenzeu si cauzata de pacat.
Dar adventistii nu vor sa auda de asa ceva fiind practic intr-o stare permanenta de pacat de moarte, care este erezia:

"19. Iar faptele trupului sunt cunoscute, și ele sunt: adulter, desfrânare, necurăție, destrăbălare,
20. Închinare la idoli, fermecătorie, vrajbe, certuri, zavistii, mânii, gâlcevi, dezbinări, eresuri,
21. Pizmuiri, ucideri, beții, chefuri și cele asemenea acestora, pe care vi le spun dinainte, precum dinainte v-am și spus, că cei ce fac unele ca acestea nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu."
2 Petru cap.2

Deci domnule adventist, din proasta ta intelegere a Scripturii, macar stii ca nu e nevoie sa le faci pe toate ca sa pierzi mostenirea imparatiei, eresul este de ajuns.

Asa ca degeaba asteptati voi din gura sa va intalniti cu Dumnezeu, ca ceea ce o sa primiti ca rasplata pentru ratacire nu o sa va placa chiar deloc.

mihai07 18.04.2013 13:40:27

Citat:

În prealabil postat de drumetul6519 (Post 515615)
Poate ma lamuriti, totusi, care este rostul revenirii Domnului si invierii celor care oricum traiesc cu Domnul.

Este cert faptul ca Domnul va reveni si va invia pe cei morti ( o spune Sfanta Scriptura si o spune si Crezul, care este in armonie cu Sfanta Scriptura). Nu stiu cum sta treaba cu mortii care traiesc si urmeaza a fi inviati. Aici astept niste lamuriri directe, clare.

In ce stare se afla Hristos in timpul mortii: constienta sau inconstienta?

drumetul6519 18.04.2013 14:22:27

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 515632)
Moartea sufletului, asa cum este descrisa in Sfanta Scriptura, este despartirea de Dumenzeu si cauzata de pacat.

Puteti argumenta cu niste versete?

Eu stiu ca, de multe ori in Sfanta Scriptura, moartea sufletelor se refera la moartea oamenilor. Exemplu: "a stârpit toatã casa lui Ieroboam si n-a lãsat nici un suflet din neamul lui Ieroboam, pânã ce nu l-a nimicit" (3 Regi 15:29).
Una din semnificatiile expresiei "suflet", este aceea de fiinta umana in totalitate. Si aceasta fiinta (suflet) moare (vorbim de moarte la propriu - nu de moarte spirituala).

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 515632)
Deci domnule adventist, din proasta ta intelegere a Scripturii,

Ajutati-ma sa inteleg corect. Am o mare nedumerire, cu care revin (pentru ca nimeni nu-mi raspunde): ce rost are revenirea Domnului si invierea celui care a murit dar traieste cu Domnul?

DragosP 18.04.2013 14:47:06

Uite un motiv:
de la Parusie încolo lumea așa cum o știm (cât o știm) noi nu va mai exista.

drumetul6519 18.04.2013 17:55:37

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 515650)
Uite un motiv:
de la Parusie încolo lumea așa cum o știm (cât o știm) noi nu va mai exista.

Raspunsul dvs. nu are nici o legatura cu intrebarea (nedumerirea) mea. Cel care a murit dar traieste cu Domnul, nu traieste in lumea aceasta pe care o stim noi.

Intrebarea mea se refera la cei care au murit dar traiesc cu Domnul. Pentru acestia, ce rost mai are revenirea Domnului si invierea?

Dumitru73 18.04.2013 18:04:00

Citat:

În prealabil postat de drumetul6519 (Post 515664)
Raspunsul dvs. nu are nici o legatura cu intrebarea (nedumerirea) mea. Cel care a murit dar traieste cu Domnul, nu traieste in lumea aceasta pe care o stim noi.

Intrebarea mea se refera la cei care au murit dar traiesc cu Domnul. Pentru acestia, ce rost mai are revenirea Domnului si invierea?

pentru că la Judecată vă avea loc Învierea tuturor oamenilor ce au trăit pe Pământ.
și pentru că atunci are loc Judecată finală.

stefan florin 18.04.2013 18:21:24

Citat:

În prealabil postat de drumetul6519 (Post 515664)

ce-ar fi sa-l intrebi DIRECT pe Dumnezeu! Tu chiar crezi ca exista cineva pe pamant care sa stie sa raspunda la toate intrebarile? Te intre eu ceva: de ce l-a mai creeat Dumnezeu pe ingerul care a devenit Satan, daca este atotstiitor? Dumnezeu nu stia mai dinainte ca acest inger v-a cadea si cat rau v-a aduce Satan in Univers? Stia, si totusi l-a creeat. Tot acest inger a avut o contributie si l-a cadea omului. Atunci DE CE l-a mai creeat Dumnezeu?

Illuminatu 18.04.2013 23:26:05

Citat:

În prealabil postat de drumetul6519 (Post 515613)
Nu stiu sa explic. Trabuie sa mai cercetez. Stiu doar ca Scriptura nu minte.

Am zis eu ca Scriptura minte? Doar din Sf.Scriptura am redat versetele care, se pare, te incurca.
Cerceteaza in continuare! Vezi, poate te prinde Parusia inca cercetand, ca nu te vad cu ochi buni!
Si dupa ce vei fi cercetat versetele cu pricina, cerceteaza, te rog si versetele de mai-jos care vadesc ca sufletul este constient si rational si dupa ce omul va fi murit:
"18.Că și Hristos o singură dată a suferit moartea pentru păcate, El, Cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât în trup, dar viu făcut în duh,
19.întru care [duh] pogorându-Se, le-a propovăduit și duhurilor ținute'n închisoare..." 1 Petru 3.

Versetele acestea cum le explicati????

Citat:

În prealabil postat de drumetul6519 (Post 515613)
De ce sa nu fie valabila? Vedeti aici.

http://interlinearbible.org/acts/20-10.htm

Traducerile acestea interliniare mie unuia nu-mi inspira incredere, eu le consider un mod de a specula. Intoarcerea la limbile clasice este solutia mult mai buna!
Scuze, dar nu pot sa iau in calcul link-ul de mai-sus.

Cuvintele in greaca veche pentru "viata" sunt: "ζωή" si "βίος".

drumetul6519 19.04.2013 07:58:24

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 515666)
pentru că la Judecată vă avea loc Învierea tuturor oamenilor ce au trăit pe Pământ.
și pentru că atunci are loc Judecată finală.

Aceeasi intrebare se pune, in continuare: care este rostul? Ce rost are judecata, pentru cel care a fost dea judecat si isi primeste deja rasplata (traieste in Rai, cu Domnul)? Ce rost are invierea pentru cel care a murit dar traieste?

Ceva nu se leaga deloc. Fagaduintele Mantuitorului (prezentate in Sfanta Scriptura si in Crez) nu se impaca deloc cu doctrina vietuirii in Rai a celui care a murit.

Vin cu o alta intrebare: unde este greseala? In Sfanta Scriptura si Crez sau in doctrina vietuirii in Rai a celui care a murit (fara sa aiba loc revenirea Domnului si invierea celor morti)?

drumetul6519 19.04.2013 08:09:40

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 515667)
ce-ar fi sa-l intrebi DIRECT pe Dumnezeu!

L-am intrebat si mi-a raspuns limpede prin Sfanta Scriptura si prin Crez. Totul este simplu si clar: cel care moare in credinta va fi inviat la revenirea Domnului si astfel va fi totdeuna cu Domnul (va mosteni viata vesnica). Acest adevar il gasim clar si pe inteles in fagaduintele Mantuitorului si marturisirile scrise de Sfintii Apostoli.

Problema la care astept o limpezire este alta si trebuie data de un adept la doctrinei vietuirii celui care a murit, in Rai, impreuna cu Domnul. Cum se impaca aceasta doctrina cu fagaduinta revenirii, invierii si rasplatirii celor morti in credinta?

Cred ca trebuie renuntat la ceva : ori la fagaduintele Mantuitorului ori la doctrina vietuirii in Rai a celui care a murit. Hotarati dvs. la ce vreti sa renuntati. Sau, aratati cum se impaca amandoua( ceea ce nimeni nu a reusit, pana acum).

AlinB 19.04.2013 09:45:10

Citat:

În prealabil postat de drumetul6519 (Post 515715)
Aceeasi intrebare se pune, in continuare: care este rostul? Ce rost are judecata, pentru cel care a fost dea judecat si isi primeste deja rasplata (traieste in Rai, cu Domnul)? Ce rost are invierea pentru cel care a murit dar traieste?

Ceva nu se leaga deloc. Fagaduintele Mantuitorului (prezentate in Sfanta Scriptura si in Crez) nu se impaca deloc cu doctrina vietuirii in Rai a celui care a murit.

Vin cu o alta intrebare: unde este greseala? In Sfanta Scriptura si Crez sau in doctrina vietuirii in Rai a celui care a murit (fara sa aiba loc revenirea Domnului si invierea celor morti)?

Raspunsul este f. simplu, e de ajuns sa privesti la istoria poporului aflat sub Vechiul Legamant.

Dumnezeu le-a fagaduit nu doar o tara a lor, ci un pamant anume, si toata istoria lor de atunci si pana in prezent este legata de acel pamant.
Si de la acea promisiume, de oriunde au plecat, cu toate sacrificiile, au incercat sa ajunga acolo. Si cand pacatele lor i-a indepartat de pamantul fagaduintei, si cand au dus-o bine in alte parti, tot acolo au ajuns sa se intoarca.

La fel si cu cei aflati sub semnul Noului Legamant, Dumnezeu le-a promis ca vor mosteni pamantul, chiar daca nu acelasi pamant care este acum inca sub semnul pacatului, la fel cum le-a promis iarasi un trup nou, fara a mai fi sub semnul slabiciunii derivate din pacat.

Deci indiferent care este locuinta temporara a celor trecuti din aceasta lume, tinta este Invierea, restaurarea Creatiei asa cum a fost la inceput, inainte de caderea in pacat.

Acesta este planul lui Dumnezeu si acesta este rostul Invierii.

AlinB 19.04.2013 09:47:15

Citat:

În prealabil postat de drumetul6519 (Post 515716)
Cred ca trebuie renuntat la ceva : ori la fagaduintele Mantuitorului ori la doctrina vietuirii in Rai a celui care a murit. Hotarati dvs. la ce vreti sa renuntati. Sau, aratati cum se impaca amandoua( ceea ce nimeni nu a reusit, pana acum).

Acest conflict nu exista decat intr-o minte indoctrinata sa vada o opozitie intre cele doua, cand de fapt, nu este nici una.

Promisiunea Lui nu se refera DOAR la trairea impreuna cu Dumnezeu, ci se refera la restaurearea plenara a Creatiei, atat ca lume materiala cat si ca trup (inviat).
Vrei citate? Cred ca le poti gasi si singur daca ai citit cu adevarat Scriptura si nu doar frunzarit-o cu ochelari de adventist.

Prin vietuirea in Rai, acest scop este doar pe jumatate implinit, in ceea ce priveste a doua parte se va implini la Parusie.

drumetul6519 19.04.2013 11:19:55

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 515724)
Promisiunea Lui nu se refera DOAR la trairea impreuna cu Dumnezeu, ci se refera la restaurearea plenara a Creatiei, atat ca lume materiala cat si ca trup (inviat).
Vrei citate?

Sigur ca vreau citate. Dati-mi macar unu.

Citat:

Cred ca le poti gasi si singur daca ai citit cu adevarat Scriptura si nu doar frunzarit-o cu ochelari de adventist.

Adventistii nu frunzaresc Scriptura ci o cerceteaza si cred ce spune. De asta, pentru mine este foarte simplu si limpede de ce vine Domnul si ii va invia pe cei morti in credinta (prima inviere). Pentru un adventist, "astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa vie" reprezinta adevar si singura nadejde pentru cel mort in credinta. Noi nu avem privilegiul sa fim trimisi la loc cu verdeata. Suntem nevoiti sa ne incredem doar in fagaduintele Mantuitorului.

Citat:

Prin vietuirea in Rai, acest scop este doar pe jumatate implinit, in ceea ce priveste a doua parte se va implini la Parusie.

Ajutati-ma sa pricep. Cel mort vietuieste in mod deplin, in Rai impreuna cu Domnul si cu cei dragi (care au murit si traiesc in Rai). Spuneti ca acesta este un scop doar pe jumatate implinit. Nu inteleg ce-i mai lipseste. Spuneti-mi dvs.

DragosP 19.04.2013 11:25:43

Ți-a spus odată. Ce tot insiști, ești chior sau greu de cap?

drumetul6519 19.04.2013 11:31:32

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 515733)

Sunt atat de greu de cap incat nu vad unde mi-a spus. Poate-mi repetati dvs. As dori, daca se poate, un raspuns clar, simplu si direct la intrebare (fara floricele si devieri). Poate asa voi pricepe.

DragosP 19.04.2013 11:34:43

Mai citește.

drumetul6519 19.04.2013 11:42:35

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 515736)
Mai citește.

In ceea ce ma priveste, Scriptura si Crezul imi prezinta lucrurile foarte clar si pe inteles.

Eu vreau sa pricep cum se impaca credinta dvs. cu fagaduintele Mantuitorului (prezentata in Sfanta Scriptura si in Crez). Aici nu am ce citi. Astept de la dvs. niste raspunsuri lamuritoare.

DragosP 19.04.2013 11:47:17

Le-ai primit deja. Dar tu așteaptă.

drumetul6519 19.04.2013 11:56:38

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 515738)
Le-ai primit deja. Dar tu așteaptă.

Multumesc.Cred ca putem trece la alt subiect.

Ramanem, on topic, cu o asemanare esentiala intrea ortodoxie si adventism: ambele marturisesc ca "asteapta invierea mortilor si viata veacului ce va sa vie". In ce masura aceasta marturisire reprezinta un punct de credinta (o puternica incredintare in cele fagaduite), este limpede pentru adventism. In ce priveste ortodoxia ... nu m-am lamurit.

DragosP 19.04.2013 12:11:02

Ei, când vei/veți pricepe importanța Sfintei Tradiții în credința noastră o să ți se lămurească toate "nelămuririle" "nevinovate".

drumetul6519 19.04.2013 12:32:00

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 515742)
Ei, când vei/veți pricepe importanța Sfintei Tradiții în credința noastră o să ți se lămurească toate "nelămuririle" "nevinovate".

Crezul nu face parte tot din Sfanta Traditie? Eu am cerut sa-mi explicati importanta unei invataturi din Crez. Din punct de vedere adventist, acea invatatura este adevarata si reprezinta singura nadejde pentru cei care au murit in credinta. Nu am inteles ce reprezinta din punct de vedere ortodox.

DragosP 19.04.2013 12:53:35

Citat:

În prealabil postat de drumetul6519 (Post 515747)
Crezul nu face parte tot din Sfanta Traditie?

Eu am zis ce am zis cu sensul de "întreaga" Sfântă Tradiție. Nu numai ce vă convine.

AlinB 19.04.2013 13:03:24

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 515733)

Citat:

În prealabil postat de drumetul6519 (Post 515734)
Sunt atat de greu de cap incat nu vad unde mi-a spus. Poate-mi repetati dvs. As dori, daca se poate, un raspuns clar, simplu si direct la intrebare (fara floricele si devieri). Poate asa voi pricepe.

Cea mai buna definitie a unui adventist, data chiar de el insusi.

Ori citezi la litera din doctrina lui, adica zici ca el, ori nu pricepe nimic.

Sa serveasca ca lectie si pentru altii "deschisi dialogului interconfesional".

drumetul6519 19.04.2013 13:23:04

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 515757)
Cea mai buna definitie a unui adventist, data chiar de el insusi.

Ori citezi la litera din doctrina lui, adica zici ca el, ori nu pricepe nimic.

Sa serveasca ca lectie si pentru altii "deschisi dialogului interconfesional".

Decat sa definiti un adventist, cred ca ar fi fost mai de folos sa raspundeti simplu la o niste intrebari foarte simple, referitoare la o invatatura din Crez. Nu stiti raspunde? Asta e. Nu-i nici o problema. Pentru mine Sfanta Scriptura si Crezul sunt foarte clare. Eu pot sa raspund simplu si direct la intrebarile pe care vi le-am adresat. Problema este la dvs. Ramaneti cu ea.

AlinB 19.04.2013 13:52:05

Citat:

În prealabil postat de drumetul6519 (Post 515732)
Sigur ca vreau citate. Dati-mi macar unu.

Exact ce spunea,
Nu cercetati, frunzariti.
Ai citatele la sfarsit.

Citat:

Adventistii nu frunzaresc Scriptura ci o cerceteaza si cred ce spune.
"cercetati" ce va spune pastorul sa credeti si inghititi pe nemestecate, pe urma muriti duhovniceste cu osu' de elefant in gat.
Mare cat diferenta intre Scriptura si ceea ce voi numiti "Scriptura".

Citat:

De asta, pentru mine este foarte simplu si limpede de ce vine Domnul si ii va invia pe cei morti in credinta (prima inviere).
Stim, ca printre multele altele, adventistii impartasesc si invatatura eretica milenarista(hiliasm).

Citat:

Pentru un adventist, "astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa vie" reprezinta adevar si singura nadejde pentru cel mort in credinta.
Nu prea.
Mai degraba sperati ca veti scapa nepedepsiti la Judecata, doar cu "non-existenta" si promisiunea iadului unde este "plansul si scrasnirea dintilor" pentru cei ca voi este o minciuna.

Citat:

Noi nu avem privilegiul sa fim trimisi la loc cu verdeata.
Poti fi sigur de asta.

Citat:

Suntem nevoiti sa ne incredem doar in fagaduintele Mantuitorului.
Aiurea, credeti in minciunile pastorilor vostri.

Citat:

Ajutati-ma sa pricep. Cel mort vietuieste in mod deplin, in Rai impreuna cu Domnul si cu cei dragi (care au murit si traiesc in Rai). Spuneti ca acesta este un scop doar pe jumatate implinit. Nu inteleg ce-i mai lipseste. Spuneti-mi dvs.
Reunirea cu trupurile inviate.

Promisiunea unui "ceruri noi si pamant nou" nu doar lalaielile voastre "sa fim cu Domnul".

"Pentru că Eu voi face ceruri noi și pământ nou." Isaia 65:17

"Dar noi așteptăm, potrivit făgăduințelor Lui, ceruri noi și pământ nou, în care locuiește dreptatea." 2 Petru3:13

Un nou trup:

"42. Așa este și învierea morților: Se seamănă (trupul) întru stricăciune, înviază întru nestricăciune;
43. Se seamănă întru necinste, înviază întru slavă, se seamănă întru slăbiciune, înviază întru putere;
44. Se seamănă trup firesc, înviază trup duhovnicesc. Dacă este trup firesc, este și trup duhovnicesc.
45. Precum și este scris: "Făcutu-s-a omul cel dintâi, Adam, cu suflet viu; iar Adam cel de pe urmă cu duh dătător de viață"

1 Corinteni cap. 15

Voi nu aveti inviere, ati inlocuit-o cu minciunea "re-crearii" - conform minciunilor pastorilor vostri, Dumnezeu ii va recrea, inclusiv pe cei pacatosi, facand pe Dumnezeu autor al raului.

Dumnezeului vostru nu e Dumnezeul Evangheliei, este un creator diabolic.

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:47:05.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.