![]() |
hawkins
un om de stiinta e dator sa cerceteze si sa povoace pentru ca are mereu in fata intrebarea "de ce?". Dumnezeu nu are de fapt nume propriu, nu e un sine, e un tot. hawkins numai a strigat pentru ajutor, incearca dar nu desluseste. cred ca incepe sa isi cunoasca inima si vrea sa desluseasca in lume inainte de a fi in afara ei.
|
Citat:
Cand inorogul improsca cu laturi pe toata lumea, erai perfect fericit in postura de majoreta. Nu imi amintesc sa ii fi atras atentia asupra limbajului folosit. Sau e OK sa injuri, atata timp cat injuri atei? |
Citat:
|
Citat:
Fraților, Big Bang-ul, necredința în Dumnezeu etc. nu le-a inventat, descoperit, teoretizat Stephen Hawkins. Există de dinaintea sa și vor fi și după el, aceleași teorii cu aceleași teme, dar cu alte variațiuni. El este doar "mascota" de piață, una din trâmbițele ateismului. Orice copil, adolescent, ajuns la vârsta întrebărilor își pune întrebări de genul "de ce omul", "de ce eu", "cine e Creatorul, dacă există vreunul și de ce", "cum și de ce există ceea ce există" etc. Cu ce e mai extraordinar în întrebări acest om? Cum am mai spus STEPHEN HAWKINS ESTE MASCOTA ATEISMULUI. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Sau dacă nu avem extratereștri, inventăm oameni cu puteri supranaturale, paranormale, bioenergii sau mai știu ce le dă dracu' prin cap. |
Citat:
|
Citat:
,,Si nu ne duce pe noi in ispita,ci ne izbaveste de cel viclean. Amin!'' |
Citat:
|
salut,i.calin
Citat:
multe lucruri ne spune tatal ceresc,dar oamenii din cauza necredintei nu pot intelege talcul lor. ceea ce citesti din stiinta pamanteasca,pune intotdeauna fata in fata cu "asa zice domnul" si-ti vei da seama ce este adevar sau neadevar. |
Citat:
|
Pentru Fallen
Ai o explicatie aici> http://www.ioanguradeaur.ro/354/talc...-tatal-nostru/
|
Citat:
"...pentru că îi cunoștea pe toți. 25. Și pentru că nu avea nevoie să-I mărturisească cineva despre om, căci El însuși cunoștea ce era în om. " Ioan 2,24-25 satane ste cel care ispiteste, mai corect care cere voie lui Dumnezeu ca sa ispiteasca pe om. Omul nu poate iesi din ispitele diavolului fara ajutorul lui Hristos Iisus. "Și a zis Domnul: Simone, Simone, iată satana v-a cerut să vă cearnă ca pe grâu; 32. Iar Eu M-am rugat pentru tine să nu piară credința ta." Luca 22,31-32 Si in cartea lui Iov vedem foartel clar ca satana este cel care cere voie lui Dumnezeu sa isiteasca pe om si nu poate face nimic mai mult decat ii este ingaduit de Dumnezeu. "Atunci Domnul a zis către Satan: "De unde vii?" Iar Satan a răspuns Domnului și a zis: "Am dat târcoale pe pământ și m-am plimbat în sus și în jos". 8. Și Domnul a zis către Satan: "Te-ai uitat la robul Meu Iov, că nu este nici unul ca el pe pământ fără prihană și drept și temător de Dumnezeu și care să se ferească de ce este rău?" 9. Dar Satan a răspuns Domnului și a zis: "Ore degeaba se teme Iov de Dumnezeu? 10. N-ai făcut Tu gard în jurul lui și în jurul casei lui și în jurul a tot ce este al lui, în toate părțile și ai binecuvântat lucrul mâinilor lui și turmele lui au umplut pământul? 11. Dar ia întinde mâna Ta și atinge-Te de tot ce este al lui, să vedem dacă nu Te va blestema în față!" Atunci Domnul a zis către Satan: "Iată, tot ce are el este în puterea ta; numai asupra lui să nu întinzi mâna ta". Și Satan a pierit din fața lui Dumnezeu. " Iov 1,7-112 "Și Domnul a zis către Satan: "De unde vii?" Iar Satan a răspuns Domnului și a zis: "Am dat târcoale pe pământ și m-am plimbat în sus și în jos". 3. Și Domnul a zis către Satan: "Ai luat tu seama la robul Meu Iov? Că nu este nici unul ca el pe pământ, fără prihană și drept și temător de Dumnezeu și care să se ferească de ce este rău. El se ține cu putere în statornicia lui și tu M-ai întărâtat pe nedrept împotriva lui ca să-l prăpădesc". 4. Dar Satan a răspuns Domnului și a zis: "Cojoc pentru cojoc! Că tot ce are omul dă pentru viața lui. 5. Dar ia întinde-ți mâna și atinge-Te de osul și de carnea lui! Să vedem dacă nu Te va blestema în față!" 6. Și Domnul a zis către Satan: "Îl dau în puterea ta! Numai nu te atinge de viața lui". 7. Atunci Satan a plecat dinaintea Domnului și a lovit pe Iov cu lepră, din tălpile picioarelor până în creștetul capului. " Iov2,2-7 NU EXISTA PREDESTINARE! NU DUMNEZEU IMPUNE OMULUI PRIN DESTIN SA FACA ANUMITE FAPTE (BUNE SAU RELE) CI OMUL PRIN RATIUNE ESTE LIBER SA DECIDA CE FAPTE FACE. IN URMA FAPTELOR SAVARSITE (IN MOD LIBER EVIDENT) DUMNEZEU IL JUDECA SI IL RASPLATESTE (CORESPUNZATOR CU VIATA VESNICA IN RAI SAU MOARTE IN IAD). DACA OMUL NU AR FI LIBER SA DECIDA NU AR PUTEA FI JUDECAT!!! |
Citat:
Bineinteles ca stiinta nu poate sa infirme existenta lui Dumnezeu. este ceea ce am afirmat si sustinut succint cu argumente in postarile mele anterioare. |
Citat:
“... și Mă veți căuta și Mă veți găsi, dacă Mă veți căuta cu toată inima voastră” Ieremia 29,13. |
Citat:
Citat:
Citat:
In alta parte a Bibliei Pamantul are colturi si se sprijinea parca pe niste coloane (scuze dar nu stiu citatul exact). Citat:
|
Citat:
La fel au patit si alte religii. Musulmanii erau extrem de avansati in stiinta pana un preot a decretat ca matematica vine de la diavol. Dupa aceasta sustinere a stiintei din partea religiei musulmanii au cam disparut din stiinta (exceptii or mai fi dar nu se compara cu realizarile antice). Citat:
Daca Zeul respectiv zice ca a creat totul si are pretentia de fiinta suprema, putea sa nu comita atatea greseli elementare in creatia sa. |
O teorie despre un geniu: Michelangelo Buonarotti
Citat:
Cei 2 cercetatori si-au publicat initial teoria aicihttp://journals.lww.com/neurosurgery...ngelo_s.1.aspx O alta analiza si aici, in ,,Neurology Today"(Revista Academiei Americane de Neurologie) http://journals.lww.com/neurotodayon...ADx20100319xMP Daca va uitati pe a patra imagine(se numeste ,,A composite view of..),de sus in jos,aveti o optiune>,,Image Tools">click pe ea si apoi click pe ,,View Full-Size Image" pt o mai buna reprezentare a teoriei. Cine este Richard Douglas Fields?>,,R. Douglas Fields, Ph. D. is the Chief of the Nervous System Development and Plasticity Section at the National Institute of Child Health and Human Development and Adjunct Professor at the University of Maryland, College Park. Fields, who conducted postdoctoral research at Stanford University, Yale University, and the NIH, is Editor-in-Chief of the journal Neuron Glia Biology and member of the editorial board of several other journals in the field of neuroscience." In continuare traducerea in romana a articolului http://theologhia.wordpress.com/2010...-lui-dumnezeu/ Nu uitati>precizare importanta: inainte sa o luati,plini de entuziasm, pe urmele simpaticului dar aiuritului Dan Brown: este doar o teorie dar in definitiv..cine stie cum gandeste un geniu? |
Legat de Creatie si de Univers oricum exista multe necunoscute, pe care omul nu si le poate explica...Acest neexplicabil este exploatat de asa-zisi oameni de stinta..Unii chiar straluciti, dar foarte periculosi pt mintile slabe in credinta...Lovesc mai ales in intelectuali !
|
Citat:
Pe Univers nu l-a creat nimeni. S-a creat singur. Nu stiu daca am fi mai buni fara divinitate. Iti dau un citat din Richard Dawkins: „Imaginați-vă o lume lipsită de religie. Fără atentate sinucigașe, fără 11 septembrie sau 7 iulie, fără cruciade și vânători de vrăjitoare, comploturi, războaie și separatiști, fără războaie israeliano-palestiniene, masacre între sârbi, croați și musulmani, persecuții ale evreilor sau atacuri nord-irlandeze. Fără acei tele-evangheliști cu costume strălucitoare și coafuri bufante, care le spun oamenilor despre banii lor că «Dumnezeu vrea să dați, până la suferință». Fără talibani care să arunce în aer statui antice, fără execuții publice ale celor care proferează blasfemii și fără femei biciuite pentru crima de a-și fi arătat fața… O lume tolerantă și rațională, care să ia în calcul și posibilitatea că Dumnezeu nu există — sub nicio formă și pentru nicio religie“. Dar intrebarea care trebuie pusa, de fapt, este: Vuntem mai buni, mai onesti, mai rabdatori, etc. pentru ca de mii de ani ne inchinam diferitelor divinitati? |
Citat:
Acum stim cu totii ca erau doar niste povesti si le tratam ca atare. |
Citat:
Acele imagini surprind formatiuni aflate zeci de milioane, sute de milioane sau chiar miliarde de ani lumina. Cum au ajuns la noi acele imagini in doar 7000-10000 de ani cat spune Biblia ca are Universul? |
Citat:
|
Citat:
Tu nu vezi ca nu are logica ce zici? Pai daca nu crezi, dar ti-ar placea ideea de divinitate si incepi sa cauti, dar nu gasesti nimic. Poate chiar iti pare rau ca nu ai gasit si te intorci la ateismul tau. Si esti acuzat ca nu ai cautat cu toata inima? Ha! |
Citat:
Nu esti tu in masura sa apreciezi "limitele de exprimare" ale persoanelor care scriu pe acest forum deoarece nu esti cu nimic mai presus decat un muritor de rand care scrie cuvinte la nivelul lui de gandire si intelegere al lucrurilor. Problema nu este daca cel ce scrie pe un forum, indiferent de natura lui, este ateu sau nu. Poti sa fii foarte credincios si sa nu intelegi subiectul in discutie si sa faci afirmatii de 2 bani. Problema cea mai mare a oamenilor este una foarte clara: nu vom stii niciodata, care au fost stiintele sau care sunt stiintele ce sunt in acord cu adevarul divin. Si daca nu cunoastem acest lucru, inseamna ca "in corpore", suntem supusi greselilor, adica mai pe romaneste, nu-i nici unul mai destept decat altul. Teoria asta cu privire la crearea universului au mai avut-o si altii, chiar daca nu au fost savanti. Si? Care a fost rezultatul? Nici unul. Lumea noastra merge mai departe si fara aceste teorii. Se vorbea pe acest forum de legea gravitatiei. Ei bine, tot savanti ai lumii spun ca aceasta lege e o eroare si ca de fapt se calculeaza altfel. Bun. Si? E important atata vreme cat noi o simtim tot in acelasi fel? Adica, nu levitam? Daca nu noi am inventat lumea in care traim,ci doar traim prin efectele gandirii, ratiunii si credintelor noastre, nu am creat universul pentru ca nici acum nu stim de fapt ce este el, cum putem sa avem pretentia de a dezbate aceste subiecte? "Mai usor cu pianul, ca se varsa clapele". |
Despre Societatea Regala,telescopul Planck si intelegerea umana
Citat:
Ori The Holy Bible atrage atentie asupra acestui aspect:ratiunea,in intelegerea lui Dumnezeu,nu va fi suficienta.Iti trebuie Credinta,care,prin definitie,nu poate fi obtinuta decat prin anumite cai si care,nota bene,nu poate fi inteleasa decat din interior,niciodata din exterior.Ratiunea este limitata pentru ca noi suntem limitati.Aici incepe o intreaga discutie intre intelegerea data de Dumnezeu si intelegerea umana care ar dori sa se rupa de Dumnezeu. Cumva as inclina spre opinia din articolul cu Michelangelo>,,Poate că picturile lui Michelangelo din Capela Sixtină nu arată că Dumnezeu îi dă inteligență lui Adam, ci că inteligența umana, observația și organul care le face posibile, sunt conduse direct de catre Dumnezeu". S-ar mai pune problema daca acesta cunoastere este limitata si daca limitele ei pot fi extinse.Eu cred ca da dar doar prin Credinta.Ratiunea te calauzeste pina la un punct.Dupa aceea,fiind limitata si tributara tocmai limitatului tau sistem de gandire,trebuie continuata dar continuarea poate fi doar in Credinta. Am folosit in mod intentionat triplul raport Cunoastere-Credinta-Ratiune. Acesta este opinia mea,nu doresc o polemica inutila.In alta ordine de idei>altii deja spun ca ,,Agentia Europeana Spatiala a reusit sa creeze prima imagine a Universului cu ajutorul telescopului Planck"> http://www.hotnews.ro/zoom.html?desc...niversului.jpg As cita la final o idee in care cred cu toata taria:,,Cunoașterea e poarta pe care se ajunge la adevăr, dar de la care s-au pierdut cheile; încă suntem în căutarea lor." Daca este sa ma intrebi pe mine,cheile sunt la Cel de Sus.Avem cateva linkuri si pe acesta tema^^dar sunt un pic in graba si le voi posta cu proxima ocazie.Sper sa fiu inteles. Toate cele bune Dumitru |
Citat:
De ce crezi ca ii loveste mai ales pe intelectuali? Sa aiba legatura cu faptul ca ei sunt mai obisnuiti cu lectura, cu studiul, cu stiinta, cu filozofia, cu faptul ca au mintea mai deschisa spre nou? |
Citat:
In crestinism, printre sfinti, se pot regasi si oameni cu carte si fara carte, insa domina cei fara carte...Lumescul din cartile citite de ei nu-i mai lasa sa-l vada pe Dumnezeu... Si ca sa nu ma suspectati de...Eu sunt intelectual..., dar multumesc Domnului ca si crestin ! |
Citat:
Oricum trebuie sa-ti multumim pentru exemplul crestin pe care-l dai! D-zeul biblic are niscaiva probleme care nu-l recomanda drept fiinta suprema si nu vad de ce ideile lui Hawking ar fi vreo hula la adresa D-zeului vostru cand Biblia insasi descrie o serie de acte reprobabile ale acestui zeu. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Subscriu la cele spuse mai sus. Si, daca ar fi sa sintetizez, as spune asa: Cunoasterea se bazeaza pe Ratiune pana la un anumit punct, iar prin Credinta ii putem depasi limitele, pentru ca cheile cunoasterii sunt la Cel de Sus, dar avem nevoie de Iubire ca sa le obtinem. Atunci ecuatia cunoasterii devine: Cunoastere = Ratiune + Credinta + Iubire. Har, smerenie si jertfa de sine. |
Citat:
Ai ceva exemple in acest sens? |
Citat:
Nimeni nu va fi dispus sa recunoasca faptul ca, un semen de-al nostru a obtinut o asemenea performanta. Nimeni !!! Daca acum ti s-ar arata Iisus si vei afirma cu tarie ca nu ai visat, ca nu ti sa parut, nimeni nu te va crede. Vor veni oameni cu duiumul care sa-ti spuna ca de fapt necuratu' a luat chipul lui si tu ai cazut prada acestuia. Religia si credinta sunt suflet pur. Stim noi cu adevarat ce este sufletul? "Nu deschide gura decat daca esti sigur ca ceea ce vei spune e mai frumos decat tacerea". |
Citat:
daca insa va referiti la unele fiinte inteligente (oameni si ingeri) care aleg in libertatea lor sa strice armonia divina prin faptele lor aceasta este altceva. nu poate fi invinuit Creatorul pentru faptele inzvorate din decizia libera a creaturilor sale rationale. argumentati si absurditatea lui Dumnezeu... va rugam sa nu mai confundati creatia cu creatorul. daca unii doctori nu sunt buni... fac greseli deontologice si pacientii mor... este oare vinovata medicina?! asa este si cu Dumnezeu si Biserica Lui. pentru unele greseli are preotilor sau ale credinciosilor nu poate fi nicidecum invinovatit Dumnezeu. |
Citat:
nu contest ca argumentatia dumneavoastra ar fi lipsita total de logica, insa privit din sistemul de referinta al celor care au cautat si au gasit, este incompleta. |
Citat:
Ecuatia ta are drept placa turnanta elementul cheie al Apostolului Pavel din I Corinteni 12:10-13.Newton si Bacon stiau asta. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 21:09:04. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.