View Single Post
Vechi 25.04.2009, 17:58:33
Litanu Litanu is offline
Banned

Data înregistrării: 10.07.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de razvan_m Vezi mesajul
Important este ca stim sigura ca numai in Biserica Ortodoxa ne putem mantui..
Nu puneti o biserica in locul lui Hristos. El, prin jertfa Sa, este "responsabil" cu mantuirea. Este un lucru neplacut sa urmaresti o discutie despre mantuire in care se vorbeste prea mult despre o anumita biserica si prea putin despre Mantuitorul.

Ca sa fim putin mai pragmatici, sa vedem ce spune Sfanata Scriptura despre cei care nu se vor mantui. Care sunt acestia?

[COLOR=blue]"Nu stiti ca cei nedrepti nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu? Nu va inselati in privinta aceasta[/COLOR]: nici curvarii, nici inchinatorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomitii, nici hotii, nici cei lacomi, nici betivii, nici defaimatorii, nici hraparetii nu vor mostenii imparatia lui Dumnezeu. Si asa erati unii din voi (Mantuire fara schimbare nu exista). (1 Corinteni 6:9-11)

"Si faptele firii pamantesti sunt cunoscute, si acestea sunt: preacurvia, curvia, necuratia, desfranarea, inchinarea la idoli, vrajitoria, vrajbile, certurile, zavistiile, maniile, neintelegerile, dezbinarile, certurile de partide, pizmele, uciderile, betiile, imbuibarile si alte lucruri asemanatoare cu acestea. Va spun dinaninte, cum am mai spus, [COLOR=blue]ca cei ce fac astfel de lucruri, nu vor mosteni imparatia lui Dumnezeu[/COLOR]."(Galateni 5:19-21)

Nu mai dau si alte versete. Nu am gasit nicaieri in Sfanta Scriptura referiri la mantuire in functie de apartenenta la o "biserica". Mai bine am cerceta Sfanta Scriptura ca sa vedem cum stam. Sa nu ne amagim (cum spunea Sfantul Apostol Pavel).
Reply With Quote