Citat:
În prealabil postat de Adelinne
Sunt foarte de acord dar spune-mi ce sa faci cand simti ca totul a fost in zadar? cand simti ca tu oferi jertfa dar cel de langa tine fuge ...cauta altceva imediat si nu ii pasa ...nu spun ca toti sunt la fel doar ca tendinta cand suferi este sa generalizezi ,fenomenul nu este unic se intampla de ambele parti si o stiu ...doar ca barbatul fuge de responsabilitate cand ar trebui sa vada ce frumoasa este responsabilitatea in doi ,mai ales atunci cand iubesti cu toata fiinta ta...in ziua de azi mai rara aceasta calitate ..pacat
Oricum aceste randuri trezesc in mine speranta ca este posibila dar cere rabdare multaaa : "Dragostea indelung rabda;dragostea este binevoitoare,dragostea nu pizmuieste , nu se lauda, nu se trufeste.
Dragostea nu se poarta cu necuviinta,nu cauta ale sale,nu se aprinde de manie,nu gandeste raul. Nu se bucura de nedreptate ,ci se bucura de adevar . Toate le sufera, toate le crede,
toate le nadajduieste, toate le rabda.Dragostea nu cade niciodata..."
|
adelline,
probabil toti gresim ca ajungem sa ne punem aceste intrebari cand e deja tarziu... de ce n-o facem la inceput? de ce nu stabilim niste reguli inca din prima zi? de ce alegem superficial? ne uitam doar la aparente si ne ducem cu capul inainte invaluiti de o asa zisa dragoste care, mai tarziu, se dovedeste a fi un simplu foc de paie... si, din pacate, intotdeauna, pentru el si nu pentru tine. si uite-asa ajungi la intrebarea ta: de ce fuge de responsabilitate? pentru ca nu si-a dorit-o de la inceput.
aud, si pe buna dreptate, tot mai des aceste cuvinte la parintii duhovnici: sa puneti inceput bun! oare am pus inceput bun daca ajungem sa ne punem intrebarile acestea? nu cred.
exista si baieti buni si fete bune... insa, probabil, fug unii pe langa ceilalti, fara sa se intalneasca. si in fuga lor se interpune cate o capcana, cate o ispita lipsita de responsabilitati... insa asta e cea mai dulce si, din pacate, desi stim cum sa alegem teoretic, nu o facem si cu mintea ci alegem doar cu inima... si daca nu ne iese, nasol!
insa, parerea mea, cata vreme nu esti casatorita, nu merita sa faci compromisuri.
e bun, isi doreste ceva stabil, isi asuma o eventuala familie - atunci e ok. daca e genul aventurier si care doreste sa-si traiasca viata - drum bun nenicule!
timpul e pretios si, in asteptarea unei schimbari din partea lui, poti pierde o multime de trenuri care ajung in dreptul statiei tale.
asta e umila mea parere.
Doamne ajuta!