Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Ceea ce nu intelegi tu este ca este posibil ca sa traiesti autentic credinta in Hristos in biserica ortodoxa.
|
Nicidecum. Am convingerea ca in biserica ortodoxa sunt adevarati traitori ai crestinismului autentic (bazat pe iubirea de Dumnezeu si de oameni).
Citat:
Spuneai ca ai suferit o transformare dramatica in bine datorita crestinismului. Puteai foarte bine sa incerci si in biserica ortodoxa si am certitudinea ca reuseai cel putin la fel de bine sa te schimbi in omul cel nou.
|
Am incercat. Aveam nevoie si de un ajutor consistent. Biserica din care fac parte acum, n-a facut decat sa ma puna fata in fata cu Cuvantul lui Dumnezeu. Mi-am vazut starea in care ma aflam si am vazut si cum ma priveste si ma vrea Dumnezeu. Nu o biserica anume ci Cuvantul lui Dumnezeu schimba omul. De aceea, m-as bucura daca biserica ortodoxa ar pune accentul pe formarea caracterelor, indreptand oamenii catre Sfanta Scriptura.
Citat:
Crestinul este in comuniune peste tot, insa daca eu rup legatura cu Trupul lui Hristos care este Biserica, atunci o sa alunec incet pe cai gresite. Da, crestinismul este un mod de viata, nu implinirea unor ritualuri. Dar ceea ce tit iti apare fad din exterior este traire duhovniceasca in realitate. Si, in afara de Biserica nu este mantuire - sper ca esti de acord.
|
Nu sunt deloc de acord cu ideea ca nu exista mantuire in afara bisericii (mai ales cand este specificata o biserica anume). Daca este sa vorbim despre Biserica lui Hristos, aceasta nu se numeste nici ortodoxa, nici catolica, nici adventista, etc. ci este acea Biserica formata din toate sufletele care-L cauta in mod sincer pe Mantuitorul. Cat despre mantuire...
"In nimeni altul nu este mantuire; caci nu este sub cer alt Nume dat oamenilor, in care trebuie sa fim mantuiti."(Fapte 4:12)
Citat:
Pentru noi, participarea la Liturghie este inceputul vietii vesnice, este viata noastra impreuna cu Iisus, vesnicia iesita din sine si integrata pentru cateva ore in timpul nostru actual. Fara Liturghie, fara Taina Spovedaniei, fara impartasirea cu cuvintele Lui si cu Insusi Trupul Lui, fara trairea vietii in spiritul jertfelnic al Lui Hristos, iubindu-L pe El si toata faptura creata - nu este mantuire. Nu mai caut trimiterile din NT, ca le stii sigur
|
Totusi, te rog sa cauti trimiterile din Noul Testament care vorbesc despre liturghie sau spovedanie (nu cred ca este cazul sa ma leg de alte multe slujbe care nu au baza scripturistica). Eu nu am gasit asa ceva. Te-as ruga sa nu faci confuzie intre liturghie si Sfanta Impartasanie sau intre marturisirea pacatelor unii altora si spovedania la preot.