Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha
Imi pare rau dar nu am inteles explicatia cu tinutul sambetei. Stiu ca a vindecat sambata; oare la asta se refera cand spune ca nu tinea sambata?
Una e sa zambeasca si alta e sa rada.
Mersul la spital era doar o comparatie...si apoi noi suntem numai oameni, nu si Dumnezeu.
Iisus, fiind si Dumnezeu, cuprindea cu mintea mai mult ca noi; simtea suferinta multora.
Ma gandesc, ca daca biblia nu are versete in care se vorbeste despre ras, inseamna ca acesta nu are valoare duhovniceasca. Asta nu inseamna ca noi nu avem voie sa radem; doar ca nu ne foloseste in acelasi fel ca plansul.
|
A vindecat sambata, dar de ex. el si apostolii au culesc spice de grau ca le era foame sambata; Iisus i-a zis slabanogului sa-si ia patul in spinare si sa umble etc. Si cand a fost criticat a zis ca 'nu omul este pentru sabat ci sabatul este pentru om', si 'Fiul Omului este domn si al sabatului'. A vrut sa le arate ca nu in tinerea unor reguli tine dragostea de Dumnezeu si credinta, pana la urma.
Orice asemanare cu diversele discutii actuale pe acest forum este, nu-i asa, o pura intamplare. ;-)
Daca nu scrie in Biblie nu inseamna ca nu a ras. Nu putem decat specula, evident.
Ce zice Noessisaa este adevarat despre spitale. As mai adauga: Eu stiu din proprie experienta ca se pot face glume cand esti bolnav grav si chiar in pericol de moarte, si poti si sa razi de asta (chiar cel de aproape drag poate). Daca nu intelegi, Anca, nu iti pot explica.
In plus, da, El vedea tot raul si toata suferinta, dar fiind Dumnezeu vedea si tot binele si manturiea si Imparatia. Care castiga. Invierea se vede din persopectiva crucii. Deci..