[quote=adrianopol;146555][quote=Tia;146485]
Citat:
În prealabil postat de adrianopol
SA nu iei numele Domnului Dumnezeului tau in desert.
nu a luat nimeni numele Domnului in desert. Dar daca tot ai adus vb stii cum spune Dumnezeu mai departe? Sa nu-ti faci chip cioplit nici vre-o infatisare a lucrurilor care sunt sus in ceruri sau jos pe pamant si nici sa te inchini lor. Eh... da-mi si mie un mod cum interpretezi tu asta in contextul in care un neam intreg ... probabil nu cunoaste aceste versete sau nici nu a fost interesul sa fie informat ca scrie asta in Biblie...
referitor la genul masculin cu care m-am adresat imi cer scuze dar nu aveam de unde sa stiu...
|
Dar tu cunosti ce a poruncit acelasi Dumnezeu lui Moise cu privire la chipurile de persoane sfinte, iata daca nu stiai?:
18. Apoi sa faci doi heruvimi de aur; si sa-i faci ca dintr-o bucata, ca si cum ar rasari din cele doua capete ale capacului;
19. Sa pui un heruvim la un capat si un heruvim la celalalt capat al capacului.
20. si heruvimii sa-i faci ca si cum ar iesi din capac. Heruvimii acestia sa fie cu aripile întinse pe deasupra capacului, acoperind cu aripile lor capacul, iar fetele sa si le aiba unul spre altul; spre capac sa fie fetele heruvimilor.
21. Apoi sa pui acest capac deasupra la chivot, iar în chivot sa pui legea ce îti voi da.
22. Acolo, între cei doi heruvimi de deasupra chivotului legii, Ma voi descoperi tie si îti voi grai de toate, cate am a porunci prin tine fiilor lui Israel.(Iesire 25)
Si mai stii ca atat Moise, cat si urmasul lui, Iosua se inchinau cu fata la pamant inaintea Chivotului cu heruvimii pe el?:
6. Atunci Iosua si-a sfasiat vesmintele sale, a cazut cu fata la pamant inaintea chivotului Domnului si a stat asa pana seara si el si batranii lui Israel si si-au presarat pulbere pe capetele lor.(Iosua 7,6)
Mai e inchinare la idoli sau nu vrei sa faci diferenta intre chipuri cioplite(Baal, vitelul de aur, Astartele, Dagon) si chipurile Sfinte (heruvimii si serafimii din panza catapetesmei, heruvimii de aur de pe capacul Chivotului fata de care Dumnezeu ingaduie inchinare)?