View Single Post
Vechi 23.06.2009, 21:12:36
Mihai3 Mihai3 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.01.2009
Locație: in the Jungle,the mighty Jungle
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tutenes Vezi mesajul
pai draga Mihai,cred pentru ca ascult de BO care a pastrat neschimbate hotararile de la acele sinoade !
bine faci, atunci nu cred ca o sa zici ca-i ceva in neregula cu mine daca ascult de BC, care in opinia mea nu a facut decat sa clarifice ceea ce ne-a fost dat de la Apostoli ca sa nu fie confuzie, de la primul sinod ecumenic de la Niceea pana la Conciliul al II-lea de la Vatican, pana la urma fiecare cum crede ca e bine.

Citat:
Stiu despre infailibilitate ce este cand papa vorbeste ex cathedra.
Dar nu inteleg,poate ma lamuresti tu,papii au fost un timp failibili si apoi infailibili?
cand au fost failibili? (sper ca nu-mi dai un exemplu cu un papa care a facut nu stiu ce pacat si sa-mi zici ca asta dovedeste falsitatea infailibilitatii papale)

Citat:
BO zice ca Duhul purcede de la Tatal si este trimis prin Fiul(cu sensul ca Fiul il trimite).
aici sunt de-acord cu ce zice BO.

Citat:
Iar filioque a ajuns dogma recunoscuta in momentul cand s-a introdus in crez-si,repet sub presiuni politice;
daca te referi la ceea ce ai zis mai inainte cu influenta imparatului german nu vad ce legatura are, nu exista nici un rit germanic , germanii sunt de ritul latin, Crezul era folosit cu filioque in Apus cu mult inainte de schisma.

si [size=15]eu cred[/size] ca filioque nu e corect,e erezie.[/quote]
da bine zici, si eu cred ca Sf. Maxim Marturisitorul nu se insela cand apara filioque

Citat:
Iar schisma s-a produs datorita cardinalului Humbert,care a aruncat anatema asupra Bisericii Rasaritene !
a aruncat anatema pe patriarh, nu ar fi avut autoritatea sa excomunice jumatate din crestinatate cum nici patriarhul nu avea, iar comuniunea intre Biserica Apuseana si Cea Rasariteana nu s-a pierdut decat dupa cucerirea Constantinopolului in sec. XV de catre turci.

“Învață să îți scrii durerile pe nisip și bucuriile pe stâncă.” - Sf. Augustin
Reply With Quote