Citat:
În prealabil postat de tutenes
pai draga Mihai,cred pentru ca ascult de BO care a pastrat neschimbate hotararile de la acele sinoade !
|
bine faci, atunci nu cred ca o sa zici ca-i ceva in neregula cu mine daca ascult de BC, care in opinia mea nu a facut decat sa clarifice ceea ce ne-a fost dat de la Apostoli ca sa nu fie confuzie, de la primul sinod ecumenic de la Niceea pana la Conciliul al II-lea de la Vatican, pana la urma fiecare cum crede ca e bine.
Citat:
Stiu despre infailibilitate ce este cand papa vorbeste ex cathedra.
Dar nu inteleg,poate ma lamuresti tu,papii au fost un timp failibili si apoi infailibili?
|
cand au fost failibili? (sper ca nu-mi dai un exemplu cu un papa care a facut nu stiu ce pacat si sa-mi zici ca asta dovedeste falsitatea infailibilitatii papale)
Citat:
BO zice ca Duhul purcede de la Tatal si este trimis prin Fiul(cu sensul ca Fiul il trimite).
|
aici sunt de-acord cu ce zice BO.
Citat:
Iar filioque a ajuns dogma recunoscuta in momentul cand s-a introdus in crez-si,repet sub presiuni politice;
|
daca te referi la ceea ce ai zis mai inainte cu influenta imparatului german nu vad ce legatura are, nu exista nici un rit germanic , germanii sunt de ritul latin, Crezul era folosit cu filioque in Apus cu mult inainte de schisma.
si [size=15]
eu cred[/size] ca filioque nu e corect,e erezie.[/quote]
da bine zici, si
eu cred ca Sf. Maxim Marturisitorul nu se insela cand apara filioque
Citat:
Iar schisma s-a produs datorita cardinalului Humbert,care a aruncat anatema asupra Bisericii Rasaritene !
|
a aruncat anatema pe patriarh, nu ar fi avut autoritatea sa excomunice jumatate din crestinatate cum nici patriarhul nu avea, iar comuniunea intre Biserica Apuseana si Cea Rasariteana nu s-a pierdut decat dupa cucerirea Constantinopolului in sec. XV de catre turci.