![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu Petru a luat decizia - ci a fost luata de comun acord. Apoi nici macar Petru nu a fost infailibil, Pavel "i-a stat impotriva" (Galateni 2,11),"ca era vrednic de confruntare" si din ce urmeaza vedem ca dreptatea a fost de partea Sf. Pavel; deci daca nici Sf. Petru nu a fost infailibil,cu atat mai putin papa. Ar trebui sa stie toti catolicii ca numai Dumnezeu este infailibil ! Apoi despre filioque: catolicii nu l-au introdus in crez decat in 1014,sub presiunea împaratului Henric al II-lea care a venit la Roma pentru a fi încoronat de papa Benedict al VIII-lea si a obtinut ca la încoronare sa fie adoptat un rit germanic, adica în Liturghie crezul sa fie cântat cu Filioque. Deci aceasta dogma a fost introdusa treptat si sub presiune politica,nu in spiritul adevarului. |
|
|||
|
|||
![]()
nu a mai fost nevoie sa se tina vreun sinod ca in 1054 v-ati BC s-a separat de BO !
|
|
|||
|
|||
![]()
Draga tutenes,
Pana la urma de ce crezi ca primele 7 sinoade ecumenice sunt infailibile? Citat:
"Un alt exemplu: am fost să văd un drag prieten al meu român, marele teolog ortodox Stăniloaie, cu puțin înainte de moartea sa. Mi-a spus că nu poate înțelege infailibilitatea Papei. Atunci i-am replicat: Și tu și eu suntem infailibili. A fost surprins de răspunsul meu, așa că i-am explicat: Atunci când spun în timpul Liturghiei: "Acesta este trupul meu..., acesta este sângele meu..." sau când spun: "Te absolv de păcatele tale", acestea sunt cuvinte infailibile și aceasta este și infailibilitatea Papei, nimic mai mult. Apoi Stăniloaie a spus: Dacă infailibilitatea este înțeleasă astfel, atunci e simplu de priceput. Nu numai Papa este infailibil atunci când vorbește în numele Bisericii, dar și mama atunci când încearcă să-i vorbească copilului ei despre Dumnezeu. Preotul este infailibil în sacramente, iar Papa este și el infailibil atunci când vorbește în numele marelui sacrament, întreaga Biserică." (sursa) si cu filioque nu inteleg unde vrei sa ajungi daca-i corect ce are daca e introdus in Crez, a fost introdus cand era nevoie nu de dragul de a prelungi Crezul, nu a fost motiv de schisma pt Sf. Maxim Marturisitorul nu e motiv nici pt mine.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Stiu despre infailibilitate ce este cand papa vorbeste ex cathedra. Dar nu inteleg,poate ma lamuresti tu,papii au fost un timp failibili si apoi infailibili? BO zice ca Duhul purcede de la Tatal si este trimis prin Fiul(cu sensul ca Fiul il trimite). Iar filioque a ajuns dogma recunoscuta in momentul cand s-a introdus in crez-si,repet sub presiuni politice;si eu cred ca filioque nu e corect,e erezie. Iar schisma s-a produs datorita cardinalului Humbert,care a aruncat anatema asupra Bisericii Rasaritene ! |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
si [size=15]eu cred[/size] ca filioque nu e corect,e erezie.[/quote] da bine zici, si eu cred ca Sf. Maxim Marturisitorul nu se insela cand apara filioque Citat:
|
|||
|
|||
![]()
P.S. stie careva care-i marimea (size) implicita a scrisului? 10 sau ...?
|
|||
|
|||
![]()
Mihai,ia spune tu cand a aparut dogma infailibilitatii papale?
|
|
|||
|
|||
![]()
Humbert a anatemizat pe patriarh,care era conducatorul bisericii rasaritene.
Ce s-ar intampla daca BO l-ar anatemiza pe papa? Si adevarata ruptura s-a produs cand latinii au cucerit si jefuit Constantinopolul,au jefuit bisericile si le-au batjocorit. |
|
|||
|
|||
![]()
De asemenea lamureste-ma te rog cu o problema, din punct de vedere catolic,care e parerea ta despre sanctificarea cuiva in viata fiind?
|
|
|||
|
|||
![]()
Maxim marturisitorul nu se referea la prucederea Duhului din Fiul,trebuie facuta distinctia intre trimitere si purcedere .
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Budism - Natura Mintii | florin.oltean75 | Alte Religii | 29 | 16.08.2012 08:54:01 |
Spalare pacate prin suferinta sau prin facere de bine | spre_rasarit | Generalitati | 0 | 09.09.2011 13:09:26 |
Natura necompusa a ultimei realitati | florin.oltean75 | Generalitati | 0 | 25.07.2011 20:55:44 |
Manifestarea proniei in natura | Ioana-Andreea | Teologie si Stiinta | 1 | 17.06.2011 01:45:20 |
Să admirăm natura | colaps | Generalitati | 56 | 28.06.2010 21:46:41 |
|