Citat:
În prealabil postat de eclat_de_lune
Dumnezeu a creat pe om nu ca sa primeasca slava de la acesta, ci pentru ca omul sa cunoasca desavarsirea...de aceea la creat dupa Chipul si asemanarea Sa, l-a facut pe om creator, i-a dat suflare de viata, ratiune si imaginatie, libertatea de a alege...Dumnezeu a creat omul ca sa mai exista o fiinta asemenea lui, din iubire. Asa cum fiecare dintre noi isi doreste pe cineva asemenea, asa cum sculptorul imaginandu-si iubita ideala o sculpteaza si ii da forma...numai ca Dumnezeu a dat omului si suflare de viata. scopul omului nu este de a da slava Domnului, ci este datoria sa de a-i da Acestuia marire si ascultare, asa cum copiii sunt datori fata de parinti, asa cum sunt datori ucenicii fata de maestrii. Sau putem sa numim recunostinta, iubire. E un amestec din toate acestea: respect, datorie, recunostinta, credinta si toate acestea purtand forma esenta a iubirii.
|
Fraza asta lunga si alambicata nu are nicio logica si nu inseamna nimic.
Citat:
În prealabil postat de eclat_de_lune
Cat despre semnele naturii- fenomenele naturii pot fi interpretate inca ca semne de la Creator, ca mesaje. Din nou, pentru cei care au ochi de vazut... ( imagineaza-ti cum un rasarit de soare iti poate aminti cat de minunat este Domnul si toata creatia Sa care mi-a lasat-o mie, cum o furtuna te poate face sa constientizezi cat de mica si neinsemnata si de slaba poate fi fiinta umana s.a.)
|
Desigur ca pot fi interpretate oricum. Putem sa ne gandim ca rasaritul de soare e o dovada ca Dumnezeu exista. Nu e o dovada prea grozava, dar vorba ta - cine are ochi de vazut, sa-si imagineze altceva decat vede. Bine, putem sa ne gandim si ca pamantul a facut o rotatie completa si soarele e din nou vizibil. Depinde de perspectiva. Unele triburi salbatice au emotii in fiecare seara la gandul ca poate soarele pleaca si nu se mai intoarce.
Citat:
În prealabil postat de eclat_de_lune
Ideea de baza nu e sa rezisti tentatiilor, ci sa te lupti cu ele, si sa te descoperi pe tine, ca rezultat al creatiei divine, sa te vezi samanta buna, sa reajungi la suflarea Domnului, sa ii simti iubirea Lui aproape, in tine, sa iti regasesti esenta, esenta buna care se afla in fiecare dintre noi.
|
Din nou o fraza care nu prea spune nimic.
Citat:
În prealabil postat de eclat_de_lune
Dumnezeu are un discurs pentru fiecare epoca. Acum, invatatura sa se face prin Biserica.
|
Decizie destul de proasta. Daca intr-adevar nu e un joc pe care il castigi sau pierzi si Dumnezeu nu a creat oamenii din lipsa de ocupatie ci pentru un scop nobil, ar trebui sa fie vizibil, nu sa ne lase sa ne punem noi increderea in niste oameni pe care nu ii cunoastem si care se auto-proclama 'lideri spirituali'.
Citat:
În prealabil postat de eclat_de_lune
Vreti sau nu vreti sa admiteti, discursul dumneavoastra, scepticismul si spiritul dumneavoastra critic- de altfel, fara esenta daca imi permiteti, si aceasta deoarece dumneavoastra aruncati numai samanta de cearta fara a fi adus vreun argument in sprijinul acuzatiilor pe care le faceti- sunt valori crestine pe care spiritul unei anumite epoci - undeva dupa Renastere- le-a transformat in valori laice impotriva unei Biserica care a avut un comportat "neetic" asa cum a declarat insusi, unul dintre reprezentantii sai.
|
Cum sa nu aduc niciun argument? Eu am pus doar niste intrebari si am postat niste pareri personale bazate pe Biblie si pe valorile crestine. Nu am bagat nimic din burta. Nu am nimic personal cu o religie anume. Toate sunt la fel. Degeaba va aparati declarand ca Inchizitia a tinut de Biserica Catolica si ca voi nu aveti nicio legatura. Nu comportamentul neetic al oamenilor il critic eu, ci pe cel al lui Dumnezeu. Biblia demonstreaza clar si indubitabil ca Dumnezeu nu este moral. Si nu ma refer la conceptia mea asupra moralitatii, ci chiar si a voastra. Un Dumnezeu care lasa copii nevinovati sa moara, fara sa miste un deget pentru a-i ajuta, e un Dumnezeul nemoral. Tu ai lasa un copil sa moara, daca ai putea sa-i salvezi viata fara eforturi deosebite? Nu prea cred.
Citat:
În prealabil postat de eclat_de_lune
Cei care au promovat atitudinea pe care dumneavoastra incercati sa perfomati au fost oameni crescuti in medii religioase, in manastiri sau colegii iezuite- ca sa dam exemplu pe Descartes, dar, mai recent, pe fiul unui pios preot protestant, Nietzsche. Pacat ca unii nu citesc cartile sursa ale unor oameni ca cei mai recent mentionati, le scot din context cuvintele si se folosesc dupa bunul-plac, din plictis, poate.
|
Asa, si? Crezi ca doar un om crescut intr-un mediu religios poate sa-si dea cu parerea despre religie? Gresesti. Informatiile sunt la indemana oricui. Iar partea cea mai amuzanta e ca nici macar nu trebuie sa faci sapaturi adanci pentru a vedea carentele uriase ale religiei si religiozitatii. Sunt chestii elementare.
Citat:
În prealabil postat de eclat_de_lune
referitor la Judecata de Apoi, iadul sau raiul e consecinta purtarii noastre pe pamant. Dumnezeu, ca orice judecator, nu face decat sa vegheze ca fiecare isi executa sentinta autoproclamata
|
Atata vorbarie, pentru ca in final sa-mi dai dreptate tot mie. Asadar, totul e un joc iar la sfarsit se contabilizeaza punctele si se decid castigatorii si pierzatorii.