View Single Post
Vechi 25.11.2009, 22:33:11
andrei25's Avatar
andrei25 andrei25 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2009
Religia: Ortodox
Implicit ...

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Ai dreptate cand zici ca succesiunea este reprezentativa in primul rand prin conservarea adevarului.Dar aceasta succesiune apostolica are mai multe sensuri.Am sa-ti zic acum cine sunt cei care au succesiune apostolica : Romano-Catolicii, Oriental Ortodocsii si Asiriana , Greco-Ortodocsii(adica noi) si posibil si Anglicanii si luteranii, atat.Toate aceste ramuri si episcopii acestor biserici toti isi au radacina in cel putin un apostol.Succesiunea episcopilor este neintrerupta si isi are originea istorica in cei doisprezece apostoli.Aceste trei Biserici sunt urmase apostolilor si isi au radacina in inceputul crestinatatii(OO+OA,RC,GO).Bisericile catolice si ortodoxe au impreuna puterea si autoritatea de a administra sacramente.Linia neintrerupta a episcopilor la apostolii este necesara pentru administrarea sacramentolor si a tainelor lui Hristos.Succesiunea apostolica atesta puterea sacramentala a episcopului si a preotului care in Biserica sunt ca niste iconomi ai lui Hristos si iconomi ai tainelor lui Dumnezeu.Succesiunea apostolica furnizeaza baza istorica pentru autoritatea spirituala a episcopatului in Biserica.Asadar orice sacramente(taine) savarsite de cei care nu au succesiune apostolica sunt invalide.Insa despre taina botezului se spune "ca poate fi administrate de oricine".Totusi validitatea tainelor si a succesiunii consta in adevar, si in pastrarea adevarului, iar acesta e adevarul ... ORTODOXIA.Singura care a pastrat credinta apostolilor si a parintilor bisericesti neschimbata.Fara Duhul Sfant nu exista taine.Iar acesta este Duhul Adevarului.

Poti citi aici despre Succesiunea Apostolica : http://en.wikipedia.org/wiki/Apostolic_succession

Fapte 20:28 Drept aceea, luați aminte de voi înșivă și de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi episcopi, ca să păstrați Biserica lui Dumnezeu, pe care a câștigat-o cu însuși sângele Său.

M-am uitat inapoi la ce au mai scris oamenii pe forumul asta si am sa citez pe cativa dintre ei cu aproximatie.

Adevarul este in Biserica Ortodoxa si Ortodoxia, sa nu ne ingrijoram prea mult si sa nu judecam, avem un Dumnezeu care doreste ca toata lumea sa se mantuiasca.Cum se pot mantui cei in afara ortodoxiei?In masura in care fac cele ale ortodoxiei.
Danut, da-mi voie sa te contrazic. Succesiune apostolica exista doar in Biserica Ortodoxa. ATAT! In celelalte biserici nu exista succesiune apostolica. Iti voi da un exemplu simplu. Daca tu esti patriarh si ma hirotonesti pe mine epicop, si apoi eu cad intr-o erezie, si pe baza ei, infiintez o noua biserica, atunci tu, datorita ereziei mele, ai sa ma mustri, si daca nu renunt la ea, ai sa ma caterisesti, si deci am sa pierd harul Duhului Sfant, care mi-a fost dat la hirotonire. Eu la randul meu am sa hirotonesc un episcop in noua mea biserica infiintata, dar aceasta hirotonire nu are valabilitate. Nu inseamna ca daca eu am primit darul Sfantului Duh la hirotonire, cand eram la ortodocsi, acesta va fi valabil si daca trec la alta religie. numai daca ma intorc la ortodoxie, si patriarhul ma repune in treapta de episcop sau ce am fost, atunci am din nou Harul. Nu prea am explicat cum trebuie, dar cel mai bine intreaba un preot. Numai bine si Doamne ajuta!

Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat!

"Gustati si vedeti ca bun este Domnul".
Reply With Quote