Subiect: Botezul in BOR
View Single Post
Vechi 22.12.2009, 09:39:20
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos Vezi mesajul
Eu stiu ca El a zis: “Voi pune dușmănie între tine și femeie, între seminția ta și seminția ei: ea îți va strivi capul, și tu îi vei zdrobi călcâiul” (Gen 3,15). Ce s-a intimplat intre timp? S-a ajuns la impacare si Mintuitorul, Sfintii Apostoli si Parinti au uitat ca sa ne spuna? Eu nu pot sa cred ca Dumnezeu transforma calugarite adevarate in serpi, oricit de “insemnati” si inofensivi or fi parind sa fie! Sau acele calugarite nu stiau cuvintele psalmistului:

“5. Teama si cutremur au venit asupra mea si m-a acoperit intunericul.
6. Si am zis: Cine-mi va da mie aripi ca de porumbel, ca sa zbor si sa ma odihnesc?” (Psalmul 55)

cind i-au cerut lui Dumnezeu sa le transforme in cel blestemat? Ca sa nu mai spun cit de pagineasca poate fi ruga unui monah de a fi transformat in animal ca sa evite moartea pentru Cristos. As fi curios sa stiu daca Biserica de Stil Nou a Greciei confirma astfel de minuni!

Sarpele in cauza, telescopus fallax, este cit se poate de comun in zona nordica a Mediteranei, din Croatia si pina in Turcia. De altfel, dupa cum puteti deduce la linkul de mai jos, serpii incepind cu 1953 sint culesi de prin imprejurimi si adusi in Biserica in borcane inainte de sarbatoare.

Dumnezeu sa-i ierte pe cei ce cred in serpi sfinti si au ajuns sa confunde Ortodoxia cu hinduismul!

(http://www.greeka.com/ionian/kefalon...e-festival.htm
http://en.balcanica.info/1-48-1)
1. Sarpele de arama inaltat in pustie nu era tot un simbol al "celui blestemat"?

2. Serpii de pe toiagul unui arhiereu, nu sunt tot un simbol al "celui blestemat"?

3. Nu a spus Hristos sa fiti intelepti ca serpii (cei blestemati?)

4. Ma indoiesc ca maicutele alea au vrut sa evite moartea, eu cred ca au vrut sa evite altceva.

5. Tu de fapt ce vrei sa spui, ca de sute de ani vine diavolul si face minui false in Biserica lui Hristos, in fata preotilor, a Sf. Cruci, si ca in atatea sute de ani nu s-a gasit nimeni sa-l demaste?

Bogdan.