![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Antoni0, da-mi si mie un exemplu de Sfant sau Cuvios facator de minuni (asemeni Cuviosului Paisie Aghioritul), care sa fi declarat ca Bisericile cu Calendarul Nou (si cele in comuniune cu ele, Ierusalimul de ex.) nu ar avea Har.
Faptul ca multi Cuviosi au condamnat Calendarul Nou, e altceva. Si eu il condamn. Dar de aici si pana la a spune ca cei pe Stil Nou nu au Har, e o cale lunga. Cred ca e o mare blasfemie sa spui ca Sf. Lumina ar veni la rugaciunea ereticilor si ar aprinde lumanarile unui Patriarh eretic si lipsit de Har. Hai sa fim seriosi. Bogdan. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Exemple de sfinti si cuviosi ti-am dat. Acum, daca observi Parinti ca Paisie si Cleopa sunt mult mai mediatizati decat un Avacum sau un Glicherie sau mai rau, un "schismatic rebel" ca fostul staret de la Esphigmenou, monahul Sava. Cine stie cati alti zeloti sfinti cenzurati mai sunt! Observ ca Sfintii au pareri/idei diferite! |
|
||||
|
||||
![]()
De exemplu Sfantul Luca al Crimeei l-a recunoscut pe Serghei ca Patriarh. Si are sfinte moaste. La fel si Ilie Lacatusu', care a tinut pe Nou si are moaste. Si daca nu gresesc, si Sfantul Kuksa al Odessei are sfinte moase si el a tinut de PM.
Nu cunoastem noi toate judecatile ascunse ale Domnului. Totusi, de ce nu s'a trecut la calendarul vechi in '48? Sfantul Serafim Sobolev, s'a opus atat introducerii totale a calendarului gregorian, numit mizeleste iulian indreptat, cat si introducerii partiale, doar pentru sarbatorile cu data fixa. Si iarasi, cum a zis Vladica Averchie, care s'a mahnit si el referitor la pozitia "fanatica" a mateitilor, Biserica lui Hristos nici portile iadului nu o vor birui. Insa Hristos nu zice ca acea, Biserica e cea a Romaniei, a Bulgariei, s.a.m.d.! Unii vor zice: „Ascultați, ce tot vorbiți, despre ce prăbușire a Bisericii este vorba, când noi avem legământul hotărât al lui Hristos Care spune: „Voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui” (Mt. 16,18). Foarte adevărat, cuvintele lui Hristos sunt fără îndoială de netăgăduit, însă nu se știe de ce, uităm că prin aceste cuvinte Hristos nu arată hotarele Bisericii, pe care „porțile iadului nu o vor birui.” Nu se spune care anume Biserică va fi aceea: a Constantinopolului, Rusă, Sârbă, Bulgară, Biserica Rusă din diaspora, sau oricare alta. Se spune simplu – „Biserica”, adică, până la sfârșitul veacului și cea de A Doua Venire a lui Hristos, adevărata Biserică nu va dispare de pe fața pământului, ci va subzista. Biserica va rămâne Biserică cu toate înaltele ei legăminte, împuterniciri și drepturi binecuvântate ce-i aparțin, chiar și în cazul, când în ea va rămâne un singur episcop și minimum de credincioși. Iar restul se va clătina și va cădea, va fi „biruit de porțile iadului”, chiar dacă va continua să se numească ”biserică”. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bogdan. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In 1924, lumea a observat ca serpisorii au venit pe Nou asa ca au acceptat noul calendar. Insa minunea asta se bate cap in cap cu alta de la manastirea Vaarlam din Finlanda, unde Maica Domnului a zis unui monah ca daca vrea sa se mantuiasca sa tina Predania Sfintilor Parinti si sa nu asculse de "inovatiile" unor destepti. Sa nu uitam insa si de minunea din 1925 cand a aparut Sfanta Cruce pe cer la Atena, de sarbatoarea Sfintei Cruci pe vechi, rusinand pe cei de pe Nou. Sa nu uitam de Norul de pe muntele Tabor. Sa nu uitam de intoarcerea raului Iordan, tot pe vechi. Sa nu uitam si de steaua care apare tot pe vechi in timpul sarbatorii Nasterii Domnului. Sa nu uitam ca in trecut (anii 1970 circa) Patriarhul Ierusalimului a vrut sa praznuiasca Sfintele Pasti dupa pascalia gregoriana insa Sfanta Lumina n'a coborat, asa ca s'au intors repede la cea alexandrina. Insa, minunea serpilor care se inchina la Maica Domnului pe nou, se bate cap in cap cu minunea Sfintei Cruci din Atena in 1925, sau Sfanta Lumina. Orthodoxia, tu ce parere ai despre aceasta minune? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Si pentru ca ai adus vorba de HOCNA, iti citez primul si pen-ultimul paragraf din Declaratia din martie 2003 cu privire la existenta Harului in Bisericile Ecumeniste: “We are in full agreement with all the conciliar decrees and holy canons that state that there can be no sanctifying grace in the “sacraments” of those found in either heresy or schism; for, according to strictness, this is the proper understanding of the aforesaid holy decrees and canons that deal with schism and heresy (see, for example, the 46th, 47th and 68th Apostolic Canons, Canon 1 of Carthage, and Canon 1 of Saint Basil). … As for the precise instant when God withdraws His grace from the “sacraments” of those that are being led astray in innovation and Ecumenism, this, we feel, is not our problem to solve. It is a problem primarily for those found in schism and heresy, as Saint Philaret of New York , the New Confessor, affirmed, and as the holy canons confirm.” Daca tu consideri ca eu ti-am spus altceva vreodata, a fost cu siguranta o scapare si imi cer iertare. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Daca calea e lunga sau scurta, asta numai bunul Dumnezeu cunoaste, dar, dupa cum ti-am mai spus, tu si “sfintii” vostri stiti mai bine decit insusi Dumnezeu. Citat:
Last edited by orthodoxia.i.thanatos; 21.12.2009 at 20:58:09. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
“5. Teama si cutremur au venit asupra mea si m-a acoperit intunericul. 6. Si am zis: Cine-mi va da mie aripi ca de porumbel, ca sa zbor si sa ma odihnesc?” (Psalmul 55) cind i-au cerut lui Dumnezeu sa le transforme in cel blestemat? Ca sa nu mai spun cit de pagineasca poate fi ruga unui monah de a fi transformat in animal ca sa evite moartea pentru Cristos. As fi curios sa stiu daca Biserica de Stil Nou a Greciei confirma astfel de minuni! Sarpele in cauza, telescopus fallax, este cit se poate de comun in zona nordica a Mediteranei, din Croatia si pina in Turcia. De altfel, dupa cum puteti deduce la linkul de mai jos, serpii incepind cu 1953 sint culesi de prin imprejurimi si adusi in Biserica in borcane inainte de sarbatoare. Dumnezeu sa-i ierte pe cei ce cred in serpi sfinti si au ajuns sa confunde Ortodoxia cu hinduismul! (http://www.greeka.com/ionian/kefalon...e-festival.htm http://en.balcanica.info/1-48-1) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Minunea cu serpii se intampla anual, iar ce i-a spus Maica Domnului s-a intamplat o singira data. In afara de asta, "inovatii" e un termen prea general, si poate ca se referea de fapt la Pascalie. Cu Sf. Lumina care nu a venit cand Ierusalimul a incercat sa schimbe Pascalia, e adevarat. Pascalia a ramas in continuare pe vechi. Bogdan. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Discutiile cu tine nu duc la nici un rezultat. Am stat 6 ani in America si am avut ocazia sa discut cu niste Protestanti. Oricat incercam eu sa le vorbesc de Traditie, de canoane, de Sfinti Parinti, de minuni, etc, ei tot pe-a lor o tineau, ca Scriptura spune clar si ca Scriptura spune clar si asa mai departe, nici nu vroiau sa auda de sfinti, Maica Domnului, spovedanie, etc... Acum, sa ma ierte Dumnezeu daca gresesc, dar cam asa imi pari si tu. Tot repeti al nesfarsit o interpretare (gresita cred eu) a unor canoane, care nici macar nu provin de la un Sinod Ecumenic. Canoanele spun si canoanele spun si asa mai departe... Bogdan. Last edited by BogdanF2; 22.12.2009 at 00:06:12. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Botezul | Hartford | Biserica Ortodoxa Romana | 34 | 30.12.2009 13:30:00 |
botezul | dulcineea | Mirungerea(Ungerea cu Mir) | 70 | 09.09.2008 10:17:27 |
Botezul | ionut | Botezul | 33 | 03.12.2006 12:48:10 |
botezul | mircea/ovidiu | Mirungerea(Ungerea cu Mir) | 0 | 28.08.2005 01:10:00 |
|