Citat:
În prealabil postat de victory_vv
ciudata mai este mintea omeneasca . De unde ai tras concluzia ca apa sfintita ar avea nevoie de publicitate ? Cine te-a invatat ca cineva se va vindeca band apa sfintita fara sa-ti pui problema daca acel cineva crede sau nu crede in Treimea Sfanta , cea care sfinteste de fapt apa ? Le spui sceptici celor care cred doar daca vad ? Asta nu mai este credinta ci certitudine . Si valoarea ei este egala cu ZERO , se pierde imediat asa cum a venit . Aghiasma este pentru cei care DEJA cred , ca sa se inmulteasca harul lor , sa fie ocrotiti de Duhul cel tamaduitor al Domnului si Mantuitorului nostru . Apa aceasta se sfinteste asemeni apei Iordanului atunci cand Mantuitorul a fost botezat de Sfantul Ioan .
Sa ne aducem aminte insa ca totul sta sau cade din credinta . De vei crede , ai si fost mantuit . Daca VEI CREDE cu adevarat ca Apa Vie te poate vindeca , vindecat vei fi . Duhul Sfant isi va face datoria . Crede doar si nimic mai mult . Inainte insa intreaba-te daca nu cumva bolile sau suferintele pe care le vrei vindecate sunt ca urmare a unui mare pacat , marturiseste-te si apoi bea din apa vie . Intreaba-te daca nu cumva acestea au venit la tine tocmai spre smerirea ta , spre curatirea ta , spre sfintirea ta ( au fost sfinti care suferinzi fiind , multumeau clipa de clipa Domnului pentru tot ce sufereau si astfel li s-a socotit lor ca nevointa ) , intreaba-L pe unul Sfant , unul Domn Iisus care este voia Lui cu tine si El iti va arata ce trebuie sa faci . Dar si astea se vor intampla doar in cazul in care VEI CREDE . De aceea ne si spune Mantuitorul ca cele de trebuinta sunt CREDINTA , NADEJDEA si DRAGOSTEA . Haideti sa ni le apropiem pe acestea si toate celelalte vor fi fara valoare si linistea noastra va fi deplina . Doamne ajuta !
|
Matei 8
5. Pe când intra în Capernaum, s-a apropiat de El un sutaș, rugându-L,
6. Și zicând: Doamne, sluga mea zace în casă, slăbănog, chinuindu-se cumplit.
7. Și i-a zis Iisus: Venind, îl voi vindeca.
8. Dar sutașul, răspunzând, I-a zis: Doamne, nu sunt vrednic să intri sub acoperișul meu, ci numai zi cu cuvântul și se va vindeca sluga mea.
9. Că și eu sunt om sub stăpânirea altora și am sub mine ostași și-i spun acestuia: Du-te, și se duce; și celuilalt: Vino, și vine; și slugii mele: Fă aceasta, și face.
10. Auzind, Iisus S-a minunat și a zis celor ce veneau după El: Adevărat grăiesc vouă: la nimeni, în Israel, n-am găsit atâta credință.
L-a intrebat ceva Iisus pe sutas de credinta slugii lui? Nu, a vindecat-o pentru credinta sutasului si pentru dragostea lui.
Eu pot sa iau aghiazma mare si sa o dau unui om necredincios si bolnav, crezand ca Dumnezeu il va insanatosi pe acela, pentru rugaciunile preotilor care sfintesc apa de Boboteaza.
L-am intrebat odata pe "Duhovnicul de la miezul noptii" de pe TVR Cultural (in fiecare joi la 23:00) daca pot sa merg la Sfantul Maslu cu o persoana care nu crede. Si a raspuns ca da, bineinteles ca pot. Logic, avand in vedere textul de mai sus de la Matei.