![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Eu mai degraba imi fac griji pentru ce se intampla in massmedia si aceasta indracire a societatii la care asistam. Acum se sadesc semintele, roadele vor fi foarte amare!
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Plus ca imi atribui mie lucruri pe care nu le-am spus/facut niciodata. Eu nu am spus niciodata "crede si nu cerceta" (si nu numai asta dar nu e nici macar de origine crestina aceasta afirmatie). Eu spun ca nu putem prin propriile noastre puteri de intelegere si cugetare (de ex studiind materia creata), nu putem in acest mod sa cunoastem pe Dumnezeu. Mai departe dai ca argument faptul ca un japonez (baniuesc ca e vb de Masaru Emoto) si-a dedicat viata acelor studii. Nici asta nu e un argument. Exista vrajitori care si-au dedicat viata studierii vrajitoriei, dar asta nu i-a facut sa poata demonstra nimic despre Dumnezeu, unii nici macar nu constientizau de unde le vine puterea ce o aveau. Iar dpdv al rigorii si argumentatiei stiintifice, asa-zisele "studii" ale lui Emoto sint fix egal cu zero, nu numai ca nu se supun nici unei rigori stiintifice, dar nici macar el nu se considera cercetator, iar asa-zisele studii sint publicate in reviste de parapsihologie (paranormal). Iar pentru un ortodox cred ca e de prisos sa spun ca asa-zisele "studii" publicate in reviste de paranormal sint tot egal cu zero. Cat despre concluzia ta cum ca omul (prin propriile sale puteri) poate influenta materia prin gand (concluzie eronata daca are drept baza niste asa-zise "studii" indoielnice publicate prin reviste de paranormal), ti-ai pus vreodata problema ca e doar amagirea vrasmasului ca sa il faca pe om sa creada ca are diverse puteri? Citat:
Citat:
Cat despre cat de mult credea sau nu credea Einstein in Dumnezeu, e un subiect controversat: http://www.descopera.ro/dnews/263356...biciunii-umane http://ro.wikipedia.org/wiki/Albert_...rivind_religia Oricum, nu inteleg in ce scop ai dat acest exemplu, ce ai vrut sa demonstrezi. Citat:
Acest exemplu dat de tine este in favoarea afirmatiilor mele. Citat:
----------------------------------------------- Edit: As vrea sa nu continuam aceasta discutie pe acest topic pt ca stricam topicul despre Agheasma. Din pct meu de vedere oricum aceasta discutie este sterila. Florin a inteles singura mea dorinta (de a nu sminti pe nimeni dand argumente indoielnice) iar mie asta imi este de ajuns si apreciez foarte mult smerenia si bunavointa de care a dat dovada Florin. Daca tu doresti in continuare sa se discute despre "puterea gandurilor asupra materiei" (mie asta mi se pare o inselare; omul nu are nici o putere de la sine), am sa te rog sa faci un topic separat.
Ca sub stapanirea Ta totdeauna fiind paziti, Tie slava sa inaltam, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor Amin. Last edited by adam000; 05.01.2010 at 07:41:15. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
5. Pe când intra în Capernaum, s-a apropiat de El un sutaș, rugându-L, 6. Și zicând: Doamne, sluga mea zace în casă, slăbănog, chinuindu-se cumplit. 7. Și i-a zis Iisus: Venind, îl voi vindeca. 8. Dar sutașul, răspunzând, I-a zis: Doamne, nu sunt vrednic să intri sub acoperișul meu, ci numai zi cu cuvântul și se va vindeca sluga mea. 9. Că și eu sunt om sub stăpânirea altora și am sub mine ostași și-i spun acestuia: Du-te, și se duce; și celuilalt: Vino, și vine; și slugii mele: Fă aceasta, și face. 10. Auzind, Iisus S-a minunat și a zis celor ce veneau după El: Adevărat grăiesc vouă: la nimeni, în Israel, n-am găsit atâta credință. L-a intrebat ceva Iisus pe sutas de credinta slugii lui? Nu, a vindecat-o pentru credinta sutasului si pentru dragostea lui. Eu pot sa iau aghiazma mare si sa o dau unui om necredincios si bolnav, crezand ca Dumnezeu il va insanatosi pe acela, pentru rugaciunile preotilor care sfintesc apa de Boboteaza. L-am intrebat odata pe "Duhovnicul de la miezul noptii" de pe TVR Cultural (in fiecare joi la 23:00) daca pot sa merg la Sfantul Maslu cu o persoana care nu crede. Si a raspuns ca da, bineinteles ca pot. Logic, avand in vedere textul de mai sus de la Matei.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu nu vreau sa polemizez cu tine, vreau doar ca oamenii sa mearga si sa ia aghiazma de maine incolo, o saptamana, in fiecare dimineata. Si o sa incurajez mereu lucrul asta pana la Odovanie, pe 14 ianuarie, chiar daca unii imi vor sta in cale cu diverse argumente contra. Urmareste acel documentar. Pe mine nu ma intereseaza ca acel japonez e newageist sau sincretist relogios sau budist - treaba lui. El a demonstrat experimental ca apa chioara este influentabila de catre noi, prin puterea sentimentelor, a rugaciunilor, a muzicii, a cuvintelor samd. Dar toate acestea se fac prin lucrarea Duhului Sfant, domnule. Nu de la sine putere sau de la oameni putere.
|
||||
|
||||
![]()
In bisericile catolice la intrare sunt 2 scobituri in perete unde se afla apa sfintita. E tot agheasma? La catolici se obisnuieste sa-ti inmoi degetele in apa aceea si sa-ti faci semnul crucii.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Unii au facut un experiment: in doua camere izolate aveau doua plante, la una se ducea cineva si-i vorbea urat zilnic la alta se ducea si-i vorbea frumos si o lauda, tot zilnic. Dupa ceva timp aia careia i se vorbea urat era galbejita si amarata iar cealalta laudata era verde si frumoasa, si mult mai mare. Dar evident asta nu demonstreaza nimic...
|
||||
|
||||
![]()
Apa vie, leac sa-ti fie! -> pe B1 Tv acum, in direct. Va fi si in reluare, urmariti emisiunea.
|
||||
|
||||
![]()
Aghiasma este o apa sfintita. Nu ma interseaza rezultatele stiintei. Eu nu cred in puterea ei doar daca mi se va spune ca structura ei este modificata. Cred in puterea ei, pentru ca a fost sfintita. Si asta imi este de ajuns.
Ce ar fi sa incep sa analizez daca nu cumva si culoarea dintr-o icoana a suportat o modificare in esenta ei? Daca in potir s-a petrecut vreo modificare in cadrul Liturghiei? ... As rataci. Nu asa trebuie cautat Dumnezeu. Il intalnesti atunci cand crezi, nu atunci cand esti cuprins de indoiala. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Sigur, il accepta si pe Toma sa puna degetul in coasta Sa, dar ii spune "Pentru ca M-ai vazut, ai crezut! Fericiti cei ce n-au vazut si au crezut". Fecioara Maria cand accepta sa-L nasca pe Hristos, rosteste "Fie mie dupa cuvantul Tau", fara sa se bazeze pe un fapt trait. Ea crede imposibilul, a naste fara a avea legatura trupeasca.
Caile de a ajunge la El sunt diverse,dar e minunat ca in Liturghie nimic nu tine de demonstratie. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez | Savonarola | Sfinti Parinti (Patrologie) | 15 | 20.07.2013 13:28:48 |
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei | tigerAvalo9 | Generalitati | 34 | 02.12.2010 15:37:16 |
Despre pacate si despre Canoanele duhovnicilor | gheorghecoser23 | Preotul | 5 | 25.06.2008 17:01:23 |
|