View Single Post
Vechi 11.01.2010, 14:21:58
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de padreati Vezi mesajul
Am si eu o intrebare pentru voi, care desi nu este chiar aceasta din subiectul discutiei, cred ca se poate incadra cu usurinta aici, asa ca indraznesc.
Eu mi-am pus in cap (singur, fara duhovnic, dar gandesc sa repar acest lucru cat de curand), sa invat o parte din Pasltire. Am mai citit-o de cateva ori, dar mai des pe sarite. Nu am avut ispite foarte mari, dar asta cred ca datorita faptului ca trairea mea duhovniceasca este la genunchiul broastei, si sunt de acord cu asta.
Asa ca mi-am spus: cand citesc, ma chinui sa inteleg, totul este aproape nou, asa ca efortul pe care il fac este sa deslusesc pe litere. Daca invat rugaciunile atat de bine, atunci as putea sa le spun din minte. Daca le spun din minte, atunci as elibera din efortul meu spre rostire, si as lasa mai mult spatiu inimii sa inteleaga. Asa ca am purces pe acest drum.
Deocamdata am invatat Psalmul 50. Care imi face foarte bine, si cand il rostesc, si cand ma gandesc la el. Asa pot sa rostesc psalmii si in alte momente decat atunci cand chiar imi propun sa fac numai asta. De exemplu cand ma urc in tramvai si am drum lung, 20 de minute pot sa rostesc cateva versete si sa ma gandesc la ele. Sau macar sa imi odihnesc sufletul. Nu am hotarat care va fi urmatorul, acum simt ca pot trece la altul. Si sper sa nu ma opresc la 10 psalmi, ci cat mai mult, dar las sa se intample asta in ritm normal, fara sa imi propun tinte cantitative, ci fiecare la timpul lui.
Stiu ca ma paste cumva pericolul. Daca voi trai la un nivel mai inalt viata in Hristos, stiu si ca ispitele sunt mai mari. Dar daca Domnul nostru va ingadui sa traiesc la un nivel mai adanc acestea, oare aceste ispite nu sunt inevitabile? Nu cred ca trebuie sa nu le dorim, ci cred ca este vorba de dreapta masura, adica sa nu ne aruncam nepregatiti total in bratele celui rau, ca ne pierdem de tot. Aici cred ca vine rolul duhovnicului, care prin trairea sa mai inalta si prin experienta sa ne poate calauzi.
Ce parere aveti?
Bineinteles ca binecuvantarea luata de la duhovnic te va feri de ispite prea mari din partea diavolului.Intr-adevar ,daca mergem spre Hrsitos ispitele se intetesc,si caderile sunt mai mari,mai dureroase.Insa ce placere,ce satisfactie avem atunci cand ne apropiem cat de cat de harul lui Dumnezeu!Ne putem mangaia cu aceasta in timpul caderilor inerente,care aduc cu ele si un pic de deznadajduire.
Drumul spre Hristos e plin de ispite,dar cred ca Dumnezeu priveste acest act de curaj cu dragoste.

Doamne ajuta ! si continua...Indrazniti..a spus Iisus,Eu am biruit lumea.....Un indemn ca sa o biruim si noi
Reply With Quote