Citat:
Īn prealabil postat de AlinB
Ci pentru ca asa a vrut Dumnezeu.
|
Asta asa e.
Citat:
In Biblie scrie altceva. Fa 5:38-39.
|
Buna trimiterea, numai ca acolo nu scrie despre cine crezi tu.
Citat:
Nu ma racaie deloc.
Scrie in Biblie despre asta.
2Tim 3:132 Petru 2:1,22 Petru 3:16,17
|
Cum le-ai ales, pe spranceana nu altceva. Eu cred ce spun versetele respective si le stiam dar o aducere aminte nu strica
Citat:
Ba se merge.
|
Bine ar fi sa fie asa.
Citat:
m-am obosit sa inteleg
|
Ma mir, de obicei nu faci asta.
Citat:
Ceea ce arata ca multi nu sunt atat de destepti pe cat se cred...
|
Valabil pentru si pentru tine si pentru mine
Citat:
Dar sunt unii dintre astia care dau buzna la altii in casa sa-i invete si pe ei marile "descoperii" pe care le-au facut "studiind" Scripturile..
|
Daca nu va luati masuri de precautie inainte, ce sa va fac? Poate un contract cu BGS ar rezolva problema
Citat:
Ba stim, ca se vede..
|
Sunt convins, mai ales ca din cealalta parte se vede la fel
Citat:
Pai hotaraste-te o data. Ii converteste sau nu?
|
Realitatea este ca nici nu ii converteste pe bune, nici botezul nu are valoare. Singurul lucru care ramane este ca mai tarziu respectivul se declara crestin in baza scaldatului realizat la varsta de cateva saptamani fara sa aiba, in marea majoritate a cazurilor, vreo tangenta cu crestinismul. A fost scutita mama copilului de o baie pe ziua aceea si atat.
Citat:
Eu cred ca o caracteristica a mintii bolnava este aceea ca se zbate intre doua realitati pe care le imbratiseza si respinge in acelasi timp, deci mai usor cu acuzatiile, priveste mai intai la tine doctore..
|
Imi retrag cuvintele, botezul practicat de biserica ce se autoproclama drept credincioasa este valid. Chiar daca a fost indrodus destul de tarziu in istorie fara nicio motivatie solida, ci doar pe baza unor presupuneri aberante ale unora are dainuie din pacate pana astazi.
Citat:
..ca daca ai fi stiut, te-ai fi abtinut sa lansezi acuzatii nefondate.
|
Nu e nicio acuzatie, putin ma intereseaza viata si practicile de credinta ale altora.
Citat:
Ceilalti, mai putin tu, modelul exemplar de crestin, desigur..
|
Ma bucur ca macar tu ai observat acest lucru.
Citat:
Wau..ce bine ma cunosti. Ei bine..calitatile tale de inchipuit medium telepatic sau individ intelectual/spiritual si mai stiu ce impresii ai tu despre tine..sunt 100% gresite. Daca te intereseaza asa..marginal, am ridicat manusa provocarilor de genula sta nu o data si stii ce? Spre stupoarea ta trebuie sa-ti marturisesc ca am ramas de fiecare data in final ca ortodoxia are dreptate. Iar protestantismul este ridicol. In cel mai bun caz.
|
O marturisire de drept credincios haituit saracu' de infailibili in intelegerea Scripturii care vor sa arate "drumul" si altor "rataciti". Ortodoxia are dreptate, intr-adevar, in unele privinte, iar protestantismul este ridicol in unele aspecte. Este valabila si reciproca.
Citat:
Te-am intrebat daca ai habar, concret, ce fel de afirmatii sau invataturi au "testat". Se pare ca in afara de a repeta papagaliceste si obsesiv anumite afirmatii, nu stii altceva. Decat sa-i acuzi pe altii de lipsurile tale, se pare.
|
Eu i-am adus in discutie pe respectivii iudei care faceau respectivele "teste" pentru principiul pe care l-au aplicat vis-a-vis de primirea cuvantului lui Pavel. Vrei sa iti spun ce versete au consultat, au comparat sau cum?
Citat:
Legatura exista, chiar daca tu refuzi sa o vezi.
|
In cazul a destul de putini.
Citat:
Repetarea obsesiva a unei realitati "wanna be" nu o transforma in realitate concreta.
|
Mare adevar
Citat:
Nu ca nu invata, ci deformeaza Scriptura ca sa invete exact opusul.
|
Sunt unii care fac asta de vreo doua milenii, o nimica toata pe langa cele cateva sute de ani ale astora aparuti mai recent, dar nu-i nimic ca are Dumnezeu rabdare cu toti sa le vina mintea la cap.
Citat:
Eu cred ca doar un crestin de mana a 7a nu l-ar deranja strambarea intentionata a Scripturii.
|
Ceea ce tu nu ar trebui sa fi.
Citat:
Culmea e ca tocmai astia tipa sus si tare "Sola Scriptura".
|
Sola Scriptura este un principiu absurd in sensul ca nimeni nu traieste numai si numai dupa Scriptura.
Citat:
De ideea de responsabilitate. Dar pentru tine e un termen greu, nu-i asa?
|
Sa ma responsabilizeze ce, teoria iadului debitata de insi care mai de care mai sinistrii in gandire? Tu ai devenit mai responsabil dupa ce ti-au zis astia cu e dincolo, nu-i asa? Mai ales daca nu ai fost cuminte.
Citat:
Fara sa inteleaga mare lucru din ea dar pretind sa-i invete pe altii ce scrie acolo?
|
In sistemul drag tie se intampla asta de multe secole si pare sa mearga destul de bine.
Citat:
Este.
|
Pe verificate?
Citat:
Nici un ortodox care stie ce e aia pocainta nu ar face greseala sa atribuie pe nedrept sectarilor acest nume, cand ei stiu ca apucaturile lor n-au nici o legatura cu pocainta.
|
Vreo cativa termeni nu sunt la locul lor ca urmare a profundei indoctrinari de foarte timpuriu se pare, dar afirmatia e corecta.
Citat:
Nu, e o carte pentru toata lumea atat timp cat nu cade in prostia de a se crede atat de induhovnicit si destept ca tot ce crede el ca scrie acolo, aia o si vrut Dumnezeu sa scrie..
|
Mai putin unii oameni cu "har" care sub indrumarea "duhului" au pocit-o de asa maniera incat si un chior vede.
Citat:
Se vede ca te arde de tot chestiunea, e a 3a sau a 4a oare cand repeti obsesiv aceasta idee gresita, la care de altfel am mai raspuns de doua ori mai sus asa ca nu mai este cazul.
|
Nu ma "arde" pentru ca nu imi pasa de modul de gandire al altora, de felul lor de a vedea lucrurile. Era doar o constatare dupa multele tale randuri scrise in care se vede "comoditatea spirituala" de care ii acuzi pe altii.