View Single Post
Vechi 08.04.2010, 18:13:50
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Intrebarea era alta.De ce nu apare acest dar cand se face Evanghelizarea la diferite popoare si limbi?La intrebarea asta sa-mi raspunzi.
Cam sună a ordin frate Dănuț! Dar pentru că eu sunt obișnuit să mă supun am să îți răspund: apare. Au existat cazuri când s-a făcut evanghelizare și s-a vorbit în alte limbi. Ți-am scris și în postul anterior.
Citat:
Eu ti-am aratat ca la penticostali 2 talmacitori talmacesc o vorbire altfel.Deocamdata numa uscaciuni in vorbirea in limbi penticostala/carismatica.
Reușești să mă faci să zâmbesc. Păi tu ai analizat doi penticostali de pe planeta noastră și ai tras concluzia cum sunt penticostalii?
Eu am tot acceptat până acum proba asta a ta ca fiind validă. Dar dacă, pe baza celor doi tu dai verdicte în penticostalism pot să-ți mai spun ceva: nu ai arătat tu doi penticostali, a arătat altcineva pe un oarecare site. Și acel altcineva a auzit de cineva că ar fi făcut un test. E o probă de mâna a paișpea. Eu am acceptat-o pentru că admit posibilitatea ei. Cred că este posibil falsul în biserica penticostală. Dar de aici până la „numa uscaciuni in vorbirea in limbi penticostala/carismatica.” e o distanță uriașă.

Citat:
Am patit de Bunavestire am laudat pe Maica Domnului in limbi, dupa niste momente de indoiala cu privire la venerarea Maicii Domnului.Am auzit glasuri multe si am vazut ingeri in ceruri, in cateva fractiuni de secunde.Am STIUT ca-i zic Maicii Domnului tot timpul, desi inainte nu stiam ca e sarbatoarea Buneivestiri.Cand am aflat a inceput sa fie clar.Stiam ca o laud pe Maica si "am vazut" ca o laud.Ia zi asa e cand vorbesti si tu in limbi ? :).
Da, așa e uneori, cu singura deosebire că eu îl laud pe Dumnezeu.
Citat:
Da Evanghelia a ajuns la marea majoritate a popoarelor, aproape intreaga Europa si peste jumate din Asia din vremea apostolilor.Acum sunt si alte mijloace pentru a se vesti evanghelia, se pot invata limbi, face misiuni, etc.Ai fi vrut ca Apostolii sa se puna sa invete nu stiu cate limbi? De aceia a fost dat darul asta spre a le usura slujba lor.
Apostolii NU au vestit evanghelia cu ajutorul darului vorbirii în alte limbi decât în cazuri cu totul și cu totul și cu totul excepționale. Nu avem nici o înregistrare că ar fi făcut așa ceva decat în Fapte 2. În rest au vestit evanghelia în limba greacă, în limba ebraică și dacă au dorit să vestească evanghelia în alte locuri, au învățat limba locală. Aceleași mijloace de a vesti evanghelia au fost și atunci și acum. Bine, desigur nu vorbesc despre tehnologie acum.

Și încă ceva: Probabil în generația noastră sunt mai mulți oameni la care nu s-a ajuns cu evanghelia decât în generația Apostolilor.
Citat:
Sa fim sinceri : fiecare penticostal isi doreste sa vorbeasca in limbi. De aceia va rugati cu gura deschisa, multi dintre voi se roaga pentru darul asta, faceti fel si fel de exercitii si asa mai departe.Aceasta vorbire este fortata.Ori e efectul halucinant a ceea ce se intampla la adunare cand auzi pe altu ca se roaga si ti se pare ca vorbesti in limbi :)) , ori e falsa(mincinoasa) ori de la un duh mincinos.
Suntem sinceri: aproape fiecare penticostal isi doreste sa vorbeasca in limbi, e adevărat. E un lucru bun. Se roagă cu gura deschisă, e de asemenea un lucru bun.

Dar celelalte bătăi de joc nu le înțeleg, la fel de sincer. De la începutul acestui topic tot arunci cu murdării. De la începutul discuție noastre eu păstrez un ton rezonabil iar tu înțepi mereu: woodoo, halucinații, duhuri mincinoase, etc.

Dacă eu aș vrea să fac bășcălie de experiența ta crezi că nu aș avea de ce să mă leg?
Dar nu o fac și nu o voi face niciodată pentru că nu intru cu bocancii în intimitatea cu Dumnezeu a cuiva.

Citat:
Am auzit de cazuri in Romania cand "vorbitori in limbi" au ajuns posedati de draci.Oare de ce?
Din aceleași motive pentru care au ajuns posedați și nevorbitorii în alte limbi:
Nu au veghiat, au căzut în păcate și nu s-au pocăit, au permis în diverse căi celui rău să intre în viețile lor.