View Single Post
Vechi 08.04.2010, 23:02:33
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Pai frate nu am vazut , citit sau auzit nimic productiv din toata bolboroseala asta penticostala si carismatica.
Nici eu, o lungă perioadă din viața mea nu am vazut , citit sau auzit nimic productiv despre ortodocși.
Părerea mea despre ei era că sunt bețivi, curvari și închinători la idoli. „Cei din lume” și „cei necredincioși”.

Mi-am schimbat felul de a vedea doar în momentul în care am întâlnit un altfel de ortodox decât întâlnisem până atunci. Felul lui de viață și de abordare m-a făcut să citesc dogmatica ortodoxă, să mă interesez de oamenii lui Dumnezeu din Biserica Ortodoxă.

Tu probabil ești tânăr. Ai timp să vezi, să citești, să auzi și lucruri frumoase despre cei din jurul tău.
E posibil însă și să nu le vezi niciodată.
Citat:
Pai ce facem cu India, Africa , Europa centrala de est, Europa vestica?Crezi ca toti intelegeau greaca sau ebraica ? :) Erau destule limbi si popoare si in vremea aia.Si dupa cum tu spui la Cincizecime s-a binevestit evanghelia la oameni de multe si felurite limbi si fiecare a inteles in limba sa.S-or fi pus Apostolii sa invete limbile astea?Cum?Cine i-a invatat?
Eu nu am nici o sursă conform căreia Apostolii să fi predicat în limbi evanghelia în India, Africa , Europa centrala de est, Europa vestica. Dar nu zic că nu sunt surse. Zic doar că eu nu le-am citit. Tu le ai?

Citat:
Isi doresc "prea mult".Pavel ii certa pe crestini din cauza asta.
După teologia ta. Eu nu cred că Pavel a certat pe cineva pentru că își dorea prea mult daruri spirituale. Dimpotrivă le zicea că el vorbește în limbi mai mult decât ei toți și îi îndemna și pe ei să umble după darurile duhovnicești.

Motivul pentru care îi certa era că le foloseau neînțelept.
Citat:
E bine sa te rogi cu gura deschisa?
Sigur că este bine. Am putea sau ar trebui să ne rugăm tot mereu cu gura închisă?
Citat:
Nu cumva li se traga de la prea mult "vorbit in limbi" ?
Răspunsul meu este 100% NU.
Îndrăcirea nu vine din prea multă rugăciune, din prea multă închinare, din prea multă apropiere de Dumnezeu.
Îndrăcirea vine din prea puțină rugăciune și prea mult păcat.

Last edited by penticostalulmantuit; 08.04.2010 at 23:09:23.