Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit
Cam sună a ordin frate Dănuț! Dar pentru că eu sunt obișnuit să mă supun am să îți răspund: apare. Au existat cazuri când s-a făcut evanghelizare și s-a vorbit în alte limbi. Ți-am scris și în postul anterior.
|
Mai concret?
Citat:
Reușești să mă faci să zâmbesc. Păi tu ai analizat doi penticostali de pe planeta noastră și ai tras concluzia cum sunt penticostalii?
Eu am tot acceptat până acum proba asta a ta ca fiind validă. Dar dacă, pe baza celor doi tu dai verdicte în penticostalism pot să-ți mai spun ceva: nu ai arătat tu doi penticostali, a arătat altcineva pe un oarecare site. Și acel altcineva a auzit de cineva că ar fi făcut un test. E o probă de mâna a paișpea. Eu am acceptat-o pentru că admit posibilitatea ei. Cred că este posibil falsul în biserica penticostală. Dar de aici până la „numa uscaciuni in vorbirea in limbi penticostala/carismatica.” e o distanță uriașă.
|
Pai frate nu am vazut , citit sau auzit nimic productiv din toata bolboroseala asta penticostala si carismatica.Uita-te de exemplu la penticostalii carismatici cum se comporta cand vorbesc in limbi.
Citat:
Da, așa e uneori, cu singura deosebire că eu îl laud pe Dumnezeu.
|
Asa e? :).Din ceea ce ai vorbit tu aici nu e asa.Poate ne povestesti mai in detaliu o experienta a vorbirii tale in limbi sa vedem daca chiar e asa.Cel putin la fel de detaliat precum am povestit eu.
Citat:
Apostolii NU au vestit evanghelia cu ajutorul darului vorbirii în alte limbi decât în cazuri cu totul și cu totul și cu totul excepționale. Nu avem nici o înregistrare că ar fi făcut așa ceva decat în Fapte 2. În rest au vestit evanghelia în limba greacă, în limba ebraică și dacă au dorit să vestească evanghelia în alte locuri, au învățat limba locală. Aceleași mijloace de a vesti evanghelia au fost și atunci și acum. Bine, desigur nu vorbesc despre tehnologie acum.
Și încă ceva: Probabil în generația noastră sunt mai mulți oameni la care nu s-a ajuns cu evanghelia decât în generația Apostolilor.
|
Pai ce facem cu India, Africa , Europa centrala de est, Europa vestica?Crezi ca toti intelegeau greaca sau ebraica ? :) Erau destule limbi si popoare si in vremea aia.Si dupa cum tu spui la Cincizecime s-a binevestit evanghelia la oameni de multe si felurite limbi si fiecare a inteles in limba sa.S-or fi pus Apostolii sa invete limbile astea?Cum?Cine i-a invatat?
Citat:
Suntem sinceri: aproape fiecare penticostal isi doreste sa vorbeasca in limbi, e adevărat. E un lucru bun. Se roagă cu gura deschisă, e de asemenea un lucru bun.
|
Isi doresc "prea mult".Pavel ii certa pe crestini din cauza asta.Isi doresc in mod gresit.E bine sa te rogi cu gura deschisa?Ce s-a intamplat cu "tu cand te rogi du-te in odaia ta sa nu te vada nimeni".Si apoi ia zi tu cum e cand toti se pun sa se "roage" cu gura deschisa?Nu se intelege nimic in adunare.
Citat:
Dar celelalte bătăi de joc nu le înțeleg, la fel de sincer. De la începutul acestui topic tot arunci cu murdării. De la începutul discuție noastre eu păstrez un ton rezonabil iar tu înțepi mereu: woodoo, halucinații, duhuri mincinoase, etc.
Dacă eu aș vrea să fac bășcălie de experiența ta crezi că nu aș avea de ce să mă leg?
Dar nu o fac și nu o voi face niciodată pentru că nu intru cu bocancii în intimitatea cu Dumnezeu a cuiva.
|
Ti-am aratat ca este vorbire in limbi falsa in afara Bisericii si a existat si pe vremuri in anumite secte eretice "crestine" precum montanistii si altii.Ce sa vezi si penticostalii sunt o secta eretica.Acest dar la penticostali nu se manifesta in maniera atestata de Biserica.Nu se manifesta ca o deschidere catre ceva ci ca o inchidere si o intortocheala.Este mai mult similara cu vorbirile amintite in afara Bisericii.
Citat:
Din aceleași motive pentru care au ajuns posedați și nevorbitorii în alte limbi:
Nu au veghiat, au căzut în păcate și nu s-au pocăit, au permis în diverse căi celui rău să intre în viețile lor.
|
Nu cumva li se traga de la prea mult "vorbit in limbi" ?
Am o intrebare care probabil ca se repeta : Care e rodul vorbirii in limbi penticostale?