View Single Post
Vechi 21.04.2010, 14:32:26
razvan_andrei's Avatar
razvan_andrei razvan_andrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.11.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Inteleg ca nu cunosti BINE mecanismul, dar macar ideea ar trebui sa te zgirie pe creier; pentru ca mecanismul se bazeaza pe ideea ca exista similitudini mistice intre diferitele substante ce se aseamana. Este exact ca si cum am trata omul de impotenta cu corn de rinocer pe motivul asemanarii celor doua organe avute in vedere (ceea ce se si intimpla, din pacate).

Nu stiu ce ti-a facut tie bunica ta, dar daca faci baie in apa rece temperatura iti creste. Iar daca te freci iti creste temperatura periferica si organismul va opri mecanismele de crestere a acesteia.
Nu inteleg analogia cu homeopatia.

Uite aberatie: am o migrena de la o indigestie. Ma doare capul, deci. Dupa teoria similitudinii, daca imi dau una in cap, crezi ca imi va trece indigestia?
Doar pentru ca efectele sint aceleasi nu inseamna ca mecanismul e acelasi.
'Similitudini mistice'? Ai putea sa fii mai explicit? Pt ca daca aici te referi la faptul ca unele substante se aseamana intre ele din punctul de vedere al structurii chimice, mecanismul se cunoaste f bine. De ex, amfetamina are o structura asemanatoare cu un compus organic rezultat dintr-o reactie chimica ce are loc intr-un amestec de nucsoara si alcool. Efectele sunt aproape aceleasi. Deci nimic nu e mistic, e simplu de explicat.

Esti putin cam absurd sau batjocoritor la ultimul paragraf. Daca iti dau una in cap, eu nu-ti provoc niciun simptom al niciunei boli. Atunci cand te lovesti este o reactie de moment a organismului, nici pe departe un simptom. Mai mult decat atat, durerea este provocata de un factor fizic exterior. Iar in cazul durerii de cap provocate(indirect) de o indigestie, durerea apare in urma unei probleme patologice din interior.

Si vad ca ma tot omori cu mecanismul. Deocamdata nu exista nicio teorie clara sau demonstrata despre mecanismul de actiune al medicamentelor homeopate. Iar daca vrei sa afli despre mecanismul celorlalte medicamente, alopate, vino domnule la farmacie, te asteptam cu drag!(daca nu cumva deja esti student aici?):))

Last edited by razvan_andrei; 21.04.2010 at 14:40:43.
Reply With Quote