Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.04.2010, 08:33:26
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de razvan_andrei Vezi mesajul
Pai si daca stii cu cate e egal nr lui avogadro si stii sa calculezi dilutii, de ce mai intrebi daca raman sau nu molecule acolo? Ti-am spus ca nu cunosc bine care e mecanismul, dar cred ca are o baza stiintifica si nu se bazeaza pe descantece.
Inteleg ca nu cunosti BINE mecanismul, dar macar ideea ar trebui sa te zgirie pe creier; pentru ca mecanismul se bazeaza pe ideea ca exista similitudini mistice intre diferitele substante ce se aseamana. Este exact ca si cum am trata omul de impotenta cu corn de rinocer pe motivul asemanarii celor doua organe avute in vedere (ceea ce se si intimpla, din pacate).
Citat:
Ai avut vreodata febra mare si gripa? Bineinteles ca ai avut. Ti-a facut vreodata bunica frectie cu apa rece ca sa-ti treaca raceala? Cam asta e ideea. Daca la unui om cu febra eu ii racesc organismul, instantaneu organismul va mari viteza de circulatie a sangelui si va incerca sa creasca temperatura corpului. Logic ar fi ca febra sa creasca. Ei bine, surpriza! Febra nu creste, ci scade. Ai prins ideea acuma?
Nu stiu ce ti-a facut tie bunica ta, dar daca faci baie in apa rece temperatura iti creste. Iar daca te freci iti creste temperatura periferica si organismul va opri mecanismele de crestere a acesteia.
Nu inteleg analogia cu homeopatia.
Citat:
Asta inseamna principiul similitudinii, sa tratezi cu ceva ce provoaca aceleasi simptome ca boala respectiva, numai ca sa fie in cant mult mai mica. Mai mult nu stiu sa-ti spun, am alte lucruri de invatat. Cand o sa fac cursul ala o sa-ti spun.
Uite aberatie: am o migrena de la o indigestie. Ma doare capul, deci. Dupa teoria similitudinii, daca imi dau una in cap, crezi ca imi va trece indigestia?
Doar pentru ca efectele sint aceleasi nu inseamna ca mecanismul e acelasi.
Reply With Quote

Tags
bioterapie, înșelare demonică

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre pacate si despre Canoanele duhovnicilor gheorghecoser23 Preotul 5 25.06.2008 17:01:23