View Single Post
Vechi 10.05.2010, 11:32:08
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Bineinteles ca au fost credinciosi ,dar e sufiecient sa vezi ca au construit biserici.
Si apoi pe vremea aceea credinta era o componenta a vietii fiecarui domnitor ,ei aveau duhovnic si se sfatuiau cu episcopii ,chiar si cei mai rai dintre domnitori.
Iti dau doua citate despre George Enescu :
Citat dintr-o scrisoare:
„Aceasta mă bucură, că eu pot comunica cu bunul Dumnezeu, cu muzica mea, pentru că eu sunt un om profund religios, cred, sunt un simplu și umil credincios, dar dintre cei mai fervenți, toate le fac cu credință și iubire pentru El.“
În testamentul său din 1945 și-a exprimat foarte clar dorința de a fi înmormântat creștinește, adăugând cu creionul pe spatele plicului sigilat, lăsat lui Romeo Drăghici: „Doresc ca înmormântarea mea să fie cât mai simplă, în schimb, să se dea cât mai multe pomeni și daruri. George Enescu, în 14 iulie 1945.“ a
Ma bucur pentru George Enescu si multumesc de citat, nu il cunosteam. Despre domnitori nu pot sa-mi dau cu parerea caci si astazi sunt oameni care dau bani multi pentru constructia bisericilor dar din alte motive decat dragostea pentru Hristos. Nu dam nume. :) Se stie ca au fost si domnitori rai si probabil nu toti ascultau de duhovnic. Dar oricum parerea mea nu e atat de importanta, Dumnezeu ii cunoaste pe cei ce sunt ai Lui si are grija sa-i duca in rai. :)
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14